Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor elfogy az idő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugármentes szép reggelt kívánok! Mi mással lehetne kezdeni mint azzal, hogy merényletet kíséreltek meg Donald Trump ellen. Mennyivel jobb hely lenne ez a világ, ha mindenki, akinek csak eszébe is jut úgy megoldani bármit, hogy embertársa életére tör, mondjuk amnéziás lenne hirtelen, és elfelejtené a borzalmas ötletét. Trump szerencsére nem sérült meg komolyabban, a fülét súrolta a golyó, ám a merénylő megölt egy ártatlan embert a résztvevők közül, két embert súlyosan megsebesített és ő is meghalt. 20 éves volt. Miközben meg akarta gyilkolni Trumpot, sikerült az ellenkezőjét elérni. Majdnem biztosan megnyerte neki a választást. Joe Biden – nagyon helyesen – azonnal elítélte a merényletet, felhívta a riválisát és jobbulást kívánt neki. Orbán Viktor természetesen ismét túlteljesített. Azt írta a közösségi oldalára, hogy gondolatai és imái Donald Trumppal vannak ezekben a sötét órákban. Trump fülkagylója sérült meg, az azért nem egy halálos sebesülés. Sötét órákat most az áldozatok, és családjaik élnek át, ha már imádkozni akar a békepáva, értük kellene. Szerintem. A propagandamédia természetesen már költi a hősi eposzokat a bukott amerikai elnökről, aki félelmet nem ismerve, szörnyű sérülését semmibe véve folytatja a kampányt. Merthogy őt nem lehet megállítani. Még egy fülcimpa-sérüléssel sem.

Folytatódik a kánikula – sőt, fokozódik -, a pártpropaganda meg is látta az ebben rejlő lehetőséget. A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy Karácsony Gergely annyira nem törődik a fővárosban élőkkel, hogy a mai napig nem gondoskodott a hármas metró szerelvényeinek légkondicionálásáról. Azt elfelejtik megemlíteni, hogy azokat a szerelvényeket Tarlós István erőltette a fővárosra, miközben új szerelvényeket kellett volna beszerezni az elavult, szétrohadt kocsik helyett, megalkudott az oroszokkal. A megállapodás a szerelvények felújításáról szólt, ám azok annyira szét voltak rohadva, hogy inkább ismét legyártották őket. Ebben az a szép, hogy így nem kellett tendert kiírni a beszerzésre – hiszen nem szereztek be, hanem elméletben felújítottak -, semmivel nem volt olcsóbb mutatvány, mint új kocsikat vásárolni, és mivel az eredeti szerelvényekben nem volt légkondi, az elméletben felújított, a gyakorlatban újragyártottakba se építettek be. Utólag csak kívül helyezhettek volna klímaberendezést a kocsikra, ám az alagút szűkössége miatt erre nem volt lehetőség. Mióta Karácsony Gergely a főpolgármester, pénz sincs rá, az Orbán-rezsim mindent megtesz a főváros kivéreztetése érdekében. Na, így szép Karácsonyt okolni azért, amiért Tarlós Istvánnak kellett volna bíróság elé állnia.

De – természetesen – nem csak a légkondi szárad Karácsony Gergely lelkén, a hajléktalanokat is cserben hagyta. A fenti pártlap szerint legalábbis. Holnapra talán az is kiderül, hogy személyesen gondoskodik arról, hogy sok legyen a hajléktalan. Bizonyára én emlékszem rosszul, hogy micsoda cirkusz volt, amikor egy használaton kívüli önkormányzati épületből lakásokat akartak kialakítani a fedél nélkül élők számra. Azt is csak én rémálmodtam, hogy Orbán Viktor és bandája nem csupán nem segít az elesettek védelmében, társadalomba való visszailleszkedésében, de kimondottan az ő üldözésükre hoztak létre törvényeket. Ahogy Iványi Gáboron bosszút állni szándékozó csúti sem kockáztatja, hogy a tönkreverésre, kivéreztetésre szánt szervezet nem csupán egyre kevesebb rászoruló embert tud ellátni, de akár még a gondozásukban lévők egy részét is kénytelen visszaküldeni oda, ahonnan érkeztek. Az utcára. A semmibe. Ahogy azt is biztosan csak én beszéltem be magamnak, hogy a fővárostól elvont források – és rengeteg pénzről beszélünk – hiánya lehetetlenné teszi a lakhatási válság enyhítését, még megfizethető áron hozzáférhető lakások építésére sem telik, nem hogy a hajléktalanok ellátásra. Igazán nagyon korrekt a pártpropagandától, hogy Karácsony Gergelyen kérik számon a pitiáner, bosszúálló gazdájuk bűneit.

A fülön lőtt Donald Trumpra közben nem csak a mi kis békepávánk próbál meg felcsimpaszkodni, megérkezett az alomtársa is, nehogy lemaradjon az osztozkodásnál. Robert Fico már nem csak a saját merényletét igyekszik a független sajtó nyakába varrni, de azt is, ami az Amerikai Egyesült Államokban történt. Szerinte ugyanis a független média tehet mindenről, mert addig hergelik az embereket, ameddig valaki fegyvert ragad. Gondolom, nem kell sok idő hozzá, hogy Rogánék is meglássák az ebben rejlő lehetőséget, és a háborúpártinak hazudott magyar független sajtó homlokára süssék ezt a billogot is. Hiszen az már egyértelmű, hogy a fasiszták és egyéb diktátorok a legfőbb ellenséget a szólás- és sajtószabadságban látják. Így voltak ezzel az elődeik is, azóta semmi nem változott, csak a nevek. Sőt, már nem is kell várni holnapig, gyorsan reagált a pártközpont:

Az az érzésem, hogy fogy az idő, lassan elérünk a falig. A rezsim már elért, így nincs más választása, szembefordul a társadalommal. Előáll a sarokba szorított patkány-szindróma. Szerintem ezzel most nagyot hibáznak, a saját idejüket kurtították meg, de hát ők tudják. Elvégre ők a békecsinálók. Az ő békéjük pedig úgy néz ki, hogy győznek, az ellenség pedig elpusztul. Nincs együttélés, sem egymás mellett élés, csak győztesek vannak, és csak vesztesek. Hamarosan ki fog derülni, ki hová tartozik. Addig nagyon, de nagyon kell vigyázni a maradék független médiára. És egymásra. Mert nincs más.

Mielőbbi ébredést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.