Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az ország a szétverés alatt is üzemszerűen működik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktorban a brüsszeli bürokratákból álló brüsszeli elit felidézi a kommunizmus emlékét. Gondolom, kellemes emlék lehet, hiszen akkor volt fiatal és lelkes KISZ-titkár, a szülei abban az időben alapozták meg a szép jövőt, az apja párttagsága alighanem sokat segített abban, hogy lakáshoz jutottak Székesfehérváron, és hogy Orbán Viktor egyetemet végezhetett. Ma már egy főiskolai oklevéllel aligha csinálhatna olyan karriert Orbán Győző, mint egykor, ahogy a kedves mama sem lehetne könyvelő egy érettségivel. Így aztán aligha futná Viktor fiuk egyetemi oktatására, budapesti lakhatásra. Szóval számukra biztosan jó idők voltak azok.

Onnan sikerült odáig jutni, hogy mostanra Orbán Viktor élet és halál ura lett, Orbán Győző milliárdos. Pedig még 2001-ben, amikor Orbán Győzőné interjút adott a Népszavának – pontosan amikor még adhatott interjút, mert aztán le lett tiltva erről a tevékenységről – arról mesélt, hogy hat évvel ezelőtt vettek meg Székesfehérváron egy romosan álló házat, azt újítgatták fel és micsoda palota volt ahhoz az egy, plusz két félszobás lakótelepi lakáshoz képest, ahol addig laktak a városban. Azóta már aligha vannak ilyen gondolatai a kedves mamának. A fiacskájának azonban vannak nagyratörő tervei, főként most, hogy teljesül a nagy álma, és ő lesz az Európai Unió soros elnöke – valójában persze a magyar kormány, de az ugye Orbán Viktor egymagában -, lehet rázni a rongyot ezerrel. Már a budapesti közlekedést is elkezdték ehhez igazítani, merthogy soros elnökként nyilván nagyüzem lesz, jönnek majd a külföldi államfők sorra. Engem aztán tényleg nem érint Budapest közlekedése, de alig hiszem, hogy a városlakók nagyon fognak örülni annak, hogy a jelenlegi dugókat még megfejelik mindenféle lezárásokkal és terelésekkel. Amúgy sem értem, miért nem Brüsszelben tartják az összejöveteleket (vagy akár Hatvanpusztán, hely van bőven, és a helyi forgalmat sem nagyon akadályoznák), én nem tudok arról, hogy az éppen soros elnökséget adó országot megszállták volna az uniós politikusok. Spanyolország is volt soros elnök, mégpedig nem oly régen, a ciklus végén volt összejövetel éppen itt, Granadában, de néhány percekre akasztották meg a város forgalmát, amikor éppen csoportosan vonultak valahonnan valahová, amúgy észre sem lehetett venni, hogy Európa vezetői itt vannak. Emlékszem, akkor este éppen fent tapasoztunk az Albayzinon, jöttek időnként diplomata rendszámos nagy, fekete autók, de sem forgalmat nem tereltek, sem más módon nem zavartak senkit. Sőt, gyalog is láttunk politikusokat sétálni este a hegyen, és senki nem harapta meg őket. Azt hiszem, a budapestiek nem fogják ennyivel megúszni, mert a csúti óriási cirkuszt fog rendezni ebből is. Nem az uniós politikusok, hanem önmaga miatt, neki kell az érzés, hogy bármit megtehet.

Most azonban még ott tartunk, hogy vasárnap Bécsbe utazott a sufnijogász, mert erőnek erejével próbál összehozni valami koalíciót, nagyjából már az is mindegy, hogy kikkel, csak legyen valami, amit fel tud mutatni a nyájának.

Orbán Viktor  vasárnap délelőtt Bécsben megbeszélést folytat Herbert Kickl-lel, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) nevű párt elnökével – közölte az MTI-vel a miniszterelnök sajtófőnöke. (MTI)

Várják a lengyeleket is a tervezgetett pártcsaládba, de nem túlságosan valószínű, hogy sikerrel jár a mi nagy hadvezérünk, akinek a pártját büdösnek találták az unió pártcsaládjai, sehová sem sikerült csatlakozniuk. Na de majd most. Vagy most sem. Egyelőre ott tart a dolog, hogy az osztrák és a cseh szélsőjobbal jó alaposan összefogtak – a nagyvezér mindjárt ki is nevezte az aprócska tömörülést hordozórakétának -, frakciót ugyan nem tudnak alakítani, ahhoz kevesen vannak, de erősen bíznak abban, hogy majd csak úgy tódulnak a zászlajuk alá a többi szélsőjobbos pártok. Merthogy jobboldali, vagy jobbközép oda nem vágyik, az teljesen biztos. Előbb fognak ezek hárman egymás torkának ugrani.

Miközben Orbán Viktor Brüsszelt foglalja el Bécsben – remélem, vitte magával Lázár Jánost is ijedezni -, úgy fest, Gyurcsány Ferenc itthon igyekszik szétverni mindent maga körül. Tehetséges ember, igazán ügyesen csinálja. Az egy dolog, hogy mókásan nekiugrott a független médiának, azon belül a 444.hu-nak, de az már egészen elképesztő, ahogy átment harci kakasba. Majd ő megmutatja, és többé senki nem törölheti a lábát a DK-ba, mert vissza fognak vágni, végig fognak vinni minden meccset. Bónuszként etikai eljárást kezdeményeztek – pontosabban Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, és mindjárt azt is javasolta, hogy zárják ki a pártból – egy DK alapító ellen, mert az a véleménye, hogy le kellene mondania Gyurcsány Ferencnek.

Én már nem nagyon látok különbséget az egyszemélyes irányítás alatt álló Fidesz és a DK között. Aztán majd lehet erősen csodálkozni, hogy csak a nagyon elszánt fanatikusok maradnak.

Végezetül jöjjön Menczer Tamás, aki cuki kis videóban tájékoztatja a saját szektásaikat arról, hogy Manfred Weber az aktuális ellenség, mert azt akarja ő – mármint Weber -, hogy a magyar óvónők és pedagógusok ne kapjanak béremelést. Ezek szerint változatlanul az uniós pénzektől függ, hogy az állam szán-e pénzt (ami egyébként a feladata lenne, merthogy nem Brüsszel dolga emelni a magyar pedagógusok bérét) ilyesmire, vagy inkább repteret és egyéb hasznos holmikat vásárolgat. Ha azt gondoltam, hogy a választások után mindenki magába száll legalább egy rövid időre, és eltöpreng azon, mit szúrt el, akkor oltári nagyot tévedtem. Nem először, és tartok tőle, hogy nem is utoljára voltak irreálisan magasak az elvárásaim.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! És én is szeretném megköszönni olvasóinknak a támogatásukat. Nagyon sok erőt ad, igazán köszönöm!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.