Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Most kezdődik az igazi buli

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csütörtökön is okosabbak lettünk, nem keltünk fel hiába. Volt ugye kormányinfó, az mindig nagyon érdekes szokott lenni. Magam is feszült várakozással nézem, amikor éppen ráérek, tehát ha nem csinálok valami fontosabbat, például nem takarítom a hűtőt, nem szedem a kutyaszart a kertben, vagy figyelem a fű növekedését. Nem mondom, Szentkirályi Alexandra fájó hiányát nehéz kiheverni, de azért Gulyás Gergely is képes alkalmanként biztosítani a megfelelő színvonalat. Például most, amikor azt mondta ő a szájával, hogy az elképzelhetetlen, hogy a KDNP egy frakcióban üljön az Európai Parlamentben a Tisza Párt képviselőivel. Tehát vagy az lesz, hogy a Tisza Pártot nem veszik fel az Európai Néppártba, vagy az lesz, hogy a KDNP távozik onnan. Ez a kisded történet több szempontból is rendkívül meglepő és mulatságos.

Egyrészt ugye én eddig például nem tudtam, hogy Gulyás Gergely a KDNP elnöke. Sőt, azt terjesztette a Fidesz – mondjuk különösebb eredmény nélkül, de akkor is -, hogy a KDNP egy külön, sőt, egy létező párt, és azért gyógyultak ők össze, mert ez nem egy egypártrendszer, hiszen lám, két független párt koalíciójáról beszélünk. Vagyis beszélnek ők. Erre most a fideszes szóvivő úr eldönti hirtelen, hogy mit fog lépni a KDNP. Cukkancs. Ahogy az is rendkívül érdekes, hogy ezek szerint fideszesék elszabotálták az általános iskola a alsó tagozatában a számtanórát is, mert valamiért úgy gondolják, hogy az összes KDNP-s EP képviselő távozása az Európai Néppártból önmagában olyan fenyegetést jelent, hogy mindjárt nem veszik fel a Tisza Pártot a pártcsaládba. Azt ne feledjük, hogy az összes KDNP-s képviselő konkrétan egy darab, akit oly nagy becsben tartanak a Néppártban, hogy amikor Navracsics Tibor megvilágosodott, hogy ő mégsem annyira fideszes, mint amennyire átlép inkább a KDNP-be, aztán szeretett volna besunnyogni a Néppártba, nem egyszerűen kiküldték kávézni, mint a gazdáját, hanem szóba sem álltak vele. Szóval valószínűleg hihetetlenül ragaszkodni fognak Hölvényihez, aki Gulyás Gergely nagyívű kijelentése után nem sokkal be is jelentette, hogy a KDNP-nek esze ágában sincs kilépni a Néppártból.

Nem mondom, hogy ez volt az első alkalom, amikor Gulyás Gergelyre osztották a hülye Móricka szerepét, aki rosszkor szólal meg, és akkor is ökörségeket beszél. És még csak nem is arról van szó, hogy matematikailag is értelmezhetetlen, ha szembeállítunk hét képviselőt az egy távozóval, aki ezek szerint mégsem távozik, hanem diadalmasan ott marad, ahol eddig is volt, miután ezt az utasítást kapta a főnökeitől. Vagyis ő úgy gondolja, hogy ott marad, de azt hiszem, ez nem egyéni elképzelések alapján történik. Ugyanis péntekem nem csak Magyar Péterrel, hanem Semjén Zsolttal is találkozik Manfred Weber, és valamiért az az érzésem, hogy nem kimondottan közös vadászatot terveznek, sokkal inkább a Néppárt-KDNP-Tisza Párt vonalon várható némi tisztázása a kérdéses dolgoknak.

Mindeközben Orbán Viktor azt teszi, amit ilyenkor egy komoly pártvezérnek, aki egyben az ország miniszterelnöke és messze nem mellékesen többségi tulajdonosai is, tennie kell. Tárgyalásokat – mégpedig gondolom hivatalos tárgyalásokat, hiszen nem otthon, még csak nem is a hatvanpusztai dácsában, hanem a Karmelita kolostorban történt a nagy találkozás, és Havasi Bertalan az MTI-t is tájékoztatta az eseményről – folytat a jelenleg semmiféle kormányzati pozíciót be nem töltő bukott amerikai elnök semmiféle politikai posztot be nem töltő fiával. És ők ketten a háborúról, annak megállításáról csacsogtak, azon már igazából meg sem tudok lepődni. Ahogy azon sem, hogy a pártlapok csurig vannak hazugsággal, hiszen arról ordítanak a főcímek, hogy az Európai Bíróság brutális 200 millió eurós bírságot szabott ki Magyarországra a migránsok miatt. Közben persze a bírságot nem a migránsok miatt szabta ki a bíróság, hanem azért, mert a magyar kormány nem tett eleget az Európai Bíróság 2020-ban hozott határozatának, finoman fogalmazva is ívesen szart a mindenkire nézve kötelező uniós jogra, ami Magyarországon éppen úgy kötelező érvényű, mint az összes többi országban. Azt már tudta eddig is ártunk és ormányunk, hogy ebből baj lesz, el is kezdték verni az konyhaasztal sarkát, hogy a gaz Brüsszel napi 6 millió forintot akar behajtani mimagyarokon. Aztán kiderült mostanra, hogy nem napi 6 millió forintot, hanem napi 1 millió eurót kell fizetnünk, plusz 200 millió eurót ezen fölül.

Szóval nem sikerült elfoglalni Brüsszelt, a NATO rácsukta az ajtót a sufnijogász farka végére, senki nem tudja jelenleg, hogy a Néppártba ki megy és a Néppártban ki marad, még küzdenek Budapestért, amiből várható még nem kis bonyodalom, több helyen a fideszesek verik a fideszeseket, mindenki hazudozik össze vissza, és még Rogán Antalt is elzavarták interjút adni a 444.hu-nak. Ha azt gondoltuk, hogy a választások után némi béke száll Mária országára, akkor igen erősen tévedtünk, mert ahogy nézem, most kezdődik az igazi buli.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.