Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Így is lábtörlőnek használja, mi lenne ha megsértené?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, idén elmarad az uborka szüretelés, de az is lehet, hogy nem is ültettek uborkát, mert minek. Természetesen politikai értelemben véve. Doktorminiszterelnök úr majd elrakatja az anyjával vagy a nejével a koviubit és pont. Szóval az van, hogy Júdás úgy pörög, mint egy bemindenezett fesztiválozó a nulladik napon, és olyan agresszivitással tolja a legújabb brandjét, hogy az ember csak kapkodja a fejét, mint egy újonc a körletben. Ezer decibellel tolja, hogy B-É-K-E-M-I-S-S-Z-I-Ó. Ez az új megtanulandó terminus technicus, most ez az új termék, amit reggeltől estig hallgatni fogunk. Legalább novemberig, amikor eljön Trump és elhozza a világbékét. Addig is Júdás misszionárius terjeszti az igét az egész világon. Urbi et orbi. A sok kretén, aki még nem jött rá magától, kapja az arcába a  szent üzenetet: béke kell, mert a béke jobb, mint a háború.

Sejtéseim vannak, de tulajdonképpen fogalmam nincs, hogy mi a valódi szándék, mi az a hátsó gondolat, ami ezt az egy hét alatt a Föld körüli akciót indokolttá tette, ráadásul suttyomban, a legnagyobb titokban. Felfoghatatlan ez, és ahogy láttam nemcsak számomra, hanem számos elemző, szakember számára is, akinek tulajdonképpen az a munkája, hogy értelmezze az ilyen hasonló jelenségeket a földi halandók számára, amennyiben a helyzet úgy kívánja. Márpedig a helyzet úgy kívánná, mert nemhogy én nem értem, de a világ érintett vezetői és politikusai is bután néznek maguk elé, hogy akkor most mi a fasz folyik itt. Csupán egyvalami biztos: ködösít, hazudozik és hülyének néz mindenkit, ahogy szokta, és természetesen mindezt úgy, hogy közben mi vagyunk az egyedüliek, akik állítólag ki fogunk maradni a háborúból. Ha momentán én így gondolkodnék, vagy ha ezt próbálnám elhitetni a híveimmel, akkor a helyében nem is foglalkoznék ezzel a témával, mondván, hogy engem úgyse érint, én úgyis kimaradok mindenből. Ehhez képest ez a csávó ezzel kel és fekszik, természetesen az egész ország is vele együtt, és folyamatosan ezen kattog. Szijjártó simán leháborúpártizott mindenkit (kivéve, Putyin, Hszi, Trump), ahogy szokta, miközben a főnöke a világon egyedüliként háborús vészhelyzeti jogkörrel ruházta fel saját magát, és miközben szeptember 7-ig még tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet (migrációs válsághelyzet) is érvényben van. Úgy, hogy nálunk nyújtják be a legkevesebb menedékkérelmet az ide érkező szerencsétlenek. Na ez az igazi hungarikum! 

Szóval miután nagy titkolódzások közepette körbeturnézta a félteke diktatúráit és kommunista országait, hogy béke kell, elrepült a NATO-csúcsra, hogy ott is előadja – mondja mindenki egyszerre -, hogy BÉ-KE KELL! Az, hogy több repülőgép érkezett Kínába tegnap, szerintem azt jelenti, hogy itt komoly készpénz mozgások történnek, különben nem igazán értem, hogy miért kell egy ekkora útra több kormánygépet igénybe venniük Júdáséknak. Rohadjak meg, hogy megint visz egy valag pénzt Trumpnak, ha már onnan úgyis Amerikába repül, meg magának is egy kevés békekölcsönt, mert kong a kassza idehaza, úgyhogy nem árt egy kis mellékes, ha már meglátogatta a keresztapákat a távoli Ázsiában. Azok meg szívesen támogatják a hozzájuk lojális parókás bohócot, hiszen ha nyer, akkor lesz csak igazán gyönyörű az élet!

Itthon mindeközben Gulyás Gergely fenyítette be a bankokat és a légitársaságokat, az egyiket háborús különadóval fogják súlytani, a másikat fogyasztóvédelmi bírsággal, ha nem szállnak fel időben. Beszarsz! Nyilván ez megint a sleppnek szól, akik szerintem még az életben nem utaztak repülőgéppel, ellenben csukott szemmel eltalálnak a falu végi kiskocsmába. Nekem van szerencsém évek óta repülni hol közeli, hol távoli helyekre, de olyan nagyon ritkán volt, hogy egy gép időben elindult volna valahova. Nem beszélve arról, hogy Covid utáni munkaerő-visszaáramlás se állt helyre igazán, mert ugye akkor rengeteg ember helyezkedett el máshol, hogy meg tudjon élni, és már nem tért vissza mondjuk földi személyzeti kiszolgálónak. Szóval ez egy globális probléma, amit Júdás nem tud megoldani, és nem is kéne ebbe állami szinten beleavatkozni. Hozzáteszem, a Lufthansa olyan késéseket és járatkimaradásokat produkál mind a mai napig, hogy rossz nézni, mert a dolgozóik folyamatosan sztrájkolnak és élnek azzal a jogukkal, ami itthon ugye ismeretlen fogalommá vált mostanra.

Szóval Júdás és a háborús különadó, amit most megint a nagy bankoktól fog elvenni, azt vetíti előre, hogy annyira szar a helyzet, hogy csak a megszorításokban bízhatnak. Elkezdődött a sarcolás és pénzbehajtás, első körben a legmagasabb szinteken. Aztán majd jönnek az alsóbb rétegek is, szerényen szólok, nehogy valaki ezen majd csodálkozni kezdjen. Ez az ország, a világ Holdról is jól láthatóan legeslegjobb országa konkrétan a technikai csőd szélén lebeg, és attól, hogy nem mondják ki, nem beszélnek róla, vagy letagadják, itt olyan válság van már lassan egy éve, hogy szerintem a 2008-as egy szellő volt ehhez képest.

De ugye amiről nem beszélnek, az nincs, amit meg maximálisan hangerőn üvöltenek, az van. Még akkor is ha a valóságban nincsen. Tegnap már volt szó a svájci Weltwoche című újságnak adott interjúról (azóta már van másik, a német Bildnek adott interjú, az is üt rendesen), amelyben az is szóba került, hogy a Nyugat mit szól Orbán akcióihoz. Júdás úgy fogalmazott: Srácok! Értem, hogy nem vagytok hozzászokva az EU soros elnökének ilyen viselkedéséhez. A legutóbbi ember, aki valami hasonlót tett, az Nicolas Sarkozy volt! Micsoda hivatkozási alap: a volt francia államfőt hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a párizsi fellebbviteli bíróság a 2012-es elnökválasztási kampánya túlköltekezése miatt, ami nálunk egy teljességgel elképzelhetetlen dolog lenne. Ha ott ezért fél évre ítélték ez év elején Sarkozyt, akkor nálunk Júdás már 1000-szeres életfogytiglannál tartana, az kurvaélet. Egyelőre itt nem tartunk, én még ott tartok, hogy azt mondta, nem tudja, Putyin milyen, amikor sértett, mert ő sosem sértette meg. A tárgyalásaik mindig jó hangulatúak voltak. Putyin több mint 100 százalékban racionális ember, amikor tárgyal, amikor elkezdi kifejteni az álláspontját, amikor javaslatot tesz. Hidegvérű. Körültekintő, pontos, fegyelmezett. Kihívás egy tárgyalás és az arra való felkészülés, ha az ő intellektuális és politikai szintjét tartani akarod. Egyébként pedig ő nem Putyin barátja, elsősorban a magyarok és a béke barátja, ezért tárgyal Putyinnal.

Nem sértette meg… ha valami, ez legalább biztos. Azt próbálná meg. Így is lábtörlőnek használja, mi lenne ha megsértené? Akkor szaros alsógatya lenne az indián neve Júdásnak? Vagy mi? Nedves törlőkendő ánuszsimogató bevonattal, ami a ruszki végbélrózsáját kényezteti ha kell. És többnyire kell, sőt csak arra kell neki Dagi Dög, aki valószínűleg annak a pincsi alomnak az egyik beltenyészeti leszármazottja, amelyet még 2007-ben engedett szabadon Európa-szerte Vlagyimir. 

Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni. (Orbán Viktor, 2007. október 1.)

Egyelőre nincs több mondandóm.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.