Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


De igen, ez a megfelelő megoldás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közpénzből pártpropagandát folyató propagandagépezet, az MTVA  „vitára” hívta az EP-választáson listát állító pártok listavezetőit, amelyet többen el is fogadtak. Magyar Péter viszont nem tesz eleget a propagandagépezet meghívásának, hiszen véleménye szerint a feltételek nem teszik lehetővé egy valódi vita lebonyolítását. Mindenki kap összesen 7 percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra. Egy ilyen „vita” a vicc kategóriával ér fel, pont ezért Magyar Péter nem hajlandó megjelenni ezen a bohózaton. Más ellenzéki pártok képviselőit is arra kérte, hogy maradjanak távol ettől a kirakatvitától, de jól láthatóan egyedül fog ezzel maradni. Tudomásom szerint Dobrev Klára mellett Donáth Anna is bejelentette, hogy ő bizony részt vesz ezen a bohózaton. Kérdés viszont, hogy mégis mit fog tudni elmondani ennyi idő alatt? Mi a biztosíték arra, hogy nem fogják lekeverni, hogy nem fogják belefojtani a szót, hogy nem fognak olyan kérdéseket feltenni neki, amikre nem lehet értelmes válaszokat adni?

Még Donáth Anna bejelentése alatt is számtalan olyan komment olvasható, amely arról szól, hogy inkább Magyar kezdeményezéséhez kellene csatlakozni és egyszer az életben végre ki kellene állni az emberekért ezeknek a vezetőknek. Végső soron több, mint egy évtizede meresztik a seggüket a Parlamentben milliós fizetésekért (akinek nem inge, nem veszi magára), miközben mást sem tettek, mint kiszolgálták, de legalábbis legitimálták az autoriter hatalmat. Az ellenzék parlamenti szereplése másra sem volt jó, mint arra, hogy a Fidesz elhitesse az emberekkel, hogy itt demokrácia van, hiszen ott lehet az ellenzék a Parlamentben. Noha nulla beleszólásuk van bármibe is, mivel a Fidesz kétharmaddal konkrétan azt csinál, amit csak akar, mégis ott vannak. Nos, ez nem is vált be, hiszen jól láthatóan a szavazók nagy részének elege van a teljes ellenzékből, aminek tökéletes bizonyítéka, hogy egy NER-lovag képes volt kiugrani a rendszerből és még benne is jobban megbíznak, mint az időközben egyre kisebbre zsugorodó mainstream ellenzéki pártokban.

Ha lenne esze az ellenzéknek, akkor tanulna Magyar Pétertől, aki éppen körbejárja az országot, és elég komoly tömegeket képes megmozgatni. Kérdés, hogy erre miért nem gondolt az ellenzék korábban? Milliós fizetéseket vesznek fel havonta, de soha nem volt se pénzük, se idejük egy országjárásra? Vagy felmérték, hogy a kutya nem lenne már kíváncsi a mondanivalójukra? Bármi is az igazság, az ellenzék lehúzhatja a rolót, hiszen Magyar Péter pártja már most több támogatóra tett szert, mint a teljes ellenzék összesítve, ami megmutatja, hogy valódi ellenfele már most sincs. A Gyurcsány Ferenc vezette DK az egyetlen, amelyik valamilyen szinten képes felnőni a feladathoz, de önmagában kevés a változáshoz. Arról nem is beszélve, hogy a párt viszonylag érdemi támogatottság ellenére Gyurcsány Ferenc továbbra is az egyik leginkább elutasított politikus ma Magyarországon, ami nem hiszem, hogy valaha is meg fog változni.

A Fidesz valódi ellenfele jelenlegi állás szerint tehát nem más, mint a Magyar Péter vezette Tisza Párt, amelynek egyáltalán nincs szüksége egy propagandagépezet által sugárzott „vitára”, ahol majd úgy használják fel a résztvevőket a Fidesz érdekei szerint, ahogy csak szeretnék. Véleményem szerint jó döntést hoz Magyar azzal, hogy lényegében bojkottálja a vitát, és másokat is erre szólított fel. Legyen csak ott Deutsch Tamás és vitatkozzon saját magával, hiszen a „köztévé” úgyis neki szurkol. Teljesen felesleges még egyszer hülyét csinálnia magából a teljes ellenzéknek azzal, hogy elfogadják a Fidesz játékszabályait. Tudom persze, hogy egyesek azt látják, hogy ebben ott a lehetőség arra, hogy magyarok millióihoz szólhassanak, de ez badarság. Senki se higgye azt, hogy itt bármiféle valós üzenetet is meg lehet majd fogalmazni, mivel ez nem érdeke a propagandagépezetnek. Aki elfogadja a játékszabályokat, az ne lepődjön majd meg azon, ha teljesen hülyét csinálnak belőle. Annak idején az MKKP jelöltjei tökéletesen megmutatták azt, hogy mire is való ez a platform akkor, amikor kotkodácsoltak és más értelmetlen baromságokat tettek a nekik járó időben.

Egyszerűen nem értem, hogy közel másfél évtized alatt hogy nem értette meg még mindig az ellenzék, hogy a viselkedésükkel csak az elnyomó hatalmat támogatják, és amennyiben ezen nem változtatnak sürgősen, a múlt homályába fognak veszni. Fel lehet azon háborodni, hogy Magyar Péter kollaboránsoknak nevezi azokat a pártokat, akik elküldik a listavezetőjüket erre a vitára, de a kérdés mégis az, hogy mi másnak lehetne nevezni azokat az embereket, akik a Fidesz játékszabályait elfogadva bemennek egy ilyen „vitára”? Mert aki 14 év elnyomó kormányzás után arra számít, hogy majd egy ilyen „vitán” mutatják meg a magyar népnek, hogy mire is képes Orbán Viktor, az vagy naiv, vagy ostoba. Magyar Péter a propagandagépezet nélkül is képes volt több tízezer magyar embert megszólítani országszerte, amire már jó ideje nem volt képes egyetlen ellenzéki politikus sem. Akármennyire is tartanak egyesek Magyartól, vagy gyűlölik, vagy megvetik, szerintem inkább tanulni kellene tőle.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.