Szeptember 8,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Aki képes halállal, atommal, világháborúval riogatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényt, jó reggelt, poszttraumás stressztől mentes vidám vasárnapot! Tisztelt engedelmükkel: magamnak is, erőteljesen meg vagyok viselve. Nem a viktorozástól meghatódott, kappanhangon vihogva hüppögő fideszesek miniszterelnökének látványa traumatizált, hanem mindaz, ami a könnyei törölgetését követően elhagyta az arcát tegnap délután a Margit-szigeten. Tudom, hogy pont ez volt a cél, de igen: demoralizáló volt ez a politikai ökölbeszorult, ördögűző szeánsz. A BL-döntő sem bírt kizökkenteni. Azt hiszem, egyáltalán nem túlzott az én egyik kedves barátom, akivel gyakran szoktunk eszmét cserélni a politika jelen idejű állásáról, a NER-közélet aktuális állapotáról, amikor úgy jellemezte a bő fél órás önkívületi, rekedt, számára és számomra is minden értelemben ijesztő Orbán-hörgést, hogy minden jel arra mutat, hogy az ördög végérvényesen megette ezt az országot. Hagytam időt magamnak tegnapról mára, hogy megváltoztassam a véleményemet, de nem sikerült.

Mielőtt néhány emberi szóval leírnám, hogy sem drámai újdonságokról, sem reményt keltő fejleményekről nem tudok beszámolni Európa legkorruptabb, legromlottabb pártjának és kormányának tegnapi háborús kampányrendezvénye nyomán, már csak azért se, mert az önámítás nem a kedvenc hobbim, meg azért se, mert az elmúlt tizenöt évben kifejezetten a politikával összefüggésben SOHA annyira rosszul nem éreztem magam, mint tegnap délután 15 és 16 óra között (különben meg nemsokára majd András kolléga úgyis reflektál arra, hogy ő hogy érezte magát ugyanennek a szeánsznak a kapcsán), szeretnék valamire emlékeztetni. Ami persze nem tűnik fontosnak, amikor az embert a harmadik világháború rémével kergetik az őrületbe és fordítják ki magából hosszú hetek óta, de nekem fontos.

Szóval lehet, hogy már azokat se érdekli, akiket eddig érdekelte, és joggal várták a tisztázó válaszokat attól az önkényuralomtól, amely soha semmiért semmilyen felelősséget nem vállal, de ennek ellenére és éppen ezért leírom: június 2-a van, vagyis pontosan NÉGY hónappal ezelőtt, február 2-án derült fény arra, hogy a magát sok minden más mellett nemzetinek, kereszténynek és családbarátnak hazudó Fidesz pedofil bűnözők segédeit mosta tisztára a bűneik alól.

Négy hónapja tudjuk, hogy a Fidesz egyik arca, alapembere, a családbarát, gyermekvédő politikájának emblematikus képviselője, Novák Katalin képes volt a gyerekek életét éveken keresztül megnyomorító szörnyeteg bűneinek elsikálásában aktívan segédkező K. Endre nevű alaknak kegyelmet.

Négy kerek hónapja a magyar társadalom nem kapott semmilyen választ arra, hogy Balog Zoltán református püspök közbenjárásán kívül ki másnak volt abban szerepe, ki utasította Novákot arra, hogy kegyelmet adjon K. Endre morális hulladékanyagnak.

Négy hónapja az Orbán-kormányban nem volt egyetlen ember se, aki – bár semmit nem változtatott volna a megtörtént gyalázaton – bocsánatot kért azoktól a szerencsétlen bicskei áldozatoktól, akik ugyan nem vetették magukat a vonat elé, mint az egyik társuk, de az életüket pokollá tették, derékba törték, kisiklatták azok az emberek, akiknek az lett volna a kötelességük, hogy megvédjék őket.

Ehhez képest négy hónappal február 2-a után, egy héttel az élet-halál kérdéssé tett EP-választás előtt Európa leggátlástalanabb hatalomtechnikusa – akiről nem tudjuk, hogy ő maga utasította Novákot K. Endre erkölcsi rehabilitására, és ha nem ő, akkor ki – a pártja morális válságban fetrengése, valamint a bujkálás, a sunnyogás hosszú hónapjai után tegnap visszatért a játékba. Végtelen közpénzből megszerveztette magának a nemmunkásőrök, békeharcosok, béketáborlakók pártjának politikai erődemonstrációja. Gyakorlatilag világossá tette, hogy hatosba kapcsolt a kampány, hogy be lehet gyújtani a közpénzmilliárdok rakétáit, és ráönteni a közösségi médiára az uszítás, hergelés és pánikkeltés megfelelő elegyét. A megfelelő vágóképek ehhez elkészültek, lehet majd mutogatni őket orrba-szájba. A rekedt hangon hörgő hadvezér elpityeregte magát, majd megmutatta, hogy semmi nem számít, neki választást kell nyerni, és csak Európa legnagyobb választási győzelmével elégszik meg, úgyhogy háborút hirdetett a békéért.

Tisztelem, becsülöm azokat, akik percről-percre nyomon követték ezt a vérfagyasztó ceremóniát, akik megszámolták, hogy hány perc alatt hányszor volt képes elhörögni (sajnos nem tudom más szóval illetni azt a hangot, amin őrjöngött, gúnyolódott, hazudozott és lázított a fideszesek vezére) a háború szót, tisztelem azokat, akik tudományosan leírták, megszakértették, hogy mit láttunk tegnap, hogy hányan voltak, engem ez a tömény harci mozgósító gyűlöletfélóra annyira megviselt, hogy komolyan el kell gondolkodjak azon, hogy hogyan tovább. Addig is megpróbálom a lényeget összefoglalni. Nincs problémám se Fásy Ádámmal, se a Nélküled diszkósított verziójával, elfogadom, hogy a soha nem látott morális válsággal összeérő gazdasági válság ellenére emberek megingathatatlanul szerelmesek azokba, akik kirabolják, átverik őket. Hogy miközben sok százmilliós és milliárdos osztalékokban fürdik az egész NER-holdudvar Szijjártó feleségétől Mészáros nejéig, Orbán apjától Orbán unokaöccséig, hogy miközben a felcsúti gázszerelő 990 milliárdos vagyont lapátolt össze addig, ameddig a magyar munkavállalók kétharmada azzal szembesült, hogy rohadtul kevesebbet ér a fizetése, hogy miközben az átlagember életszínvonala csökken, a slepp, a stróman- és oligarcha bagázs hízik rendületlenül. Ha nem fáj, hát nem fáj.

Az viszont vérlázító, elfogadhatatlan, az emberségünk maradékait zabálja fel, hogy miközben Magyarországon minden egyes ember békét szeretne, és ez 100 éve is így volt és 100 év múlva is így lesz, ez az erkölcsi salakanyag, aki csak ahhoz ért, akit csak az érdekel, hogy haláláig uralkodhasson, elhiteti a vallási szektájával, hogy az ország másik része háborút akar, hogy Európa háborút akar. Tehát Moszkva ostromolja, bombázza, pusztítja a szomszédos Ukrajnát lassan két és fél éve, ez az alak pedig, aki a saját közpénzégető korrupt pártját Európa legnagyobb békefenntartó erejének hazudja, aki azzal vádolja Európát és a belga fővárost, hogy háborúba készül, aki azt hazudja a híveinek, hogy Magyarország csak akkor tud kimaradni a háborúból, ha a Fideszé lesz Európa legnagyobb választási győzelme, mert ha a baloldal győz, akkor csak idő kérdése és háború utolér bennünket, akik képes gyerekeket felhasználni arra, hogy elkiabálják az ő politikai rendezvényén, hogy nem szeretnének háborút, nem Moszkvának, hanem Brüsszelnek üzen. Egy büdös, tetves szót nem mond arról, hogy itt a háborús bűnös Moszkva, háborús pszichózisban Moszkva ég, és nem Moszkva az áldozat, nem Magyarország az áldozat, hanem Ukrajna az áldozat.

Tudom, hogy ha K. Endre nem kap kegyelmet, akkor nem így nézne ki a kampány, de egyáltalán nem érdekel. Orbán emberileg is, politikusi mivoltában is leért a gödör aljára tegnap 33 perc alatt. Ember, politikus, politikai párt még soha nem engedte meg magának, hogy ennyire elszakadjon a valóságtól, mint az ország első számú kifosztója. Tudom, hogy a híveit, a 2-2,2 millió stabil rajongóját semmi a világon nem képes kizökkenteni a hitéből, tudom, hogy a racionalitás itt nem játszik, a valóság nem számít, de ragaszkodom hozzá, hogy leírjam. Ha nem másért, a lelkiismeretem miatt, meg azok miatt, akik egy kicsit is tájékozódnak, gondolkodnak és úgy vélik, hogy ez itt már túlmegy minden határon. Orbán Viktor azt hazudta tegnap a Margit-szigeten a híveinek és igazából mindenki másnak is, aki hajlamos félinformációk és információ hiányában megijedni (kulcsszavak: ördögűzés, hadifogság, nemi erőszak, kínhalál és Ficót is azért lőtték meg, mert békepárti), hogy elpusztulnak a harmadik világháborúban, ha a Fidesz nem ér el elég jó eredményt az EP-választáson.

A kérdésem az, hogy ha Deutsch Tamással együtt a Fidesz-KDNP-nek megint 13 vagy esetleg több képviselője lesz az Európai Parlamentben, akkor mi lesz? Ha ez a feltétele a háború megállításának, akkor miért nem állították meg a háborút? Deutsch Tamás most is ott van az Európai Parlamentben, miért nem sikerült megállítania a háborút? Orbán Viktor pártját két éve kétharmaddal választották meg, miért nem sikerült megállítaniuk a háborút? Hány harmaddal kellene megválasztani Orbán Viktort és a Fideszt, hogy meg tudják állítani a háborút, és véget érjen az ország terrorizálása, zsibbasztása, lelki és szellemi épségének kikezdése? Aki teheti, szerintem beszélgessen fideszesekkel és mondja el nekik, hogy az Európai Parlamentben nem hoznak döntéseket a harmadik világháborúról. Hogy a valóság az, hogy semmilyen ok-okozati összefüggés nincs a háború és az EP-választás között, június 9-én nem lehet a békére szavazni és nem is kell a békére szavazni, mert mindenki békét akar. A lábadozó Ficón kívül pedig egy ember van az Európai Unióban, aki nem békét akar, hanem kapitulációt. Ahogy Csáky Pál egykori szlovákiai miniszterelnök-helyettes, a Magyar Koalíció Pártjának korábbi elnöke a Válasz Online-nak adott interjújában egy jó hete pontosan megfogalmazta: Magyarország kormánya nem „békepárti”, hanem kapitulációpárti. Azt akarja, hogy Ukrajna kapituláljon. Ha ugyanis nem adunk Ukrajnának támogatást, akkor ez lesz a vége. Orbán és a Fidesz ezt akarja, miközben arról semmit nem mond, hogy mi jön utána. Hogy mi lesz, ha kitör a legyenbéke és Putyin bebútorozik a szomszédba. Akkor mi a fasz lesz?

Valamit ezzel szemben biztosan tudunk: ha Deutsch Tamás elfoglalja Brüsszelt június 9-én, nem tör ki a béke másnap, június 10-én, ellenben  jönnek a sunyi megszorítások, a folytatódó konfliktusok az EU-val, a NATO-val és a kisodródás az európai kultúrkörből. Mert semmi más nem jöhet. Aki képes a halállal, atommal, világháborúval riogatni csak azért, hogy megtartsa a hatalmát, az minden, csak nem európai. Igaz, már embernek se nagyon nevezhető.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.