Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A hódmezővásárhelyiektől nem kellene esetleg megkérdezni, ők mit akarnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Népünk elsőszámú piócája és álprófétája fáradhatatlanul, bátran, önzetlenül kampányol, tegnap például egy magánház magánkertjében tette ezt. Ismét azt is elmondta, hogy egyetlen szót sem szabad most senkinek a meggyőzésére vesztegetni, csak a saját híveiknek (gyönyörű szó ez egy szektavezér szájából, még ha hivatalosan pártról is van szó) szabad most beszélni. Ha összerakom a két dolgot, hogy csak a sajátjainak beszél (mert azért hívei nem a pártnak, hanem Orbánnak vannak), és azt a tényt, hogy többnyire zárt helyeken, magtárban, magánkertben, lezárt területeken, szigorúan válogatott meghívottak között beszél, azt kell gondolnom, kevesebb fideszes maradt, mint gondoltuk. Ha zárt kertekbe, magtárakba, őrzött kis tisztásokon elférnek, akkor azért van ok a reménykedésre. Pláne, amikor a pocakos, a trottyos gatyához semennyire nem illő zakóban feszítő – a feszítést szó szerint értem, az alsó gombot nem azért nem gombolta be, mert nem kötelező, hanem mert ha akarja sem tudja – szónok kevés híján lepottyant a szószék-hokedliről. Én mondjuk sírdogáltam egy darabig, amiért elkapták – Lázár Jánossal az élen, aki szintén csatlakozott a fideszes tahósági versenyhez, amikor azt szónokolta, hogy Hódmezővásárhelynek van a leghülyébb polgármestere -, de nem mindent kaphat meg az ember az élettől. Ha a székről nem, csak a hatalomból bukik ez a kártevő, az nekem tökéletesen elég lesz.

Megmondta a heti tutit is:

Teljesítmény nélkül nem lehet pozíciót birtokolni egy demokráciában

Ne már! Komolyan? Itt van nekünk Kósa Lajos, Németh Szilárd, Hende Csaba, sőt, a parlamenti bátorak úgy, ahogy vannak, Varga, Pintér, Schmitt Palibá, Áder, Novák, lényegében bármelyik miniszter és a miniszterek elnöke. Mondjon valaki akár csak egyetlen említésre méltó teljesítményt azon kívül, hogy sikerült megkaparintani és megtartani a hatalmat! Valami olyat, amitől jobb lett az országlakók élete akár csak egy fikarcnyival is. És ezek nem 14, de harmincvalahány éve ülnek a nyakunkon. Szóval de igen, lehet teljesítmény nélkül pozíciót birtokolni a mai Magyarországon. Sőt, csak úgy lehet. A rejtvény megoldása: Magyarország már régen nem demokrácia. Örülök, hogy ezt maga a zsebdiktátor mondta ki. Ahogy ezt is ő mondja a Facebook oldalán:

Június 9-én szerezzük vissza Hódmezővásárhelyet!
Hajrá, Grezsa István! Hajrá, Fidesz! (Facebook/Orbán Viktor)

Értelmezzük ezt egy kicsit, ha már ilyen szépen összegyűltünk ezen a kedd reggelen! Ezek szerint Hódmezővásárhely valakié volt, majd azt másvalaki elvette. Ebben az összefüggésben a fideszeseké volt, a nem-fideszesek elvették, de majd most a fideszesek visszaveszik. Vagy szeretnék visszavenni. Sőt, nem is visszaveszik, visszaszerzik. Ebben már benne van az is, hogy az eszköz nem számít, csak a cél teljesüljön. És persze benne van az is, hogy nem a helyi emberek akarata számít, hanem az ő fejük fölött huzakodnak arról a városról, ahol a hódmezővásárhelyiek élnek, de hol a fideszesek, hol a nem-fideszesek birtokolják. Tisztára, mint a középkorban! Talán adni kellene Orbán Viktornak valami kis királyi előjogot – a korona már aligha menne rá a fejére, meg hát aki egy nyomorult zakót sem tud viselni, az hogyan viselne koronát? Rá kellene gurtnizni a fejére, az meg hülyén festene -, hogy ő adhatja hűbérbirtokba a földeket, falvakat, városokat, várakat, lábasjószágot, fehércselédet, jobbágyokat. És akkor nem kellene szerencsétlenkedni ezzel a nyomorúságos önkormányzati választással, megnyugodna a beteg. Vagy nem.

Mutatok csodát:

Facebook/Orbán Viktor

Nem én lesifotóztam a rekettyésből – az ezer testőrtől amúgy se nagyon sikerülhetett volna a dolog, szerintem azok hasaltak minden bokorban -, Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videóról fotóztam. A két szimpatikus figura éppen Hódmezővásárhely megkaparintását beszéli meg (ránézésre bizalomgerjesztő emberek), ám eredetileg nem is ez motivált, amikor a felvételt készítettem, hanem a háttér. De azért felteszem az elcsépelt, ámde ez esetben kihagyhatatlan kérdést; melyiküktől venne bárki használt autót?

Facebook/Orbán Viktor

Magamtól észre sem vettem volna, Bálint kolléga csodálkozott rá, hogy mit keresnek Lázár János gyerekei az asztal végén. És tényleg. Mit keresnek ott (és nem csak ott)? Tanulnak aputól? Most ők a táskavivők, hogy majd szépen kinőhessék magukat, és mindjárt bele a politika sűrűjébe? Mi ez, valami sajátosan magyar Bridgerton család, ahol nem a szüzeket hurcolják a vásárra az élelmes anyák, ahol ármánykodás van és az elit felemelhet, de össze is zúzhat, hanem az apák viszik mustrára a fiaikat? Orbán Viktor a királyné? Na, vajon idén ki lesz az ő ragyogó gyémántja? Dinasztiaépítést látunk, szeretett véreim és nem annyira szeretett fele(se)barátaim, nem is először, nem is csak itt, nem is csak most, nem is csak nekünk. Mielőtt még az empatikusabb lelkületű honfitársunk felteszi a kérdést, hogy hát hiszen Lázár egy apa, csak szeret a gyerekeivel lenni, mi ezzel a baj, elárulom, hogy nagyjából minden. Lázárt nem apai, hanem politikai minőségében fizetjük, nem magánprogramon vesz részt, hanem hivatalos kampányon, és soha nem jelent jót, ha egy politikából élő elkezdi a kölkét hivatalos megjelenésekre, pláne politikai rendezvényekre – ahol ő politikusként vesz részt – hurcolni. Mg akkor sem, ha így lehet a legkönnyebben politikai tőkét kovácsolni a sarjaknak. Komolyan jó lesz az nekünk, ha a papusok elsőbálozó csemetéi átveszik majd az öregük helyét a mi nyakunkon? Nincs még elég sajátláb a pénztárcánkban? Mert ha jól van így, hát legyen, de hogy én sem adót fizetni, de még élni sem akarok olyan országban, amelyiket másod-, harmadgenerációs Orbánok, Lázárok, Rogánok, Szijjártók, Matolcsyk tartanak megszállva, az egészen és tökéletesen biztos.

Ezzel együtt jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd jövünk vissza az első beszólással. Hamarosan. Mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.