Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor a propaganda lényegében a saját farkába harap

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igazi képmutatás: Magyar Péter az elitet szidja, miközben dúsgazdag, védi a brüsszeli mentelmi jog és egy luxus-szórakozóhelyen őrjöngött.

Tudom, tudom, ez csak egy ócska Origós főcím, de akkor is elég nehéz elmenni amellett, hogy mennyire szánalmas próbálkozás ez. Mert hát arról van szó, hogy Magyar Péter egy átlagos szórakozóhelyen volt – hogy ott mit csinált, az már egy másik kérdés –, és ha valóban dúsgazdag, ahogyan a propagandisták tudni vélik, akkor ennek oka nem más, mint hogy a jelenleg is az országot vezető maffia, a NER tagja volt elég sokáig. Bár nem tudom már követni, annyi mindent és annyi mindennek az ellenkezőjét hazudozták vele kapcsolatban a fideszesek, de volt egy olyan is, kivételeztek vele a felesége miatt. Ez persze ma már nem igaz, Varga Judit már nem a kormány tagja a pedofilbotránynak köszönhetően (igaz, asztaloscége már van), ami úgy felbolygatta a magyar politikát, mint szinte semmi az elmúlt 20 évben. Na jó, azért volt egy őszödi beszéd is, amely azért megalapozta Orbán Viktor diktátorrá válását, de ettől eltekintve nem igazán.

Szóval lehet, hogy Magyar Péter egy valóban gazdag ember, de mégsem tolja úgy az emberek arcába, mint mondjuk Rogán Antal, Orbán Viktor vagy épp Mészáros Lőrinc. Ettől még nem lesz szent, vagy hős, de ha valahol, akkor talán a saját háza táján kutakodhatna a NER által pénzelt, a NER érdekeit szolgáló Origo. Ember nem látott korábban olyan luxust, mint amit megengednek maguknak a maffia vezetői. Milliós ruhákat hordanak, több tízmilliós órákat hordanak, luxusautókkal furikáznak és nem érzik szarul magukat emiatt. Konkrétan úgy élnek, mint mondjuk az orosz maffia emberei és láthatóan a viselkedésük sem tér el olyan nagyon sokban. Lehet, hogy nincsenek megrendelt gyilkosságok – noha azért ebben sem lennék teljesen biztos -, de van szinte minden más, ami egy maffia sajátja. Ennek volt a része Magyar Péter is éveken keresztül, ezért emiatt valóban lehet támadni, de akkor azt a rendszert is támadja a kedves szerző, amely a fizetését adja.

Ha valakiket meg lehetne vádolni akár bűncselekmények elkövetésével is – most ezzel vádolják Magyar Pétert és 2 év börtönről beszélnek azzal kapcsolatosan, hogy állítólag erőszakkal elvett egy telefont és bedobta a Dunába -, az a fél NER lenne, hiszen számtalan gyanús eset történt már a környékükön, de aztán valahogy soha nem lett ügy egyikből sem. Nagyon kevés olyan eset van, amikor bíróság előtt kellett válaszolniuk bizonyos kérdésekre. Persze ehhez kellett az is, hogy minden fontosabb tisztséget fideszes káderek töltsenek be, akik parancsra dolgoznak. Ha nem szabad, akkor nem látnak bizonyos eseteket, viszont ott már látnak bűncselekményeket, ahol egyébként nincsenek ilyenek. Így lehet az ellenséget kicsinálni és ezzel egyidőben saját magukat megvédeni. Nos, Magyar Péter egyáltalán nem szorul az én védelmemre, de amit az Origo csinál, az igencsak kontraproduktív. Olyan ez, mint hogy Sorosból akkor lett ellenség, amikor már nem a Fideszt, hanem más pártokat pénzelt. Ameddig Orbánék fénymásoló gépeket vásárolhattak Soros György pénzéből, addig egy fantasztikusan jó ember volt, aztán amint megváltoztak a dolgok, rögtön főellenséggé vált a milliárdos magyar-amerikai üzletember.

Nyilván megértem, hogy most támadni kell az ellenzéki szerepet vállaló korábbi NER-lovagot, de ehhez már régen túl késő. Az EP-választások megmutatták, hogy inkább bíznak az emberek benne, mint a teljes korábbi ellenzékben, amely éveken keresztül ígérgetett, de képtelen volt bármit is tető alá hozni. A korábbi állapotok tökéletesek voltak a Fidesznek, hiszen állóvíz alakult ki, ahol senki sem haladt semerre, erre jött a botrány, Magyar Péter pedig a semmiből érkezve pár hónap alatt összehozott több mint egymillió szavazót, akik annak ellenére is rá adták le a voksukat, hogy pontosan tudják, honnan érkezett. Ez frusztráló lehet a hatalom zsoldosainak is, hiszen azt hihették, hogy a háborús pánikban ismételten jól evickél a Fidesz, és két év múlva ismét sima Fidesz győzelem várható. Nos, látva az önkormányzati választások eredményeit, erre már nem mernék nagy tétben fogadni, és úgy vélem, még Orbán kampánystábjában sem.

Megpróbálják persze kicsinálni Magyar Pétert, de ez jól láthatóan nem működött Karácsony Gergellyel és Hadházy Ákossal szemben sem, szóval nem igazán értem, hogy miért erőltetik? Rogán Antalnak és propagandagépezetének már csak a legtájékozatlanabb emberek hisznek, hiszen a legtöbb esetben annyira átlátszó a hazugság, amelyet kreálnak, hogy azon már csak mosolyogni lehet. Most is itt tartunk, hiszen éppen egy állítólagosan a Dunába dobott mobiltelefonnal akarják levadászni, emellett pedig a luxusszórakozásával próbálják lejáratni, de ezzel pont azt az érzetet keltik, mintha Magyar Péter az elit részét képezné továbbra is. Pedig ő már nem a NER része, ellentétben Rogánnal, Lázárral, Szijjártóval, vagy Mészárossal és az ő drága feleségével, akik valóban luxuskörülmények között élnek, mégsem kérdezi meg senki az Origo szakmunkásai közül, hogy mégis miből teszik ezt?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.