Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Készen vannak állva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A győzelem kapujában állunk, ez nem kérdés. Mármint persze nem mi személyesen, hanem a 120 százalékos felhatalmazással értünk harcoló, csak a mi maradék javunkat akaró – a zömét már hazavitték – nagyszerű kormánynak az a szép nagy feje, az áll győzelemre. És nem ám csak előtte vannak győztes csaták, de mögötte is. Ha a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve, akkor a mennybe vezetőt a NER kövezte ki. Biztosan valamelyik Mészáros-cég munkálkodott rajta, Orbán-apuka bányáiból szállították a követ, az út mellett Mészáros szállodái kínálnak pihenést, a tehetősebb vándorok Tiborcz kastélyaiban lazulhatnak, a szórakozásról talán Ráhel gondoskodik. Az önzetlen dinasztia-alapító, akitől minden vagyon ered, magának nem kér semmit, igénytelen, maga kovászolja az uborkát, melegíti kislábasban a lecsót, tölti a kolbászt, úgy él, mint akárki közülünk, akinek van néhány ezermilliárdja mások nevén.

Most pedig a Forrás, az Eredet, a NER-fa gyökere, a keresztény-konzervatív fehér férfi belovagol Brüsszelbe (majd elfeledtem, heteroszexuális is volt, ameddig még a földi hívságok érdekelték), és győzni fog értünk. Végre elérkezett a lehetőség, hogy elfoglalja nekünk a régebben megállított Brüsszelt. Gondolom, majd felállít ott néhány rovásírásos székelykaput, azok jelzik az új birodalom határait. Még nem lovagolt ő be Brüsszelbe, de már hadai készen állnak, nyereg alatt puhítják a lovat, a potrohos díszhuszárok már préselik bele magukat a gatyába, a szellemi tőke csomagol, mennek ők is a gazdájukkal megmenteni az Európai Uniót.

Európa csökkenő versenyképességére jó gyógyír lehet a dinamikát és új energiát hozó nyugat-balkáni országok csatlakozása.

Ma az OECD-ben vitatjuk meg az Unió minél gyorsabb bővítéséhez szükséges lépéseket.

Irány Párizs! (Facebook/Szijjártó Péter)

A versenyképesség emelkedő béreket, fejlődő gazdaságot és erősödő családokat jelent. Erre van szükség az Európai Unióban! (Facebook/Orbán Viktor)

És a segédcsapatok:

☝ Hamarosan indul a magyar EU-elnökség! 🇭🇺🇪🇺 A legfontosabb célunk az uniós versenyképesség helyreállítása!✅
Bejelentkezés Luxemburgból. 📡 (Facebook/Varga Mihály)
Erős iparpolitika, csökkenő adók, javuló exportkilátások, és egyensúly az államháztartásban.
Egyeztetés a magyar európai uniós elnökség programjáról is az MGYOSZ elnökével, Lakatos Péterrel, és társelnökével, Felcsuti Zsolttal. 🤝✅

Készen vannak állva, ez nem kérdés. És akkor még nem is beszéltünk a többi gazdasági zseniről, például Nagy Mártonról. Tőle tudjuk, hogy azért Magyarországon a legalacsonyabb az egy főre jutó fogyasztás, mert népünk nem csak nagyon szorgos, de rendkívül takarékos is. Nem költik el léhán azt a rengeteg pénzt, amit keresnek, hanem félreteszik, mert amennyiben ki talál törni a harmadik – egyes kormányhoz igen közel álló szakértők szerint negyedik, netán ötödik – világháború, akkor legyen pénz a láda fiában. És a másik lángészről sem esett szó, aki úgy gondolja, a Jegybank egy haszonorientált vállalat, nyereséget kell termelnie, mely nyereséget aztán mindenféle alapítványokba kell kiszivattyúzni, mert nemzetgazdaságilag az a legjobb, ha a közpénz elveszíti közpénz jellegét, ha azonban veszteségesbe fordul az általa működtetett cég, akkor a szorgos és takarékos népnek kutya kötelessége zsebbe nyúlni, és finanszírozni a veszteséget.

Ez a sikercsapat, amelyik olyan hatékonyan működteti a magyar gazdaságot, hogy csak a társadalom hatvan százaléka tekinthető európai mércével szegénynek, az unió második (vagy első, mert még nincsenek friss adatok) legszegényebb országa, ahol tényleg egy csomó dobogós, sőt, aranyérmes helyet tudhat magáénak a kormány – a covid-halálos áldozatok számában, inflációban, korrupciós mutatókban -, ahol talán világelsők vagyunk az egy főre jutó horkolásgátlókat tekintve, de egészen biztosan győztünk az egy főre jutó horkolásgátlók vételárát tekintve -, ahol az Európai Unió tagországai közül messze a legkevesebb modern gyógyszer és terápia érhető el, ahol sok helyen reggel nyolctól délután négyig lehet szülni, persze azt is csak hétköznapokon, ahol a gyerekek döbbenetesen nagy százaléka úgy kerül ki az iskolából, hogy nem tud olvasni, vagy ha tud, nem érti, hogy mit olvasott, ahol sokan azt hiszik, hogy a homoszexualitás azonos a pedofíliával, és ez ráadásul fertőző, de nem is akárhogyan, hanem például könyveken, vagy akár egy kerítésre, padra, falra festett szivárványon keresztül is el lehet kapni, szóval az az ország valóban alkalmas arra, hogy új irányt mutasson az Európai Uniónak.

Ha nem konkrét termékeket, hanem egy általános fogyasztói kosár árát vetjük össze a külföldön jellemző árakkal, akkor a magyarországi árszint az EU átlagát alulról közelíti – jelezte Héjja Csaba, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának stratégiai elemzője. Az MBH elemzői azt is megvizsgálták, hogyan alakulhat a közeljövőben az elmúlt 1-2 évben gyengélkedő hazai fogyasztás. (Index)

Bizony, így kell ezt csinálni! Nem azt kell nézni, hogy baromira drága a tojás, hús, sajt, tej, kenyér, hanem össze kell dobni egy vásárlói kosarat – és tegye fel a kezét az, aki nem vásárol legalább havonta egyszer olasz bőrcsizmát, toronydarut, lazacos szusit, nem beszélve a túróról, ami a legtöbb országban nincs is, tehát drága – mindjárt mi jövünk ki jobban az árversenyből! Mert például egy doboz M-es, sajátmárkás tescós tojás minálunk 839 forint, a spanyoloknál meg – ahol nem nagyon van Tesco, tehát random boltban – 876 forint! Na ugye! Az meg csak országok közötti sajátos eltérés, hogy Magyarországon egy dobozban 10 tojás van, Spanyolországban 12 darab, és így kell az árakat is érteni. Szóval lehet egyes élelmiszerek árát sunyi módon összehasonlítgatni, de ha jól rakjuk össze a vásárlói kosarat, mindjárt mi győzünk!

Ebből, és úgy általában mindenből is látszik, hogy hazánk bölcs vezérei teljesen alkalmasak arra, hogy jó irányba állítsák az Európai Uniót úgy gazdasági, mind minden egyéb más szempontból is. Gondoljunk csak bele, hol találunk még olyan, két értelmes mondatot összerakni nem képes gázszerelőt, aki alig egy évtized alatt euróban is multimillárdos lett! Vagy melyik miniszterelnök családtagjai tudtak hasonló bravúrt végrehajtani! Naugye! Teljesen indokolt tehát, hogy ez a verhetetlen szakértői gárda rendbe tegye végre az Európai Uniót! Kérdem az olvasókat, hátha tudja valaki: mik a feltételei, ha Új-Zélandra szeretnék költözni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.