Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Történelmi pillanatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hszi Csin király, pártfőtitkár léptet fakó lován,

Hadd látom, úgymond, mennyit ér a magyar tartomány

Van-e ott folyó és földje jó,

Akkumulátorgyárnak az való

Hatvanpuszta a vár neve, hol aznap este szállt,

Orbán Viktor a vár ura vendégli a királyt,

Borjút, kakast, mangalicát, mi szem-szájnak Kedvessy

Sürgő csoport, száz szolga hord, hogy nézni is terhessy

Azért van egy nagy különbség. A magyar uraknak annyi gerincük sincs, mint a walesi ebeknek. Ők, itt szépen, lelkesen körbenyalták a kínai uralkodót, anélkül hogy elsápadtak volna a haragtól. A magyar bárdok is inkább csendben kivárnak, hallgatnak, mintha mise történt volna. Mert pont Nagy Feró, Kis Grofó vagy Tóth Gabi fog dalolva máglyára menni a hazáért.

Ajtó megöl fehér galamb, ősz Feró emelkedik

A díszvacsora menüjével kapcsolatban azért egyeztethettek volna Németh Szilárddal is, akkor biztos nem maradt volna ki a pacal, valamilyen extravagáns variációban. Amúgy nem tudom hallott-e valaki valamilyen visszajelzést, hogy Hszi elvtárs vajon mennyire volt elégedett a menüvel? Az is érdekelne, hogy vajon volt-e előkóstolója? Nyilván vigyáznia kell, nehogy valaki megmérgezze. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen lenne akár csak egy enyhe ételmérgezés!

Ha már kellemetlenségeknél tartok, egy rövid kitérő erejéig megjegyezném, hogy csak egy legény van talpon a vidéken… Magyar Péter elhajította a malomkövet, ki tudja hol áll meg, de azt látjuk, hogy folyamatosan komoly zavarokat okoz, miközben Magyar mindenütt felbukkan, és mindenütt kíváncsiak rá az emberek. Ráadásul golyóálló mellény nélkül is lepattan róla a Rogán-központ minden húzása, sőt Rogánék konstans védekezésben vannak. Magyar legutóbbi beszólása is nagyot ütött. Hiába magyarázzák, hogy mi miatt állhat le az internet a kampánykörút állomásain, most már ez is ráégett az állampártra. De majd a kínai kollégák előbb-utóbb biztos megoldják az internetelérési problémákat. Is. A net amúgy is problémás dolog. Beárad az országba mindenféle szenny, nem kívánt tartalom, úgyhogy gondolom Rogánék is látják már, hogy szükség lesz egy lebutított, lekorlátozott magyar netre. Javasolnám, hogy hívjuk meg az Észak-Koreai vezetőt is egy kis szakmai eszmecserére. És persze újra elő lehetne venni az internet-adó kérdését is.

Kiemelt világpolitikai tényezőként nem is csodálkozhatunk azon, hogy mennyi illusztris vendég érkezik hazánkba. Ugyan a kínai uralkodó érkezése elhomályosította Mahmud Ahmanidezsád magyarországi vizitjét, de azért mégis nagy dolog, hogy a volt iráni elnök elnök előadott a Közszolgálati Egyetemen. Előadásának címe „Közös értékek a globális környezetben.” Sokak szerint az előadás csak ürügy és fedősztori volt, valójában titkos találkozót bonyolíthatott le az iráni atomprogram beindításáért felelős exelnök. Ha így történt, természetesen semmi közünk hozzá. Állítólag még MiPetink sem tudott az érkezéséről, pedig ő aztán az irániakkal is remek viszonyt ápol. Talán Áder Szuperzöld Környezetvédő Jánosnak kellene Mahmuddal egyeztetnie. A kettejük célkitűzéseiből biztos kijönne valami szuperjó dolog. Persze lehet, hogy Ahmanidezsád valójában azért érkezett, hogy a kínaiakkal találkozzon, hátha meg tudja nyerni őket egy Izrael eltörlésére irányuló akcióhoz.

Ezen történelmi látogatások közben, én meg azon aggódtam, nehogy a Kereszténység Védelméért felelős államtitkár botrányt csináljon, de szerencsére ügyesen hallgatott, és ahogy hallom, egy egyházi vezető se szólt semmit arról, hogy Kínában nem kéne üldözni a kereszténységet. Kövér Lacit is biztos elküldték valahová, talán egy üdülésre vagy egy szanatóriumba. Mégis milyen ciki lett volna, ha kommunistázott volna egy öblöset a kínaiak jelenlétében. 

Mindeközben a nagy Szuverém nem ünnepelte meg az ország uniós csatlakozását, – annak ellenére sem, hogy új hűbérurának ez lehet a legfontosabb szempontja hazánkkal kapcsolatban, – azért kedvesen demonstrálta, hogy mekkora nagy demokrácia van itt, vagyis leereszkedően elmagyarázta a Telex riporterének a vendégjog és a gyülekezési- és véleménynyilvánítási jog egymáshoz való viszonyát. Ezúttal a nagy ember tele lehetett nyomva serkentőkkel és a megfelelő gyógyszerekkel, mert kivételesen papír nélkül is el tudott mondani pár mondatot egymás után, minden gond nélkül. Ritka pillanat. Nyilván fel kellett turbózni őkelmét, hogy ne csak makogni tudjon a kínai uralkodó jelenlétében.

Ha már az Unióhoz való csatlakozásunkat felesleges ünnepelnünk, elvégre most már egyértelműen látszik, hogy mi csak rosszul jártunk velük, javaslom, hogy a jövőben május 9.-e legyen a kínai gyarmati státusunk elnyerésének ünnepe. Az ünnep alkalmából egy barátom rituálisan meg is semmisítette a birtokában lévő összes tibeti és tajvani zászlót, és azóta mindenkinek úgy köszön, hogy „hszia uram.” (Kösz Peti a csodás szójátékot!) Azért jövőre jobban meg kellene adni a módját, és például tarthatnánk egy nagy közös zászlóégetést a Kossuth téren, miközben iskolás gyerekek vonulhatnának fel kínai zászlócskákkal, kínai mozgalmi dalokat énekelve. Már egy ideje hangsúlyozom, hogy mennyire fontos lenne már általános iskolában bevezetni a kötelező kínai nyelvoktatást. A mandarin még passzolna is a narancshoz, nem?

A Magyarságkutató Intézet is összekaphatná magát, és végre bebizonyíthatná, hogy a Han-dinasztia neve valójában a hunok nevéből származik, vagyis kimondhatnánk a magyar és a kínai nép ősi rokonságát. Ott vannak ugyan az ujgurok is, de arról diplomatikusan ne beszéljünk. Kőrösi Csoma feltehetően nem gondolta jól át ezt a magyar-ujgur rokonságot. 

A lényeg, hogy végül nem zavarta meg semmi a nagy történelmi eseményt, és komoly sikereket értünk el. Alig várom, hogy részletesen kiderüljön, miről is szól az a 18 új megállapodás a kommunista Kínával. Vargának és Matolcsynak pedig szólni kell, hogy az eurót felejtsék el, viszont elkezdhetik előkészíteni a jüanra való átállást. Különben is, ahogy a régi mondás tartja: minden út és övezet Pekingbe vezet.

Na, megyek felfrissíteni a kínai tudásom, hátha egyszer még igazi újságíró lehet belőlem, mondjuk a Magyar-Kínai Nemzetnél. Hsziasztok!

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.