Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Most inkább nyugalomra kellene inteni, nem pedig harcba hívni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezek a személyek sokszor egymaguk képesek más irányba fordítani a világ folyását, ezért a háttérben meghúzódó érdekcsoportok igyekeznek őket valahogy kiiktatni.

Donald Trump ilyen karakteres, a történelmet alakító politikus.

Tervei, programja, megszólalásai alapján nyilvánvaló, hogy betartana azoknak a köröknek, amelyek nem a társadalmi felhatalmazásra hajtanak (nem is indulnak soha semmilyen választáson), hanem trükkök százaival próbálják a világot a saját érdekeik és elképzeléseik szerint irányítani. Nekik érdekük a migráció erőltetése, a (viszonylag) homogén nemzetállamok és a stabil emberi közösségek (ld. még egyházak) szétzúzása, a társadalom atomizálása; érdekük a háborúk, konfliktusok szítása, a zavarosban halászás, a fegyvereladás, az újjáépítési biznisz, a bizonytalanság és pszichózis fenntartása.

A mélyállam működtetőinek sikerült Biden személyében egy annyira tökéletesen irányítható, akarattalan díszletet találniuk, hogy az már visszaütött.

Mint azt sokan tudják, Donald Trump ellen merényletet próbált meg elkövetni egy 20 éves fiatal amerikai. Számtalan összeesküvés-elmélet született azóta, de ezekbe most nem mennék bele, hiszen úgysem fogjuk soha megtudni a valóságot. Látszatra annyi történt, hogy egy elégedetlen idióta úgy gondolta, hogy neki meg kell ölnie a volt amerikai elnököt. Ez Amerikában a fegyvertartási szabályok miatt szinte gyerekjáték, ami ugyancsak közrejátszott abban, hogy egy ilyen, akár katonai célokra is használható fegyverrel próbálja meg valaki megölni a volt elnököt. Én minden erőszakos cselekményt elítélek, így azt is, ami Donald Trump ellen történt. A merényletben ugyan ő csak karcolásokat szerzett, de sajnálatos módon a beszédére érkezők közül egy ember életét veszítette és mások is megsérültek. Ezért tragédiának nevezhető az, ami történt, viszont arról beszélni, hogy azért akarták kiiktatni, mert háborúellenes, vagy azért, mert a mélyállam ellen szövetkezne, az nevetséges.

Ungváry Zsolt eszmefuttatása viszont ismételten ebbe az irányba tolódott el és Donald Trumpról magasztosan beszélt, hiszen ő az, aki szembeszáll azzal a Joe Bidennel, akit a mélyállam irányít és akinek semmiféle hatalma sincs. Nos, az tény és való, hogy Joe Biden sajnos igen rossz szellemi állapotban van és én is úgy gondolom, hogy nem lenne szabad az elnökválasztáson indítani, mert jól láthatóan mentális problémákkal küszködik, de ez nem az én döntésem, ezért csak véleményem lehet a dologról. Az is igaz, hogy az amerikai politikát a lobbi lengi körül szinte minden irányból, de ez mindig is így volt. Donald Trump ugyanúgy meghajol a lobbi előtt, mint tette azt Biden, vagy akár őt megelőzően Obama. Az amerikai politika egy az európaitól eltérő világ, ahol a háttérben lévő figurák sokszor több hatalommal rendelkeznek mint azok, akiket a kirakatban látunk. De ezen Donald Trump elnöksége idején sem változtatott sőt, a helyzet ha lehet, talán még rosszabb is volt.

Kétlem, hogy a Donald Trump elleni merénylő – egy 20 éves fiatalról van szó – egy a mélyállam által felbérelt „katona” lett volna, akinek feladata Trump elhallgattatása volt. Véleményem szerint pontosan ugyanaz történt, mint a Robert Fico elleni merénylet kapcsán, vagyis egy elégedetlen, mérges egyén úgy gondolta, hogy egy ember meggyilkolása megoldja majd a problémáit. Nos, Fico esetében kiderült, hogy maga a merénylő is megbánta azt, amit tett, de mivel ez nem volt opció az amerikai esetben – pillanatok alatt agyonlőtték a mesterlövészek a merénylőt -, ezért soha nem fogjuk megtudni a valódi indítékát. De kétlem, hogy bármiféle összeesküvés állna a háttérben, mint inkább a felfokozott helyzetben így akarta érvényesíteni az akaratát. Sajnálatos, hogy valaki ilyenre vetemedik, de nem annyira meglepő azt tekintve, hogy sokan akár polgárháborúról is beszélnek, mivel olyan társadalmi feszültség alakult ki az Egyesült Államokban, mint talán soha korábban.

Nem mondom, hogy ennek egyetlen felelőse Donald Trump, mert nyilván nem, de hogy nem javított a helyzeten, az egészen biztos. A mindennapi hazugságokat szinte politikai kommunikációjának alapkövévé tette és úgy beszél minden alkalommal, mintha csupán egy jók és rosszak közötti harcról szólna az elnökválasztás. Mindinkább kettészakítja a társadalmat, és mélyíti a két fél közötti szakadékot. Persze pontosan tudja, hogy ezzel mit okoz, de ha a végén ez neki elnöki széket jelent, nem fogja érdekelni, hiszen számára jól láthatóan a hatalom a legfontosabb dolog ezen az egész világon. Nem állítom, hogy Joe Biden egy jó elnök, vagy egy jó elnökjelölt a jövőre nézve, de az igazság az, hogy a jelenlegi helyzetben még egy vélt báb is jobb, mint egy olyan ember, aki az ellene megkísérelt merényletet is saját politikai céljaira használja fel. Nem nyugalomra, összefogásra int, hanem arra, hogy most jött csak el a harc ideje! Nos, ilyen kommunikációval még akár egy polgárháború sem kizárható sajnos. De ne legyen igazam, hiszen ha valami, hát ez senkinek sem hiányzik sem most, sem máskor.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.