Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Orbánnak vannak nagyobb gondjai is Manfred Webernél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor szerint Manfred Weber egy hungarofób ember, gyűlöli a magyarokat. Mindig is gyűlölt bennünket. Néhány napja ezt a lemezt tette fel a propaganda. Annyira igaz ez, hogy a Tisza Pártot tárt karokkal fogadták, az pedig már korábban elég sokszor kiderült, hogy abból van elege lassan már a teljes EU-nak, hogy Orbánék az EU elképesztő támogatásai ellenére is sikeresen tönkretették Magyarországot, ami nekik is probléma. Elég frusztráló az ugyanis, hogy uniós adófizetők pénzét arra használják fel egyesek, hogy a saját köreiket gazdagítsák, illetve a propagandát építsék ki. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon Orbánék az EU ellen hergelnek, arról pofáznak, hogy mindent is ránk akarnak kényszeríteni és azért büntetnek, mert nem fogadunk be migránsokat. Nos, az tény és való, hogy a magyar kormány a nyugati országok többségéétől eltérő menekültpolitikát folytat, de ez alapvetően még nem lenne gond és nem is szabályellenes, a probléma inkább a korrupcióval van, amely lényegében egy olyan fényt vet az EU egészére, mint buta, átverhető emberek gyülekezetére.

Nyílt titok ugyanis, hogy az EU vezetése pontosan tisztában van azzal, hogy mit művel Orbán Viktor és kormánya, valódi megoldást mégsem sikerült találnia Brüsszelnek erre 14 év alatt. Ha nem jött volna Magyar Péter és vele a Tisza Párt, akkor véleményem szerint be tudta volna könyörögni magát valamelyik pártcsaládba Orbán. Most viszont úgy állnak a dolgok, hogy a 11 képviselőjével semelyik pártcsaládba nem tud beülni – annak idején a legnagyobb és legbefolyásosabb Európai Néppártból kidobták őket, még ha meg is kapták arra a lehetőséget, hogy úgy adják el, hogy erről ők döntöttek. Még a szélsőséges pártok sem kívánnak közösködni vele, hiszen az oroszpártisága még ezen alakulatok számára is teljességgel elfogadhatatlan, ami azért igen sokat elmond arról, hogy milyen kormánya is van Magyarországnak és kik voltak azok, akik újrázni tudtak szinte minden vidéki településen nem is olyan régen.

Valahogy kétlem, hogy Manfred Weber egy egész országot utálna, hiszen a világtörténelemben is igen kevés ilyen ember volt, nemhogy a mostani időkben. Mint ahogy a románok és magyarok, vagy a magyarok és szlovákok sem utálják egymást a mindennapokban, hanem inkább mesterségesen gerjesztett politikai feszültségkeltésről van szó, amivel pár vérmesebb embert sikeresen egymásnak tudtak ugrasztani. Nem nagyon találkoztam én még olyan emberrel, aki a másikat azért gyűlölte volna, mert egy bizonyos országból érkezett. Vannak persze előítéletei a legtöbb embernek, de ez alapvetően sokat nem jelent, hiszen mindenki karaktere eltérő, legyen szlovák, román vagy magyar. Vannak tapló, ostoba emberek minden nemzet háza táján, ehhez nem kell konkrétan egyik nemzet tagjának sem lenni.

Ezt nyilván Manfred Weber is tudja, viszont már nagyon elege lehet Orbán Viktorból, mivel ott próbálja a fát vágni alatta, ahol csak tudja. Egyáltalán nem köteles kedvelnie azt az Orbán Viktort, aki egy olyan szálka az EU szemében, amely minden második nap piócaként is viselkedik, vérként szívva az EU adófizetőinek pénzét. Orbán Viktort móresre kellene tanítani, de ezt az EU nem képes megtenni véleményem szerint egészen addig, ameddig a magyar szavazók kitartanak egy diktátor mellett. Most változni látszik a helyzet, de azért arról még nincs szó, hogy földcsuszamlásszerűen leváltanák a felcsútit. A lengyel példa viszont megmutatta, hogy egy sok éven keresztül biztonságból kormányzó párt is el tudja veszíteni a hatalmát egyik pillanatról a másikra, amelyet visszaszerezni már nem annyira egyszerű.

Nyilván ebben bízik Manfred Weber is, nem véletlenül támogatta Magyar Pétert azt első perctől kezdve, hiszen változásra van végre szükség Magyarországon. Viszont ezt csak és kizárólag a magyar szavazók érhetik el, ezzel kapcsolatban az EU-nak nincs hatásköre. Persze megvonhatnak, vagy visszatarthatnak pénzeket, és akár meg is büntethetik az országot, de ezek ideig-óráig elegendőek csupán. A valódi változáshoz mindannyian kellünk, hiszen ígéretek eddig is voltak, de azok valahogy soha nem váltak valósággá. Véleményem szerint most nem csak Magyarországon örülnek sokan annak, hogy akadt végre valódi kihívója is Orbán Viktornak, hanem szinte minden pártcsaládban. Orbán Viktor elég sok időt töltött az európai politikában és éppen eljött az ideje annak, hogy végre vérfrissítés történjen. Aztán, hogy lesz-e olyan szerencséje, hogy soha nem vonja felelősségre őt senki, az még a jövő zenéje, de az talán már inkább a közeljövőé, hogy meddig birtokolhatja még a stafétabotot, amelyet 2010-ben megszerzett. Ehhez képest az, hogy Manfred Weber kit kedvel és kit nem, lényegében senkit sem érdekel, hiszen a valódi probléma, amivel Orbánnak végre szembe kell néznie, az a saját rendszeréből jön. Magyar Péter ugyanis akár tetszik, akár nem, de a NER neveltje. Így érnek véget a diktatúrák, csak bírjuk kivárna azt a bizonyos napot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.