Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Miféle stabil jóléti rendszert véd ez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, madárfüttyös, vadvirágos szép reggelt kívánok mindenkinek! A francia hatóság úgy véli, az orosz titkosszolgálat megbízásából helyezett el francia zászlókkal letakart koporsókat az Eiffel-torony lábához három külföldi férfi. Állítólag ugyancsak az orosz titkosszolgálat lehet a minapi kibertámadás mögött, amikor is a lengyel állami hírügynökség oldalán arról szóló hamis cikkek jelentek meg, hogy 200 ezer embert soroz be a kormány. Én pedig azon agyalok, mennyire jó nekünk, hogy nem kell ilyesmitől tartanunk. Annak ellenére sem, hogy valószínűleg túlságosan nagy erőfeszítésbe nem kerülne az oroszoknak bejutni valamelyik kormányzati szerv rendszerébe, mert már egy évtizede ott vannak Szijjártóéknál, mégsem jelentettek meg hamis híreket. Mert nálunk a kormány terjeszti a Kremlben gyártott álhíreket és a kormányzati propaganda, sőt, a miniszterek elnöke élen jár a háborús uszításban, úgyhogy nem csupán szükség nincsen az orosz beavatkozásra, de szerintem még ők is párás szemekkel figyelik, hogyan körözi le a legvadabb trollokat is a magyar kormány és annak feje. Remélem, legalább megéri Orbán Viktornak.

A nerenceknek egészen biztosan megéri, mert ameddig a minimálbéren és alig-nyugdíjon tartott birkáik önként poroszkáltak a békemeneten, a saját erőből megtollasodott Rogánok, Rogánnék és egyéb nemzeti tehetségek magángéppel elröppentek Londonba a BL-döntőre, mert ennyi kikapcsolódás csak jár nekik is, nem? Rogán Antal meg is nyugtatta a közvéleményt, hogy telik neki erre a bevallott jövedelméből, és hát megígérte a gyerekeinek ezt a családi programot. És miután ő tényleg jó szülő, be is tartotta az ígéretét. Az vesse rá az első követ, aki nem vitte még el a porontyait moziba, majd a dőzs betetőzéseként fagyizni! Na, ez a NER-elitben magánrepülőt és luxusszálloda elnöki lakosztályát jelenti. Nagyjából egy falusi ház áráért. Hiába, aki szorgalmas, tanul, dolgozik, felismeri az üzleti lehetőségeket és kockáztatja mindenét a siker érdekében, az sokra viszi ebben az országban. Tulajdonképpen ez a lehetőségek földje, csak fel kell ismerni és élni kell vele. Mutatok valami egészen hihetetlen dolgot:

Origo

Szerintem egyszer ez majd bekerül valamilyen tankönyvbe. Ritkán kap el a vágy, hogy beleshessek egy szerkesztőségbe, de azt örömmel megnézném, kik gyártják ezeket az egészen elképesztő szövegezésű propagandaanyagokat az Origónál. A stílus (jobb szó híján nevezzük így) és a nyelvezet alapján egy huszonéves csatakancára tippelek, aki még a legalja bulvárlapok elvárásait sem tudta teljesíteni, vagy tudta, de a reménybeli világhírű újságírójelöltekből akkora a túljelentkezés, hogy egy műkörömhosszal lemaradt a versengésben, és már csak ide irkálhat. Persze ingyen, amit gyakornoki programnak álcáznak és azzal etetik az amúgy sem kirobbanóan eszes feltörekvő zseníliát, hogy ha elég jól teljesít, akkor állást kap a szerkesztőségben.

Valószínűleg nem sikerült még maradéktalanul felébrednem tegnap reggel, mert a nagyszerű hírt, miszerint a nemzeti összetartozás napját ünneplik ma a kormányhű erők félreolvastam, és a nemzeti összes tartozáson pedig nem leltem semmi ünneplésre okot adó örömforrást. De ha már így alakult, elgondolkodtam rajta, vajon egy várt és remélt kormányváltást követően mennyi idő telne el, mire kiderülne, hogy is áll a nemzeti kassza. Mert hogy lesz meglepi, abban egészen biztos vagyok. Élő ember nem tudja, hogy kitől mennyi hitelt vettek fel a nagyszerűek, milyen kamatra, milyen feltételekkel. Egy dolog biztos – meg persze a halál -, hogy azt nekünk kell majd kinyögni. És bizony még akkor is nyögni fogjuk, amikor a csúcsnerencek már régen ráuntak a tengerpartra, magánrepülőre, rongyrázásra.

Népünk büszkesége interjút adott egy olasz lapnak, és ilyen okos dolgokat mondott:

Megbukott az Európai Bizottság migrációs politikája is – hangoztatta, és egyszerűnek nevezte a magyar receptet. „Meg akarjuk őrizni identitásunkat és stabil jóléti társadalmi rendszerünket. Én országom határait védem, mert kormányfőként az a feladatom, hogy a magyarok védelmét biztosítsam (..) meg kell akadályoznunk illegális migránsok érkezését európai területre, senki ne jöjjön többé Európába a nemzetállamok engedélye nélkül” –  fejtette ki a miniszterelnök.

A Magyarországon házi őrizetben levő, az olasz Zöldek és Baloldal Szövetségétől (AVS) az EP-be jelölt antifa aktivistáról, Ilaria Salisról Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyarok szeretik az olasz hölgyeket, „azt nem szeretik viszont, amikor egy külföldi Magyarországra jön bűncselekményt elkövetni, és magyar állampolgárokat ver meg”.

Orbán Viktor úgy vélte, „a liberális óceánban egyetlen konzervatív sziget van, és az Magyarország”, olyan szabadságsziget, ahol lehet bírálni a gendert, a migrációs politikákat és a háborúkat következmények nélkül. (MTI)

Hogy mi van? Miféle stabil jóléti rendszert véd ez? Hát hiszen itt nem jóléti társadalom van, hanem munka alapú társadalom. Konkrétan olyan munka alapú társadalom, melyből a munka megvan orrvérzésig, de a szűkös fizetések miatt a jólét ki van zárva. Vannak persze kivételek, de aki nem Orbán, Rogán, Matolcsy, Mészáros és még néhány család rokoni-baráti körébe tartozik, az bizony nem veheti ki a részét a jóból, csak a munkából. Az is cuki, hogy a kis önérzetes nem szereti, ha egy külföldi ide jön, és magyar állampolgárokat ver meg. Tényleg? Ezt akkor el kellene mondani Erdogannak és a testőreinek is. Vagy nekik lehet? Hogy van ez, drágaszép miniszterelnök úr? Komolyan mondom, ha ez az ország nem lenne, külön ki kellene találni.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk majd az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.