Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A valóság rémisztő Orbán hívei számára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyon próbálkozik azzal a propagandasajtó, hogy azt a látszatot keltse, mintha Magyar Péter egyre kevesebb embert tudna megszólítani és fogyna a levegő körülötte. Ehhez képest az az igazság, hogy emberemlékezet óta nem volt senki, aki ilyen gyorsan, ennyi embert képes lett volna megszólítani. Félreértés ne essék, továbbra sem a messiásról, vagy egy hősről van szó, de ha rá van szükség ahhoz, hogy leromboljuk ezt a szinte már kőbe vésett maffiarendszert, akkor hát történjék ez. Talán nem Magyar Péter lesz a magyarországi demokrácia megalapozója, vagy épp a történelem legjobb esetleges miniszterelnöke, de akkor is megalapozhatja az élhetőbb Magyarországot. Nem a legszerencsésebb, hogy egy egykori NER-es figura az, aki szembe megy a korábbi kenyéradóival, de nekünk ez jutott. Ráadásul az, hogy Magyar tisztában van a NER taktikájával, még akár segítséget is nyújthat számára abban, hogy könnyen akár a saját előnyévé alakítsa át a propaganda támadásait.

Eddig bármivel is próbálkozott a Rogán-művek, lényegében lepattant Magyarról. Lehet, hogy százmilliárdokat ölnek bele ebbe a gépezetbe, de olyan ellen hatástalan, akinek volt lehetősége betekinteni a kulisszák mögé. A Mandiner és más propagandaoldalak is próbálkoznak azzal, hogy 0-24 órában olyan cikkeket jelentetnek meg Magyarról, amelyek célja nem más, mint a Tisza Párt politikusának leleplezése, vagy nevetségessé tétele, de ez már egyszerűen a kutyát sem érdekli. Be lehet számolni arról, hogy Hévízen csupán pár száz ember vett részt Magyar beszédén, de Hévízen egyfelől még 5000 ember sem él, másfelől pedig sokan nem felejtik, hogy mekkora tömeget volt képes megmozgatni mondjuk Debrecenben, a Fidesz fellegvárában. Aki azt hiszi, hogy egy ötezres településen pár száz embert az utcára hívni nem nagy feladat, az még nem járt vidéki tüntetésen.

Arról nem is beszélve, hogy aki úgy hiszi, hogy Orbán manapság képes lenne vidéken több ezer embert megmozdítani, az óriásit tévedne. Az utóbbi években már csak meghívásra, előre kiválogatva juthatott el az ember Orbán bármelyik beszédére is, amelynek oka egyfelől, hogy Orbán még a saját árnyékától is retteg, másfelől pedig már messze nem képes annyi embert megszólítani, mint annak idején. Az utóbbi években a beszédeire a kutya sem volt már kíváncsi a helyi nyugdíjas klubbon és a fizetett statisztákon kívül. Azok, akik Magyar beszédére elmennek, önszántukból teszik. Sőt, sokan vannak olyanok is, akik akár külföldről is hazajöttek pár napra csak azért, hogy megmutassák, van még változást akaró ember ebben az országban. Az igazság tehát inkább az, hogy Magyar egyre nagyobb veszélyt jelent Orbán hatalmára és ez ellen nem nagyon tudnak mit tenni.

Az ellenzéket – a saját hatékony közreműködésükkel – sikerült jelentéktelenné tenni és sikeresen elérték, hogy már a kutya sem támogatja őket. Igen ám, de a csalódott szavazók pont ezért látnak lehetőséget most Magyar Péterben, hiszen ő elhatárolódik minden ellenzéki párttól, és konkrétan szembe mert szállni Gyurcsány Ferenccel is. Pontosan tudom, hogy ez egyeseket felbosszantott, de a politika már csak ilyen és véleményem szerint Magyar jól érzi azt, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága sokkal nagyobb károkat okozna számára, mint amennyi nyereséget jelentene mögötte álló emberek támogatása. A politikai matek fontos dolog, hiszen anélkül nincs sok értelme belevágni egy választásba. Az ellenzék persze már több, mint egy évtizede a legyőzöttek nyugalmával készül minden választásra, de a Tisza Párt nem csatlakozik ehhez a gondolathoz. Pár hónap alatt messze a legjelentősebb ellenzéki párttá váltak, és konkrétan ma már veszélyt jelentenek Orbánék hatalmára is.

Már nincs sok idő sem az EP választásokig, sem pedig az önkormányzati választásokig, ezért olyan nagy csodára nem érdemes számítani már a kormánypártoktól. Magyar Péter vélhetően meglepetést fog okozni a legtöbbek számára, és akár meg fel is ébresztheti azt a pár százezer embert, akik eddig el sem gondolkodtak azon, hogy talán szavazni kellene. Ha ezek az eddig elégedetlen emberek elmondják a véleményüket, és esetlegesen a szavazatukkal támogatják a frissen megalakult pártot, úgy nem csak szoros lehet a választási eredmény, de még akár Orbán teljhatalma is megkérdőjeleződhet. Elvégre ma már többen vannak azok, akik vagy pártnélküliek, vagy valamelyik ellenzéki párt szimpatizánsai, mint azok, akik Orbán támogatói. Az elmúlt évek – konkrétan az utóbbi pár hónap – nem tett jót Orbán hatalmának, ami remény a demokrácia esetleges megjelenésére. Ha nem futott volna zátonyra az Orbán-kormány gazdaságpolitikája, talán soha nem merült volna fel a lehetősége sem annak, hogy változás következzen be.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.