Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Karácsony alkalmatlan, Magyar Péter agresszív és baloldali, az ég meg kék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktor erősen boldog, amiért a focicsapatnak sikerült megverni a skótokat. Félre ne értse senki, továbbra sem izgat a foci, de minimum érdekesnek találom, hogy miközben száz és ezer milliárdokat költ Orbán – közpénzből persze – a kedvenc hobbijára, amit inkább művelhetne, minthogy nézi, egy szava sincs arra, hogy most éppen Ózdon zárták be a kórház gyerekosztályát, mert egy orvos balesetet szenvedett, és nincs, aki helyettesítse. Ez azt jelenti, hogy sérült, vérző gyerekkel lehet autózni egy órát a következő kórházig, már ha van az embernek autója. Én nem is hiszem, hogy van olyan megye, ahol ne lenne gond az ellátással. Szülészetek, onkológiai osztályok, traumatológia, gyereksebészet, sorolhatnám, mennyi mindent érint a rendőrminiszter hihetetlen szakértelme, a pénztelenség és az egészségügy már régen aktuális átalakításának elmaradása, az orvosbárók garázdálkodása, a kiégés, motiválatlanság. Mindegy, jól van ez így, csak a gázszerelő feleségének fussa megfelelő ékszerekre, hogy méltó módon tudja képviselni a nagylelkűséget, amikor éppen adakozik abból, amit a közösből loptak el.

Szijjártó Péter hisztirohamot kapott, amiért az unió támogatást ad Ukrajnának, ám a döntésből kihagyták a magyar kormányt. Pontosabban tojtak a fejére, pedig a toporzékolásügyi miniszter harcolni ment, csak nem nagyon volt kivel. Azt nem tudom, hogy kávézni kiküldték-e, de hogy lapot nem osztottak neki, az biztos. Ez amúgy nem akkora nagy csoda, mivel a támogatás nem uniós forrásból megy, hanem az oroszok befagyasztott pénzéből. Népünk bölcs vezére annyira sikeres, hogy az elmondhatatlan. Igazából már értelme sincs a brüsszeli túráknak – bár most Szijjártóra pont nem Brüsszelben, hanem Luxembourgban nem volt senki sem kíváncsi -, bár most talán éppen jókor jön a hamarosan induló magyar elnökség. Lehet majd etetni a szektát azzal, milyen hihetetlenül nagy ember a bálványuk. Fél év önfényezés vár ránk, szerintem még az is hír lesz, ha a portás fogadja a csúti köszönését. Addig is úgy tesznek, mintha a dicső hadvezér nem köpte volna szemen önmagát akkor, amikor támogatta azt a Mark Ruttét a NATO-főtitkári posztért folyó versenyben, akiről azt mondta, őt aztán a büdös életben nem fogja támogatni. Aztán meg mégis, ami mást nem nagyon jelenthet mint azt, hogy már nem csak az Európai Unió cipőcskéje van tele a pávagalambbal, hanem a NATO-é is, aztán szóltak neki, hogy melyik kislapáttal játszhat, és melyikkel nem.

Teljesen el vagyok ámulva a rendőrség hihetetlen gyorsasága és alapossága miatt. A Magyar Péter-féle botrány olyannyira felizgatta őket, hogy ilyet eléggé ritkán látni. Most éppen egy Dunában talált telefon körül forog a nyomozás. Én csak arra lennék kíváncsi – de arra nagyon -, hogy ki és hogyan találta meg a folyóban azt a telefont? Búvárokat küldtek le? Személyesen ugrott be valaki megkeresni? Netán Búvár Kund, vagy Hanyi Istók hozta ki előzékenyen? A Duna elég nagy, egy telefon nem annyira hatalmas és amennyire emlékszem, a telefon nem úszik a vízen. Legalábbis amikor én vízbe ejtettem az enyémet, az elmerült. Én nem mentegetem Magyar Pétert, ha valóban elkövetett valami törvénytelenséget, azt derítse ki a rendőrség. De legyenek ám ilyen szorgosak minden más esetben is, ne csak most. Aki emlékszik, segítsen, mert huzatos a memóriám. Orbán Ráhel mobilja meglett már? Amit az esküvőn loptak el, és még a személyzettől is DNS mintát vettek. Az is hasonlóan fontos készülék lehetett, mint ez. Lehet, hogy azt is a Dunában kellett volna keresni? Az Origonak kellene adományozni egy szinonimaszótárt, mert eléggé szegényes a névtelen szerzőjük szókincse:

Origo

Karácsony alkalmatlan, Magyar Péter agresszív és baloldali, az ég meg kék. Szép itt az élet, nem érdemes ezt kétségbe vonni. Én őszintén nem tudom, mit remél ettől a propaganda, de alig hiszem, hogy ez elég lesz a politikai karaktergyilkossághoz.

Orbán Viktor nem adja fel. A pártsajtó szerint Rómába utazik, hogy találkozzon Georgia Melonival. A tárgyalás témája a magyar soros uniós elnökség lesz (fogalmam sincs, mit kell erről tárgyalni), valamint a Fidesz lehetséges csatlakozása Meloniék pártcsaládjához. Ám azzal lehet némi probléma:

A bevándorlásról, a demográfiai kihívásról és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik. Nicola Procaccini, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a Fidesz csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia a Kijev támogatásáról szóló egyezményt. Az olasz lapok szerint nem kizárt, hogy a ma esti találkozó a miniszterelnöki palotában közös megegyezéssel elválással zárul, ez azonban nem jelent kockázatot a magyar–olasz kapcsolatokra nézve. A Giorgia Meloni és Orbán Viktor közötti együttműködés továbbra is szilárd, egyetértenek az Európai Unió megváltoztatásának szükségességéről. Az Il Corriere della Sera napilap szerint az sem zárható ki, hogy Orbán Viktor egy harmadik jobboldali csoport megalakítására tesz kísérletet. (Magyar Nemzet)

Ez olyan, mintha igyekeznének megmagyarázni, hogy miért nem tud a Fidesz sehová csatlakozni. Olyasféle egérút, mint amikor kivágták volna őket az Európai Néppártból, így gyorsan felfüggesztették a tagságukat, majd amikor ez sem oldott meg semmit, és egyértelmű lett, hogy menniük kell, akkor még megengedték, hogy önként lépjen ki. Vagy legalábbis ezt mesélhesse a birkáinak. Most is valami hasonló történhet, az elveihez minden körülmények között hű hadvezér nem írja alá az Ukrajna támogatásáról szóló nyilatkozatot, inkább nem is lép be oda, ahová amúgy sem vennék fel. De itthon remek mesét lehet belőle kerekíteni. A hívek amúgy sem tudnak arról, hogy sehol nem kérnek a bálványukból, mert természetesen a közpénzmédia nem beszél róla, rendes fideszes pedig nem olvas független lapokat. Szóval talán egyben lehet tartani a folyamatosan fogyatkozó tábort. Még egy darabig. Aztán majd kiderül, ez mire lesz elég. Lássuk, mit hazudnak a pármédiában a találkozóról.

Addig is jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.