Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Öklendezve, forgó gyomorral

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Számomra ugyan kisebb jelentőséggel bírnak azok a falinaptárakban pirossal jelzett vallási ünnepek, amelyekre most már hosszú évek óta rendre felkapaszkodnak az önmagukra a politikai kereszténység utolsó európai bástyáiként reflektáló Orbán-vallás követői, ennek ellenére vagy éppen ezért a pünkösdi áhítat után eggyel kénytelen vagyok néhány szót ejteni a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia május 19. és 26. közötti hetének 8 pontba szedett, Kispál György plébános által jegyzett hirdetéséről. Amely a plébánia honlapján és a templomban kifüggesztve is tanulmányozható.

A hirdetés első hat pontja számos, az egyház életében fontos eseményről, azoknak időpontjáról, a különféle programokról és teendőkről tájékoztatja a híveket – a kiscserkészek foglalkozásától a fiatalok nagymarosi találkozóján át a gitáros kórus 35. évfordulójának ünnepéig, de még az Úrnapjára történő virágszirom gyűjtésre is figyelmeztet a drávaszögi zarándokúton való részvételhez szükséges húszezer forintos előlegről nem is beszélve. A 7. pont a sorsdöntő választás közeledtére figyelmeztet, Kispál plébánatos úr e tekintetben az európai püspöki karok irányelveit javasolja megszívlelendőnek, majd a 8., egyben utolsó pontban ledobja a teljes egyházi szereptévesztésé bombáját. Álljon itt is emlékül az utókornak:

Az elsők között imádkoztunk Szlovákia miniszterelnökéért. Mi csepeliek a kettős gyilkosság óta tudjuk mire képes a baloldal. Szlovákia békepártiságával útban volt a pénz urainak is. Velük csak három elnök mert ujjat húzni. Kettőt lelőttek, a harmadikat szemünk előtt tapossák a sárba. Az Első Világháború idején csak egy békepárti elnök volt, a magyaroké: gr.Tisza István. Tudjuk kik, és miért lőtték agyon! Most nagyon fontos, hogy ne üljünk fel a hergelőknek.

Önmagában már a címlapképről is egy közepes hosszúságú és színvonalú novellát lehetne írni, de ettől most inkább megkímélek mindenkit. Sőt, a fenti sorok nyelvhelyességi elemzését, kiemelten a bántó központozási problémákat is hagyom a fenébe. Koncentráljunk a tartalomra. Ha nagyon röviden össze akarnám foglalni ezt a zavarbaejtő, a regnáló bazári keresztényfundamentalizmus kontextusában is kínosnak számító okfejtést, akkor csak annyit kellene írnom, hogy és ezek után még mindig nem értik, hogy jobb érzésű hívő emberek miért fordulnak el tőlük, az egyházuktól öklendezve, forgó gyomorral. Viszonylag ritkán járok Csepelen, viszonylag ritkán nyitom meg a plébánia internetes oldalát,  úgyhogy elhiszem erről a szürreális történetről elsőként beszámoló Telex olvasójának, hogy a csepeli Béke téri templomban kitűzött hirdetmények között rendszeresek a politikai, általában a Fidesz álláspontját tükröző üzenetek, vagyis ez nem egy kivételes politikai kirohanása a derék plébános úrnak, aki semennyire nem zavartatja magát ezek szerint, hogy a kereszténykonzervativizmus politikai termékével házaló Orbán-kormány álláspontját tükröző politikai üzeneteket fogalmazzon meg és helyezzen ki a templomban a híveinek.

Ha ez valóban így van, vagyis a politizálás napi ujjgyakorlat a csepeli katolikusoknál, akkor ez a fenti nemhogy nem felmentő, de súlyosbító körülmény a címlapon Németh Szilárd jobbján ájtatoskodó egyházi ember számára. Akitől nagyon szép, keresztényi, minden bizonnyal Istennek is tetsző cselekedet, hogy az elsők között imádkozott Szlovákia miniszterelnökéért, akit egy erkölcsi hulladékanyag életveszélyesen megsebesített. Katolikus plébánosnak sem kell lenni, hívőnek sem kell lenni, hogy egészséges ember egy ilyen tettet elítéljen, és függetlenül az áldozat iránti rokon- avagy ellenszenvétől mielőbbi felépülést kívánjon neki. Ha Kispál György egyházi ember mindössze ennyit írt volna, akkor lehet, hogy nem verekedi be magát elrettentő példa gyanánt a pünkösdi hírfolyamba, viszont lehet, hogy méltán reménykedhetne abban, hogy nem a pokol legsötétebb és legelviselhetetlenebb bugyrában fog landolni, midőn az Úr kigyomlálja a földi paradicsomból. Ahol majd pajkos ördögfiókák vasvillával kényeztetik a forró vizes kondérban.

Fogalmam nincs, hogy pontosan mivel kell felütni a misebort ahhoz, hogy ez legyen az eredmény, de nem vagyok én Kispál György barátja és védőszentje vagy Némethszilárdja, hogy a felmentéseket keressem számára. Az ország teljhatalmú miniszterelnökétől is elfogadhatatlan lealjasodást jelez, hogy a szlovák merénylőt a fideszes pártpropaganda ordas félrefordítása nyomán annak ellenére próbálja baloldalivá maszkírozni, hogy korábban cigányozott, egy szélsőjobbos szervezetben volt aktív, és annak ellenére is, hogy Robert Fico haverja papíron nem mellesleg baloldali politikus, aki korábban kiemelt gyűlölettel viseltetett a magyarok iránt. A Fidesz korrupt, erkölcstelen, gátlástalan miniszterelnökétől is letaglózó, hogy az állítólagos barátja halálközeli állapotára is képes gyűlöletkampányt építeni és megpróbál belőle politikai hasznot húzni azáltal, hogy a nem mellesleg baloldali barátja elleni merényletet elkövető embert baloldalizva hergel a baloldal, vagyis a politikai ellenségei ellen. Az, hogy a miniszterek teljhatalmú, korrupt elnöke évek óta nem veszi emberszámba azokat, akik nem rá szavaznak (és mint a háromnevű szócsöveitől tudjuk, akik nem rá szavaznak, azok baloldaliak), tűrhetetlen, erkölcstelen, mindenféle szempontból gyalázatos.

Na de egy pap? Ezen annak ellenére érdemes megütközni, hogy miután Balog Zoltán egyházi ember kegyelmet kért egy pedofil bűnöző segédjének, már nem sok minden van, amin úgy igazán meg lehetne rökönyödni, bár én nem gondolom továbbra se azt, hogy minden pap ilyen. Mint ezek. Mert kinek a nevében beszél Kispál György, és pláne ki ellen uszít Kispál György, amikor Orbán és pártja nettó hazugságát megismételve azt állítja, hogy ők, csepeliek, tudják, mire képes a baloldal? A csepeli Béke téren található templomba csak jobboldali emberek járnak? Persze azt is jó lenne tudni, hogy mi köze van egy 15 éve történt csepeli kettős gyilkosságnak a Robert Fico elleni merénylethez, mivel kell felütni a misebort ahhoz, hogy egy pap egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő eseményeket ilyen hajánál fogva rángatott módon összemosson? Miért is? Hogy belerúgjon a baloldaliakba? Hogy jön ehhez egy pap? És milyen állapotban van az az egyház, ahol Kispál-féle plénbánosok pünkösd táján nem a Szentlélek kiáradásával vannak elfoglalva, hanem Orbán és a Fidesz politikai mocskával traktálják a híveket úgy, hogy valójában ezeknek a híveknek egy része ellen uszítanak. Sőt, még az is belefér ebbe a cinikus politikai alászolgaságba, hogy a hergelőkre figyelmeztessenek. Ki az, aki itt hergel Orbán Viktoron, a kormányán, a propagandáján és a Kispál-féle plébánosokon kívül?

A tudjukkik típusú burkolt zsidózást már megemlíteni sincs kedvem, de hol van ennek a vége? Vagy mi lesz a következő? A baloldaliak be se mehetnek a templomba, mert a csepeli békepárti plébános úr tudja, mire képes a baloldal, és nem akar felülni a hergelőknek? Nem akarok én megsértődni a katolikus hívek helyett, de azért felhívnám a figyelmüket, hogy ez nagyon nincs rendben. Szerintem Jézus seprűvel kergetné ki az ilyen szemforgató, hamis papokat a templomból, hogy a lábuk nem érné a földet. Pedig ő aztán tényleg békepárti volt.

A címlapkép 2022 októberében készült és Németh Szilárd csepeli fideszes kiskirály Facebook-oldaláról származik. Eredeti képaláírás: Kertész Péter és Kispál György plébános atyákkal a Kisboldogasszony templom parókiáján. A fenti eszmefuttatás főszereplője, Kispál György a nemzetikeresztény gasztronómia állócsillagának jobbján látható. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.