Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ilyen emberekre van szüksége a társadalomnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajnos ismételten pedofil esetről számolt be a sajtó, noha erőszak csodával határos módon most nem történt. Pontosabban még nem történt, hiszen ha több ideje lett volna a megvádolt elkövetőnek, nem tudom, hogy mi is történt volna. A történet viszont nem azért érdekes, mert egy újabb pedofil esetről van szó, hanem sajnos ismét azért, mert senki sem hitt az áldozatoknak. Egyetlen ember, az egyik zaklatott kislány édesanyja volt az egyetlen, aki a végletekig kitartott lánya mellett és elérte, hogy bírósági ügy legyen a dologból. Ha ezt nem teszi meg az anyuka és más szülőkhöz hasonlóan csendben marad, akkor ki tudja, hány alkalommal molesztálhatott volna másokat a megvádolt férfi. Tudom, én nem vagyok szülő, ezért könnyű ítélkezni mások felett, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne tettem volna meg mindent annak érdekében, hogy az elkövető megfizessen a tettéért.

Mint arról már talán korábban beszámoltam, ismerek egy fiút, akit gyermekkorában egy férfi a saját lakóházuk liftjében erőszakolt meg. Akkor a szülők úgy gondolták, hogy a legjobb döntés az, ha senkinek sem beszélnek az ügyről. Sem a rendőrségnek, sem senki másnak, hiszen akkor a gyermekük arról lesz „ismert”, hogy megerőszakolták egy liftben. Persze nem vitatkoztam soha ezzel a döntéssel, de nem is igazán értettem meg soha, hiszen ez a férfi ki tudja még hány fiatalt erőszakolt meg a városban, vagy azon kívül. Aki ugyanis ilyenre képes egy alkalommal, az képes ennek elkövetésére több alkalommal is. Értem persze, hogy elsősorban a gyermeket próbálták védeni, de kérdés, hogy ez történt-e? Azzal, hogy nem beszélünk valamiről, vajon megoldódik a probléma? Ha elássuk a az agyunk legmélyebb bugyraiba, ahonnan egy nap traumaként talán előjöhet, akkor jót tettünk bárkinek is?

De térjünk vissza a mostani esethez, ahol is egyetlen anyuka kivételével mindenki úgy gondolta, hogy a hallgatás a legjobb megoldás a probléma megoldására. Anyukák és apukák, az iskola igazgatója, sőt, helyi lakosok és legalább egy rendőrségi portás is úgy gondolta, hogy jobb lenne, ha inkább úgy tenne az anyuka és a lánya, mintha semmi sem történt volna.

A diákok szóltak az igazgatónőnek. „Az igazgató elküldte őket azzal, hogy ha még egyszer rosszat mernek mondani, akkor bajba kerülhetnek” – olvasható a bírósági jegyzőkönyvben az anya vallomása.

…Még a rendőrség portáján is volt olyan, aki az anyát és lányát le akarta beszélni a feljelentésről, mondván, sok gyerek így akar bosszút állni egy rossz jegyért.

…Kezdetben a boltban az ő háta mögött súgtak össze az emberek, és rá mutogattak, mint aki rossz hírbe hozta az iskolát. Ő volt a rossz, amiért másoknak is tanúskodniuk kell a bíróságon.

Nem tudom, hogy van-e ennél jobb példa arra, hogy milyen állapotban van jelenleg a magyar társadalom. Több kiskorút molesztált egy férfi, és a többség úgy gondolta, hogy a hallgatás a legjobb megoldás. Olyan ez, mint hogy a katolikus egyházat körüllengő pedofilügyeket is inkább eltussolják az érintettek, hiszen jól láthatóan ez működik. Igen ám, de a bicskei eset megváltozatott igen sok mindent, hiszen ezt követően kapott első alkalommal végre vállveregetést az az anyuka, aki egyedüliként állt ki a saját lányáért. A mi családunk fizeti a költségeket, miközben már mi sem tudjuk néha, hogy minek. De nem tudnék a lányom szemébe nézni a hátralévő életemben, ha nem állok mellé. Kérdés, hogy ha több ilyen bátor anyuka és apuka lenne, akkor megváltozhatna-e végre ennek az országnak a mentalitása? Mert senki se higgye azt, hogy ez az eset egyedi és ilyen a jövőben többet nem fordulhat elő.

Ameddig ugyanis az érintettek és a történekről tudó szereplők hallgatnak, addig pontosan ez történik. A bűnösök tovább molesztálhatnak, gyermekek egész életét tönkretéve. Gondoljunk ugyanis bele abba, hogy mit okoz egy tizenéves gyermeknél az, hogy egy felnőtt molesztálja? Az egész énképe, a szexuális fejlődése, a bizalma romba dőlhet és alig lesz képes bárkiben is megbízni a jövőben. Nem véletlen, hogy sok molesztált gyermek felnőve vagy pszichológiai problémákkal küszködik, vagy akár az öngyilkosságon is gondolkodik. Ezeket a gyermekeket ugyanis sokszor mindenki magára hagyja és úgy érzik, esélyük sincs a molesztálókkal szemben. Úgy érzik, hogy talán elfogadható az, amit velük tettek, hiszen ha a társadalom sem reagál erre, akkor mégis miről is van szó? Ilyenkor van óriási szükség arra, hogy egy szülő legyen elég bátor ahhoz, hogy beleálljon ebbe az egészbe és példát mutasson az egész társadalomnak. Az ilyen esetek ugyanis erőt adhatnak minden áldozatnak, és a jövőben talán jobban meggondolja majd egy pedofil, hogy mit tesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.