Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És akkor az embernek ne szoruljon ökölbe a keze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rögzítsünk két, viszonylag friss fejleményt:

Tiborcz István cége bekebelezi a Posta Biztosítókat. A Waberer’s csoport leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül többségi tulajdont szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A Gránit – hajdan Waberer’s–  Biztosító Tiborcz Istvána miniszterelnök vejének többségi tulajdonában áll. Az üzlettel a Waberer’s a magyar életbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplőjében szerez részesedést, és jelenik meg az életbiztosítási szegmensben.

Tiborczéké lehet a kecskeméti konzervgyár, az üzem hatalmas és értékes ingatlanon fekszik. Az Agrár-Finance Kft. egyedüli és közvetlen irányítást szerezhet a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. felett – tudta meg a HVG. Az Agrár-Finance alapítója a Főnix Magántőkealap, amelyet a Gránit Alapkezelő igazgat, ez utóbbi a Gránit Bankon keresztül Tiborcz István érdekeltsége. A kecskeméti üzem a maga bő 20 milliárd forint tavalyi árbevételével a Bonduelle és a Globus után a harmadik legnagyobb magyarországi konzervgyár.

Tehát. Ameddig a jó após, a gondos apuci és nagypapa a világ nagy dolgait intézi és a legnagyobbakkal tárgyal, addig Pityu és Ráhel itthon Gordon Gekkót (Michael Douglas, Tőzsdecápák) játszik a nem szimbolikus, hanem nagyon is valóságos Monopoly-társasjátékon. Nem ám játékpénzzel, hanem valódi, tőlünk és az Európai Unió polgáraitól ellopott zsetonnal. És ők, bazdmg, mindig hatost dobnak, nekik mindig ad kölcsön a bank. A táblán már minden ingatlan az övék, sőt a bank is az övék, tehát maguknak adnak hitelt, és azzal is jól járnak. És nem elég, hogy vastagoló gyalugépként egyengetik a a saját luxuséletüket, közben sarcolják is azokat, akik még talpon tudtak maradni a Covid után is. Minden kell ezeknek, mindent elvesznek és elvisznek, úgy fosztják ki az országot, hogy a szemük nem rebben közben. Júdás meg turnézik a vilgban, és mint a bemindenezett macska (via Politico) tolja, tolja az úgynevezett békemisszióját.

Már az összes háborús bűnössel sikerült szelfiznie, és kioktatnia azokat, akik meg merték kérdezni, hogy akkor ezt most hogy? Mármint hogyan gondolja azt, hogy ő mint outsider, a kívülállók kívülállója, beleugat egy olyan dologba, amihez semmi köze nincsen? Már eleve azt se értem, miután elugatta a lopott rádiójában, hogy neki semmi felhatalmazása nincsen semmire, nemhogy az állítólagos béke intézésére Moszkvával és Pekinggel, egyáltalán miért nevezi ezt békemissziónak és minek fontoskodik olyan országok vezetőivel, akiknek kurvára semmi közük ahhoz, amit az orosz véreskezű művel a szomszédjával? Idézem Orbánt, pedig megmondta, hogy ne arra figyeljek, amit mond: „Magyarországnak soros elnökként nincs arra mandátuma, hogy az Európai Unió nevében tárgyaljon, eszembe se jut”. Ding-ding-ding! Hazugság! Megint hazudott a fényestekintetű és a Gulyás nevű csicskása is ugyanezt tette, amikor így érvelt a kormányinfón:

„Soha nem mondott olyat Orbán Viktor, hogy Putyinnal az EU nevében tárgyal, az orosz elnök szavaiért nem tudnak felelősséget vállalni, az unió soros elnökeként tárgyalt, de nem az unió nevében. Valamennyi nemzetközi tárgyalásáról az EU többi vezetőjét is tájékoztatja a magyar miniszterelnök.”

Ez az érv. Nem tud nem soros elnökként tárgyalni, mert az. Beszarsz. De mégis akként tárgyalt, de nem az EU-nevében. Akkor ki a fasznak a nevében? Jó, tudjuk, a háborús bűnös nevében, de ne nézzük már ennyire hülyének legalább azokat, akik nem sütőtökkrém színben látják a világot.

És akkor itt van a méretes orosz dezinformációs hadviselés, amit ezek zokszó nélkül átvesznek bárhonnan, mert át kell venniük. Az ipari mérete és szintje a geciségnek, hogy azok után, amit az ukrán civilek ellen elkövetett a szovjet vörös hadsereg hétfőn (tegnap említettem), ezek az orbáni propaganda konyhájában nekiálltak megmagyarázni, hogy valójában amerikai meg ukrán rakéták miatt semmisült meg a gyerekkórház Kijevben. Az ember esze megáll, az enyém legalábbis. Pedig egyáltalán nincs mit csodálkozni. Azokon a Fidesz-fanatikusokon se,  akiknek orosz zászló a profilképük, és lelkesen kommentelnek mindenféle innen-onnan összeszedett közveszélyes baromságot. Nincs mit csodálkozni, ha az (egyik) kedvenc sakálvadászuk, bizonyos Robert C. Castel, feltételezhetően nem rosszul fizetett összesküvés-elméletgyártó és terjesztő, Orbán-rezsimbarát világmagyarázó ezt bírta odarondítani a minap a kijevi gyermekkórházat ért támadással kapcsolatos felhasználói kérdésre:

Aki esetleg keresi, és nem találja: Robert C. törölte a vélhetően jópofának gondolt megszólalását. Kamu Robi, aki kommandósnak és mélységi felderítőnek, de legalábbis John J. Rambónak aposztrofálja magát, és aki egy olyan profilképpel nyomult évekig, amely a Pentagon által turisták részére felállított szóvivői pulpitus előtt készült, ám ő úgy adta elő, mint aki élesben onnan osztagtana parancsokat az embereinek. Szóval Kastély Róbert buldózerekkel tüntetné el a gyermekkórház maradványait, majd elegyengetné a talajt, és valószínűnek tartom, hogy még ültetne is oda valamit, és simán zabálna is belőle, ha beérne rajta a termés.

Ezek a figurák a hiteles szakértők, a jobboldali morális fölény szekértolói, akik hogy is hívják magukat… várjál, nem jut eszembe… de, megvan: biztonságpolitikai szakértők. Mint a Nógrádi, akinek egy hiteles szakdolgozata nincsen, mégis egyetemen tanít, vagy a Drábik doktor, na az a kedvencem, bazdmeg. A Lidl alatt fogvatartott csecsemőtenyésztő laborjaival, ahol Bidenék, a mélyállam vezetői isszák az újszülöttek vérét, hogy örökké éljenek. Na ilyenek osztják az észt azoknak, akiknek már nem jutott, amikor még ingyen adták. Pedig az ufóktól rettegő Georg Spöttlét szinte kihagytam a halhatatlanok felsorolásából. Aztán mióta fizetős lett az ész, azóta megveszik a Marketplace-en, és egyből professzornak képzelik magukat. Mint a Lölő, aki okosabb, mint Zuckemberg, na és?

És akkor az embernek ne szoruljon ökölbe a keze, ne akarjon valamit a monitor felé hajítani kínjában és tehetetlen dühében, amit ezek a vadparasztok kiváltanak belőle. Mert ez megy 15 éve: a hergelés, a rács basztatása, a csörömpölés, a beszólogatás és lekezelés, a kioktatás, majd az elmenekülés. Sunnyogás, egyoldalú kinyilatkoztatás és az érdemi kérdésékre adott válaszok helyett hülyének nézés. Magas fokon. A legmagasabb szinten. Menő lett a tahóság, érzéketlenség. Direkt menő, hogy a főnök tahó, a többi lelkesen utánozza a viselkedését, és baromira elégedett magával.

Mindenesetre az ország agysejtállományának leamortizálása már megtörtént, ezt kipipálhatja Júdás, tuti, hogy a hülyék vannak többségben. A normálisabbja már elhagyta a Halálcsillagot, a többi meg szerintem naponta teszteli magát, hogy nem kapta el esetleg a hülyeség vírust, ami tömegével szedi áldozatait Júdás királyságában. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Kattints a www.disztopia2038.hu oldalra, mert fontos, hogy…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.