Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mindegy, csak forrjon a levegő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe.

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. 

Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Nem kellett sokat várni, tulajdonképpen még 24 órát se kellett várni arra, hogy Júdás Viktor beemelje a Fico elleni merényletet a hazai háborús választási kampányba, aminek tulajdonképpen ő maga adta meg az alaphangját. Nem most, már több mint két éve ezzel riogatja, hergeli, paráztatja, uszítja a közvéleményt. 2022 áprilisában nagyon bejött a moszkvai agresszor által indított háborúval kapcsolatos félelemkeltés, és jobb híján, kormányzati teljesítmény híján azóta is napirenden van. Olyannyira, hogy a rogáni propaganda erre az egy témára fűzte fel az önkormányzati és EP-választási kampányt, mintha ez vágna a leginkább a húsába a magyar társadalomnak, mintha egyébként minden rendben lenne, és mintha Orbánnak és pártjának bármilyen csekély befolyása lenne a háborúra és békére.

Tulajdonképpen ez semmi más, mint egy hatalmas szemfényvesztés, egy álca, egy fedősztori, hogy a valós problémákról elterelje a figyelmet; a pedofilbotránytól a Schadl-Völner-ügyön keresztül a brutális gazdasági adatokig. Beleértve a kiheverhetetlen Európa-bajnok inflációt, ami egyetlen másik országban sem nyomorította meg úgy az embereket, mint Magyarországon. Vagyis ha a háború tehetne erről és nem Orbánék, akkor máshol is 40 százalék fölött tetőzött volna az élelmiszerinfláció. A nyomorúságnak tehát ahhoz van köze, hogy a júdási különutas, illiberális politika, a mérhetetlen korrupció és Oroszország érdekeinek kiszolgálása a közös játékszabályok be nem tartásának eredményeképpen megvontak tőlünk egy valag uniós forrást, meg ahhoz, hogy a 2022-es választás előtt olyan pénzszórást vezényelt le Júdás, hogy azt a Holdról is periszkóp nélkül lehetett látni, nem utolsó sorban ahhoz, hogy folyamatosan milliárdok égnek el propagandára, és ebből kifolyólag kiürült a közös államkassza. Ezt akarja rátolni Brüsszelre és a háborúra, pedig ezért egyedül ő felelős. Mint ahogy azért is, hogy Európa szegényháza lettünk, hogy a kanyarban előző unortodox Matolcsy-féle agymenés miatt fának csapódtunk, következésképpen most ott tartunk, hogy a rendeletekkel kormányzó autokrata ezüst tálcán ajánlotta fel az országot a Kínai Kommunista pártnak prédaként. Vagyis azért cserébe, hogy megússza a gazdasági csődöt. Ennyit tudott összehozni mister A terv, aki rendre mellélő, ha jóslatokról, víziókról van szó.

Az igazság az, hogy Mészárostól Csányi Sándorig mindenki úszkál a pénzünkben, mint Dagobert bácsi az aranytallérokban, miközben a népet a templom egere szintjére rugdosták le. De jó. Nekik. Mert ugye a hatvanpusztai erődben minden szép, a pálmák is jól érzik magukat a sokadik alkalommal átépített üvegház kellemes trópusi melegében. Mivel annyira szarul állnak a számok, mint 2010 óta soha, Júdásnak kapóra jött, hogy egy oroszpárti szélsőséges miatt „Robert Fico kiesett a munkából”. Basszameg. Ha ezt lehet kiesésnek nevezni, akkor én kérek elnézést. Szerintem nem felső légúti fertőzést kapott, hanem néhány golyót engedett bele a merénylő, és nem kiesett, hanem konkrétan kilőtték szerencsétlent, aki élet és halál között, de mindenesetre nagyon súlyos állapotban lebeg a intenzív osztályon. Nyilván azon lehet vitatkozni, hogy mi vezetett idáig, az viszont ránézésre is látszik, hogy Szlovákia hasonló utat jár be, mint Júdás Magyarországa. Fico is viszonylag azonos intenzitással tolja az EU- és Ukrajna-ellenes Moszkva-párti szólamokat, Júdás természetesen sunyibb, ő békepártizik, és óvatosan lavírozgat, sunnyogva kibeszél, kettősbeszél és újbeszél. Konkrétan mint egy szőrét hullató, rossz vidéki róka. Aki azonnal megtalálta a megfelelő narratívát, rávetette magát a szerencsétlenségre, mint gyöngytyúk a takonyra: a merénylő egy baloldali háborúpárti alak volt. A háborúpártisága mögött pedig felsejlik a Soros-birodalom, úgyhogy csak a Fidesz, csak a béke.

Mai napig nem tudtam eldönteni, hogy az Index agysebészei tudatlanságból kezdték el terjeszteni a Google félrefordítását, vagy az előre megtervezett stratégiai félrevezetés magyarázza, hogy leírták: a merénylő baloldali író? Mert mint tudjuk, úgy lett Juraj Cintulából baloldali író, hogy a fideszes propagandalap a levický” szót, ami magyarul azt jelenti, hogy lévai”, Léva városából való”, simán baloldalinak fordította. Vagyis ez az egyik lehetséges magyarázat, a nyelvi inkompetencia, a Google-fordító felelőtlen használata, a másik meg a tudatos hazudozás. Mindenki döntse el maga, én mindenesetre Júdást ismerve a másodikra tippelek, már csak azért is, mert tegnap reggelre sem módosította az álláspontját és a Facebook-oldalára kirakott szövege alatt lévő kommenteket sem olvasta ezek szerint, ahol igencsak sokan felhívták a figyelmét erre a bakira. Ami természetesen nem baki, hiszen ha egy nap leforgása alatt nem volt képes kijavítani magát, vagy elnézést kérni, hogy felült egy rossz fordításnak, pláne valamit mondani arról, hogy miért terjeszt álhíreket, nemigen fér kétség az indítékokhoz, nincs miről beszélni. Pontosabban van miről beszélni, akárhányszor is leírtam már: ez a csávó egy uszító, hergelő és tudatosan hazudó alak, aki most ezt a merényletet próbálja felhasználni a kampányában, mert így talán tud fordítani azon a tendencián, ami azt sugallja, hogy a népszerűsége egyenes arányban romlik az ország életszínvonalával. Nem tudom, mennyire kell érzéketlennek és szarházinak lenni ahhoz, hogy egy ember súlyos megsebesítéséből is hasznot akarjon húzni valaki, de úgy látszik, ez az országtulajdonosnak nem okoz problémát. Lassan ott tartunk, hogy ő az áldozat, hogy valójában őt akarták lelőni, csak véletlenül nem őt találták el. 

A gordiuszi csomó kutyafasza ahhoz képest, amit ezek luftkutyává akarnak hajlítgatni az incidenssel kapcsolatban. Miközben Fico egy alapvetően kommunista gyökerű baloldali populista, aki igen vastagon benne volt/van a szlovák alvilág hálójában, akinek a neve felmerült egy tényfeltáró újságíró meggyilkolása kapcsán, ami miatt kénytelen volt lemondani annak idején, aki korábbi uralkodásai éveiben magyarellenes törvényeket hozott, a magyarok ellen uszított, aki megerősítette a Beneš-dekrétumokat, aki Malina Hedvig agyba-főbe verését eltussolta, és még folytathatnánk. És hogyan tud a szélsőjobboldali populista, oroszbarát, EU-ellenes Orbán haverja lenni egy ilyen ember? Hát így. És így lehet karikába hajlítani a valóságot, és így lehet meghülyíteni a lakosságot. 

Mindenesetre ha ennek az egész kelet-európai közhangulatnak van felelőse, az mindenképpen abban a kormányzati gyűlöletpropagandában és az ahhoz hasonlóban keresendő, amit a Rogán-nehézgépgyár üzemeltet. Ahol alapvetés a megbélyegző, kirekesztő vádaskodás, a szavazók dehumanizálása, degradálása, végtelen hergelése. A legnagyobb bűn, amit Magyarország lakói ellen el lehetett követni, az ez: a fideszes propagandaterror. És most Kocsis Nembuzeráns Mátéval az élen szörnyülködnek, hogy a kommentszekciókban elszabadult a pokol, és különben is. Mintha nem tőlük származnának azok a rohadt bélyegek, hogy baloldali, sorosista, lipsi, hazaáruló, amelyeket mindenkinek viselnie kell, aki nem ért velük egyet. És mintha nem ők uszítanának magyart a magyar ellen. Márpedig az a törvényszerű, hogy a szavak egy idő után tettlegességbe csapnak át; általában egy verekedés is beszólogatásokkal szokott kezdődni, aztán lökdösődéssel folytatódik, majd elcsattan a pofon a végén. Nem ritka, hogy az húzza a rövidebbet, aki arcosodik és provokál és visszaél a másik jóindulatával. Egy idő után elborul az agya annak, akit hergelnek, vagy frocliznak. Nem mindenki higgadt, megfontolt, van, aki hevesebb vérmérsékletű, és elgurulnak a gyógyszerei. Ezzel visszaélni az egyes egyén szintjén is undorító, de egy egész nép ellen miniszterelnökként ugyanezt tenni gyalázatos és szerintem büntetendő is lehetne. De mint tudjuk, ebben az országban ez nem számít bűnnek, sőt. Jó sok közpénzt is áldoznak rá, csak forrjon a levegő. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.