Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Háromból semmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Júdás megígérte, hogy ha ő nyer, akkor beveszi, elfoglalja Brüsszelt, és véget vet a háborúnak. 

Egyik ígérete sem jött össze, ahogy általában, sőt, ahogy újabban menetrend szerint előfordul vele, megint csak üres lózungként visszhangzanak a félelemre és rettegésre épített kampányhazugságai Európa haldokló teste felett.

Ráadásul a magyar válogatott is kiesett az Eb-ről, méghozzá idejekorán, pedig a dicsőséges Eb-szereplés valószínűleg nagy figyelemelterelési potenciállal bírt a nagy stratéga terveiben.

Háromból semmi. A háború úgy zajlik tovább, ahogy eddig is, Brüsszelt meg nemhogy nem tudta bekeríteni, hanem konkrétan ott tartunk, hogy sehova nem kell, senkivel nem tud szövetségre, még egy ultraszélsőjobbos szövetség létrehozása is megugorhatatlan számára. A keresztény-konzervatív autokrata, a nemzeti szocialista eszmék magyar megtestesítője, a bátor utcai harcos és libernyákcipelő kisiparos számára, aki mostanra bizonyíthatóan megkapta az orosz kém és Putyin csicskája lemoshatatlan titulust, amelyet kizárólag a saját erőfeszítéseivel érdemelt ki magának, és ezen ő többnyire meg van lepődve. Néha még sértődöttséget is mímel. Pedig keményen rászolgált szavakkal is, tettekkel is, mondjon bárki bármit.

Egy dolog jött be neki, ami szintén nem rajta állt vagy bukott: hétfőtől az Európai Tanács soros elnökségi vezetője lehet fél évig. A leköszönő Alexander De Croo belga miniszterelnök pedig imígyen adta át a stafétabotot neki:

„Az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke.” Az életben legalább egyszer érdekes abban a helyzetben lenni, hogy nekünk kell kompromisszumokat elérni, „ezért határozottan ajánlani tudom Orbán Úrnak”.

Ez a csávó meg a kompromisszum egy mondatban? Ez nem tudja, mi az, nem ismer ilyen alpári kifejezéseket, ne tessék már ilyenekkel ijesztgetni a fényes tekintetű szuverén vezetőt, mert még a végén rákeres az idegen szavak szótárában, és elszörnyed, hogy ilyen egyáltalán létezik. Kompromisszum attól a palitól, akinek a szeme nem rebbent, a válla viszont rándult, amikor kiderült, hogy a 444-et szankciós listára tették a moszkovita haverjai. Még örült is neki szerintem, miután ő is Vlagyimir álláspontját osztja a hazai ellenzéki orgánumokkal kapcsolatosan, miszerint fake news sajtónak ő nem nyilatkozik, és mindenki fake news sajtó, aki érdemi kérdésekkel provokálja, amelyekre nem lehet pozitívan válaszolni.

Sőt, ha Szijjártó teremfutballista minisztert kell kicsempészni egy lakossági fórumról úgy, hogy a Telex ne tudjon tőle kérdezni, akkor ő maga is szívesen nyúl effajta megfélemlítési módszerekhez, mert neki mindent szabad. Rohadtul kíváncsi leszek, milyen stílusban, milyen módon fogja ő jelképesen képviselni a szövetségi érdekeket, és miként fogja demoralizálni azt a közösséget, amelyiknek másik 26 országa egységet képes felmutatni az orosz agresszorral szemben, és milyen cselekvési terve van a gazdasági fejlődéssel, a versenyképesség javításával kapcsolatosan, ami elvileg az egyik fontos feladata lesz a következő fél évnek.

Charles Michel, az állam- és kormányfők testületének decembertől lecserélt elnöke azt mondta (neki), hogy eltökéltnek kell lennünk a nemzetközi rend és Ukrajna támogatása iránt, az alapvető értékek és elvek érvényesülését segítjük elő mindig és mindenhol anélkül, hogy kivételeket tennénk. Aha. Hát akkor igencsak benéztétek ezt a hétmérföldes árulót. Ezek szerint még mindig vannak pillanatok, amikor nem hiszitek el, hogy kecskére bíztátok a káposztát. Mert ha ez így van, akkor ti valójában még mindig nem ismeritek ezt a bomlott elmét, gyerekek. Reméljük, nem telepít majd a központi gépekre kémszoftvert, hogy a volt KGB-s hekkerek is belelássanak a legféltettebb európai titkokba, mint ahogy az nálunk történt. Csak remélni lehet, hogy most nem Ethan Huntnak fogja képzelni magát a Mission Impossible kémfilmből, és nem tör majd Tom Cruise babérjaira Doktor Genya. Vagy Dagi Dög az Austin Powersből. Nehogy az eltökéltet eltököltnek értse (félre), mert nála alapvetés, hogy a szavakat úgy forgatja a cserepes szájában, mint a karikás ostort forgatta a feje felett a tavalyi Szakma Sztár Fesztiválon. 

Vártam pénteken, hogy majd a lopott rádiójában előadja a szokásos monológját, hogy meg lettünk támadva, meg ki lettünk cselezve, meg el lettünk gáncsolva, de ez valamiért kimaradt. Helyette a Facebook-oldalán propagandavideóban panaszkodott, hogy kötényt kapott és kijátszották ővétóságát, mert kihagyták minden fajsúlyos döntésből és megkerülték: „Szégyenteljes a Néppárt, a baloldal és a liberálisok hatalmi osztozkodása. Európa nem erre szavazott!”

Én nem tudom, Európa mire szavazott, de egy biztos: nem arra szavazott, hogy a szélsőjobb átvegye a hatalmat, Európa nem akarta Júdást trónra ültetni. Ez ennek az elvetemültnek és az ő nagyjából kétmillió és még vagy ötvenezer fanatikusának volt a vágyálma, de a hopp helyett jött a kopp. És jönnek a szürke, megszorításokkal és további szűkölködésekkel terhelt hétköznapok is Magyarországon, ahol ugyan szitokszó a megszorítás, de attól még létezik és mindenki a saját a bőrén érzi. Az infláció nevű tigris már megint itt sündörög, a Pannon Puma már rég elhúzott, és helyére a templom egere költözött. De valamiért ez sem billenti ki a fanatikusokat az áhítatból, ők továbbra is Júdást tekintik a megváltónak, és a soha el nem érkező Kánaán beteljesítőjének.

Mert ugye Júdásnak nem igaza van, hanem lesz, nemsokára utolérjük Romániát Ausztriát, az eurót is hamarosan bevezetik, de simán lehet, hogy előbb épül űrállomás a Holdon (ahonnan ezt majd periszkóppal figyelik), mint hogy ez megvalósuljon még ebben az évszázadban. Jobb helyeken semmibe nem kerül ígérgetni, nálunk ezek a hatalmas ívű ígéretek viszont a kormányzati propagandán keresztül milliárdokat emésztenek fel a költségvetésből. Azért, hogy szemfényvesztő módon hülyítsenek mindenkit azzal, hogy mi lesz, miközben durván elhallgatják azt, hogy mi van. Valamiért ez soha senkit nem zavart a narancssárga csomagolópapírba tekert euforikus hangulatú hívek közül. Hát jó.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.