Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mi soha nem vagyunk hibásak semmiért sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismételten túlzottdeficit-eljárás megindítását javasolja az Európai Bizottság, mivel a GDP 3 %-ának megfelelő deficithatárt igencsak átlépte Magyarország. Megint. Jelenleg 5,4 százalékot jósolnak, ami közel a duplája az elfogadottnak. Eddig azért nem indulhatott eljárás az ország ellen – ilyenre egyébként korábban volt már példa – mert a Covid-járvány miatt ezeket parkolópályára helyezte Brüsszel. Úgy voltak vele, hogy most mindenki szenved, nincs szükség arra, hogy még Brüsszel is rátegyen egy lapáttal erre a helyzetre. Igen ám, de a járvány már régen véget ért – persze most is jelen van, de vélhetően ez a jövőben is így lesz, ezért a covidot egyfajta influenzaként érdemes ma már kezelni -, ezért idővel vissza kellett hozni ezt a rendszert, hogy kordában lehessen tartani az eladósodást. Ez persze nem jött jól Magyarországnak, de messze nem mi vagyunk az egyetlenek, hiszen hozzánk hasonlóan Belgium, Franciaország, Lengyelország, Málta, Olaszország és Szlovákia is eljárás alá vonható hamarosan.

Az unió célja az eljárással nem más, mint hogy ne hagyja elszállni a hiányt egyik országban sem, hiszen akkor a görögországihoz hasonló mentőakcióra lesz szükség, amely úgy hiszem, hogy senkinek sem hiányzik. De a magyar kormány nyilván nem boldog, hiszen 10 ezer milliárd forint uniós támogatásra várnak a mai napig, amely azért sokat javítana a helyzeten, de mivel a kormány nem hajlandó megfelelni az EU által előírtaknak, ezért erre a mai napig vár. Persze a kormány azt mondja, hogy a migráció miatt, meg Soros György ugye, aki egymaga dönt a világ sorsáról, de a valóság az, hogy az ellopott milliárdok miatt nem bízik meg az EU a magyar kormányban. Elvégre 20 éven keresztül ömlött a pénz Magyarországra, azért mégis jól láthatóan csak egyre rosszabb helyzetbe kerültünk. Ennek vajon mi más lehet az oka, mint hogy ellopták az ideérkező pénzek egy jó részét?

A magyar kormány elutasítja, hogy az EU ilyen mértékben és módon avatkozzon be a magyar költségvetési politikába.

Ez volt a kormány reakciója a döntésre, amely igencsak nevetséges, hiszen itt nem újonnan kitalált módszerről van szó, hanem egy olyan eljárás esetleges megindításáról, amely már annak idején is létezett, és ezt elfogadták a különböző országok. De ma már mindenbe beavatkozási kísérletet látnak bele, ami a több éves pszichózis eredménye. Minden bokorban ellenségek bújnak meg, és mindenki a kereszténység és a magyarság védelmezőire vetette ki a hálóját. Az elő sem fordulhat, hogy az ország érdekében indítják meg ezt az eljárást. Noha olyan nem túl keresztény és konzervatív országok ellen is kezdeményezhetik, mint Franciaország, vagy Belgium, de hát ez kit is érdekel, ugye? Nyilván csak a mi esetünkben van szó beavatkozási kísérletről, minden más helyzet elhanyagolható. Aztán hogy végül mi lesz a döntés, hamarosan kiderül, mindenesetre a számokat látva úgy vélem, hogy igenis szükséges egy ébresztő a magyar kormánynak, hiszen hazudhatja azt magának, hogy minden a legnagyobb rendben van, de amikor már külföldről is jól látszik, hogy a hiány egyre nagyobb, akkor azért jó lenne észbe kapni.

Orbánnak nem „békekörúton” kellene pompáskodnia, hanem idehaza serénykedhetne, és valamit tenni kellene annak érdekében, hogy ne kerüljön ismételten szégyenpadra az ország. Noha jólehet, már évek óta ott van, pontosan az ő tevékenységének köszönhetően. Orbán Viktor európai sőt, talán világpolitikai szerepről álmodozik, de még Magyarországot sem képes normálisan elvezetni. Az lehet persze, hogy a hívei újra és újra megszavazzák őt a hatalomba, de ez még nem azt jelenti, hogy az ország egyébként nem lenne óriási gondban. Persze ők is pontosan tudhatják ezt, de hát a NER fenntartása elképesztő összegekbe kerül, és mindenki többet és többet kér, pláne most, a forint leértékelődését követően. Egyszer viszont az emberek – sokak reményei szerint – szembesíteni fogják Orbánt a valósággal, és majd nem a Putyinnal való találkozásról kell mesélnie a mikrofonba, hanem arról, hogy miért van az, hogy 14 év kétharmados kormányzás, és több tízezer milliárd forint uniós támogatás ellenére is romokban van az ország. Úgy hiszem, ez inkább érdekli a magyarokat, mint az, hogy kivel tárgyal éppen külföldön ez a pondró.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.