Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Illiberális téveszmék gordiuszi csomója

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A legújabb őrült ötlet a kötelező európai sorkatonaság bevezetéséről szól”.

Már beszéltünk róla, meg azóta történt egy és más, de nem tudom kihagyni, hogy ne tegyem szóvá én is. Hogy Szijjártó (a bűntársaival kórusban) nem áll le, ő már kapcsolta az ötödik sebességet. Pedig ha valaki gyorsítani vagy előzni szeretne, akkor többnyire visszakapcsol egyet és padlógázt nyom. Még mindig annál a jelenetsornál vagyok leragadva, ami néhány nappal ezelőtt Nagykőrösön játszódott, ahol 15 percen keresztül hisztériás rohamot kapva próbálta kibeszélni az újságírók szájából a sajtot, és megtudni, hogy honnan van az a bizonyos levél, amelyből kiderül, hogy akkorát hazudott az Orbán-kormány, mint egy atomrobbanás. A hasonlat találó, ha már ezzel félemlítik meg a populációt, az erre fogékony rettegőket.

Szijjártó úgy tudja, hogy bűncselekmény az, hogy olyan bizonyíték van a sajtó kezében, ami rájuk, a kormányra nézve igencsak terhelő az orosz hekkertámadással kapcsolatosan. Jó. Ha bűncselekmény, akkor miért nem tesznek feljelentést, miért nem indul nyomozás? Mert ez tudomásom szerint nem történt meg. Ezzel szemben ami műsoron van: vernyogás, áldozati pózba rándulás, hiszti, hülyének nézés és aljas hazudozás. Miután két éve konkrétan letagadták ezt az egészet, egyenesen baloldali kampányhazugságnak minősítették a Putyin titkosszolgálatainak külülgyminisztériumi nyomulásáról szóló hírt, most ott tartunk, hogy ország-világ tudja: tulajdonképpen nemhogy megtörtént a támadás, hanem olyan szintű volt, hogy Európa legfejlettebb és legmodernebb nemzetbiztonsági rendszere adta a másikat. Ezt se én mondtam, Júdástól tudjuk, ő hozakodott elő ezzel a költői hazugsággal, miközben a kávéját szürcsölte a kínai elnökhöz való kritikátlan dörgölőzés közepette.

Szóval Szijjártó Péternek (és a főnökének) sincs lövése arról, hogy mi folyik abban a minisztériumban, aminek ő a vezetője, amit ő irányít és felügyel. Fogalma sincs arról, hogy ki és mit lopott el, mit vitt el, mivel tudják majd zsarolni a minisztériumi dolgozókat, milyen érzékeny, a szövetségeseinket is érintő adatokat szerzett meg a háborús Moszkva. És egyébként is, nem veszik már észre ezek a mitugrász újságírók, hogy őt, a botrány fő felelősét ez az egész egyáltalán nem érdekli? Egészen elképesztő, hogy a külügyminiszter azzal henceg a maga védelmében, hogy nem ért az elektronikai eszközökhöz, egy kurva sms-t el tud küldeni, de nagyjából annyi. Gondolom, faxon intézi a levelezéseit meg postagalambbal küldik a titkos és bizalmas leveleket egymásnak Júdással a Karmelitába és vissza a külügybe. De egyébként tényleg minek ennek telefon? Úgyis állandóan repked, meg külföldön van, gyakorlatilag elérhetetlen a csávó. Végül is így megy ez nálunk: a külügyminiszter majd akkor áll rendelkezésre, ha ő akarja, nehogy már őt basztassák holmi orosz titkosszolgálati hekkertámadásokkal. 

Meg egy bencés diák nehogy már ne adjon tiszteletet. Elvitték a dokumentumokat, napokig, hónapokig, évekig (?) nyitott könyv volt a külügy informatikai rendszere, nagy valószínűséggel ma is az, de őt hagyják békén. Bár ha jól emlékszem, a bencés diák nem oly rég még simán ráuszította a TEK-et a Telexre és megpróbálta kicsavartatni a kamerát a kezükből. Meg műveleti területté neveztetett ki egy sajtónyilvános eseményt, mert csak. Kétségbeejtő, hogy ezek, akik nem használnak bankkártyát, nem használnak digitális eszközöket, fingjuk nincs arról, hogy hogyan kell frissíteni egy alkalmazást, ezek vezetnek minisztériumokat és egy egész országot. Elmondom, kik csinálják ezt. A maffia, a bűnszervezetek, a drogkartellek, a ISIS, a terroristák úgy általában. Hogy ne hagyjanak maguk után digitális nyomot, hogy ne lehessen beazonosítani őket, hogy ne lehessen zárolni a számlájukat, ha a helyzet úgy hozza. Ezzel szemben ők, a digitális analfabéták, teremfutballisták és sufnijogászok kormánya minden állampolgártól elvárják, hogy legyen folyószámlája, hogy elektronikusan intézze az ügyeit, hogy online lekövethető legyen minden pénzmozgás, hogy digitalizálja az összes adatait és nyújtsa át tálcán Rogánnak.

Itt tartunk 2024-ben, amikor egy bűnszervezet bűnszervezetként titkol el súlyos információkat a saját polgárai elől, akik ezt az egészet finanszírozzák. Az a bencés diák vonaglik és rikácsol és kéri ki magának, aki zokszó nélkül nézte végig, hogyan darálják le a horkolásgátló biznisz közbeszerzési dokumentumait. Értsd: bizonyítékokat semmisítettek meg, nehogy kiderüljön az a világraszóló lopási akció, amelynek keretében legalább mintegy 300 milliárd forinttal károsítottak meg minket, adófizetőket. A fideszeseket is, csak szólok.

Szóval Szijjártó még mindig a helyén van, még mindig képvisel nem minket, hanem az orosz érdekeket, még mindig a gyilkosok és háborús bűnösök seggét nyalja, és szapulja a NATO-t és az Európai Uniót. Mert hergelni kell a végletekig, és felnagyítani a csillagos égig a nemlétező veszélyt, mert csak így győzhetnek. Szerintük. Először kelts félelmet, utána hazudd azt, hogy mi majd megvédünk, ne félj, ha meg ez sem működik, riogass háborúval, és ezt is nagyítsd fel, amennyire lehet. Háború, világháború, atomháború. A következő lépés pedig, amit egyébként Putyin már megtett: ha az előzőek nem érnek célba, robbants ki egy háborút. Tankönyvi a recept, amit ezek összehoztak. Az oroszokat nem kell berendelni, számonkérni és elítélni. Az az ő kiváltságuk, ha rólunk van szó. Tőlük legfeljebb barátság plecsniket és kitüntetéseket kell elfogadni, és hagyni, hogy azt tegyenek velünk, amihez kedvük szottyan hozzá. Amikor kedvük szottyan. 

Egyébként természetesen semmi nem igaz abból, ami náluk valószínűleg már az ötödik sebességet jelenti a nagyipari megtévesztésben és manipulációban, miszerint az EU bevezetné a sorkatonaságot. Nem. Az EU-nak semmiféle joga sincs kötelező sorkatonaság bevezetésére. A biztonság- és védelempolitika túlnyomórészt nemzeti hatáskörHa ezen változtatnának, akkor hozzá kellene nyúlni az uniós alapszerződésekhez, ami egy hosszas és bármelyik kormány által vétózható folyamat. Van ugyan közös biztonság- és védelempolitika az EU-ban, de ott egyhangúlag döntenek a tagállamok – egyedül, az EP nélkül. Legfeljebb egy jogi következmények nélküli állásfoglalásról lehetne szó, de Weber cáfolata alapján a politikus nem beszélt ilyesmiről, így érthetetlen, honnan szedte a V4NA az értesülésétírja precízen a Telex két nappal ezelőtti cikkében. Ha netán ez így kevés, itt egy másik bizonyíték ugyanarra, hogy aki csal és lop, az hazudik is, Szijjártó és a főnöke és a propaganda is hazudik:

Amúgy azt hiszem, én értem, hogy a habonyista álhírügynökség honnan szerezte az értesülését. Biztosan feltörtek valami szervereket, behatoltak, és ott olvasták. Bár nekik behatolni sem kell, mint ahogy Szűz Máriának sem kellett szexuális aktusra vetemednie Józseffel, mert anélkül is teherbe esett a lelkem. Jó, persze, ez sem most volt. De tény, hogy ezek simán ilyen típusú érvek mentén védik a vállalhatatlan tetteiket és gazemberkedéseiket. Úgyhogy mindenki készüljön fel a legrosszabbra, mert jön a világvége, és ha nem Júdás lesz továbbra is a főnök, akkor itt mindenkinek reszeltek. Mondjuk ha ő lenne, akkor sem értem, hogyan tudna megakadályozni egy harmadik világháborút, mint ahogy az orosz-ukrán konfliktust sem állította meg, pedig akkor még azt hazudta a pápának is (akivel már csak ketten maradtak békepártiak Európában), hogy 2022. május 9-én vége lesz a háborúnak, mert a Putyin azt mondta. Szóval annyira belegabalyodtak az illiberális és unortodox téveszméikbe, hogy maguk sem tudják, hogyan másszanak ki abból a hazugságáradatból, amibe saját magukat lavírozták 14 év alatt. A gordiuszi csomó a kanyarban nincs ehhez képest. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.