Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kísérleti hergelés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Igazán nem jelent semekkora örömöt sem azt látni, hogy miután a háborús riogatás nem hozhatta meg a várt eredményt – a Karmelitában valószínűleg nem úgy állnak a számok, hiába igyekeznek pánikba kergetni a lakosságot, csak nem akarnak az emberek visszaállni a sorba -, most előszedték a buzikártyát. Habár magam egy buziról tudok mindössze, Schmidt Mária kicsi fia, Ungár Péter szokott ehhez a nem éppen kulturált kifejezéshez ragaszkodni, tehát ő legyen az, ami lenni szeretne, a többiek egyszerűen csak eltérnek a többségtől -, most ellenük hergelnek, hátha az jobban beválik, mint a háborús pszichózis. Az őhazájuk utcára csődítette a híveit, mert a Fidesz mégsem szervezhet tüntetést, lévén kormánypárt. Nekik marad a békemenet, merthogy hatalomból tüncizni és követelni olyan dolgokat, melyeket egy nem-kormánypárt követelhet, minimum kínos lenne. Igaz, hogy egyedül az Indexen láttam beszámolót a tüntetésről eddig, a propagandasajtó talán arra vár, hogy a független média terjessze a hírt, a független médiát meg nem annyira érdekli a dolog. Mi ugyan nem vagyunk média – függetlenek viszont igen, valószínűleg a portál nagyságából, és a létszámból adódóan ezt maradéktalanul megtehetjük -, és én is csak a mintázat felrajzolása okán hozom ide a dolgot, mert hát amit a kormánypárt nem mondhat ki, azt mindig kimondja az aktuálisan erre a célra létrehozott leffentyű.

A Mi Hazánk képviselője többek között magyar nemzetgazdaságot, önellátást, tisztességes béreket a magyar munkavállalóknak, minőségi élelmiszeripart, erős kis- és középvállalkozókat, Győzike helyett Wass Albertet, bevándorlás helyett határvédelmet, szivárványos zászló helyett nemzeti trikolórt, „deviáns pedofilok helyett gyermekvédelmet”, identitásvesztés helyett hagyományőrzést, digitális nyomkövetés helyett készpénzvédelmet, cenzúra helyett szabadságot, világkormány helyett nemzeti szuverenitást szorgalmazott. (Index)

A követelések első fele evidencia, amellett eléggé demagóg és populista is ahhoz, hogy senki ne akarjon belekötni – és hát miért is tenne ilyet bárki? – Győzikétől kezdődnek a bajok. Kezdésnek mindjárt az, hogy a két dolog nem összehasonlítható egyrészt, másrészt, ha mégis ezt akarnánk, akkor nekem más nem jut eszembe, minthogy nem elég rasszistának és nácinak lenni, annak is kell látszani. Annyiban mindenképpen tőről metszett Dúró Dóráék formációja, hogy nem jellemző rájuk a logika, realitásérzék, általánosságban sem ott kell keresni az ilyen pártokat, ahol a legélesebb vágóeszközöket tárolják a fiókban. Határvédelem van. Sőt, miután schengeni ország vagyunk, tehát az Európai Unió peremén tartózkodunk – sajnos nem csupán földrajzi értelemben -, kötelező is, hogy legyen. Bevándorlás gyakorlatilag nincs. Még Édeserdélyből sem akarnak ide költözni a honfitársaink, nem hogy más országokból. Szóval ez ellen momentán nem kell harcolni. A szivárványos zászló nem a trikolór alternatívája, totálisan mást jelképez, a világon semmi köze nincs egyiknek a másikhoz, ellenben jól megférnek egymás mellett is. Mást sugallni ócska, szánalmas, számító hazugság. És innen haladhatunk is tovább a másik szellemi óriáshoz, Nagy Feróhoz:

Most már lehetek lány is, ha akarok. Hát, ez marha jó! Nem baj, hogy eszembe nem jutott eddig… Olyan törvények jönnek, amihez szerintem a nagy többségnek semmi köze. Engem lehetne Franciskának is hívni ezek szerint, és akkor mi van? Ezzel nem jutok előrébb, ezzel nem tudok több kenyeret adni az unokáimnak. Ez ellen kell lázadni (24.hu)

Nem, öregember már nem lehet lány, legfeljebb öregasszony. Lány utoljára még akkor lehetett volna, amikor Csuka Mónikába csimpaszkodva – aki szerintem nagyon tehetséges énekesnő volt – az eredeti Beatricében rázta a seggét csillogós ruhácskában, platformcsizmában, a Gyere kislány, gyere ritmusára. Amely ritmust és a dal zenéjét Csuka Mónika szerezte, a hihetetlenül primitív szöveget pedig Nagy Feró. Szerencsére az nem derült ki, hogy pontosan mi ellen kell lázadni a Kossuth-díjas Nemzet Csótánya szerint. Az ellen, hogy ő lehetne Franciska, vagy az ellen, hogy ő eteti a szülők helyett az unokáját? Esetleg az ellen, hogy megadasson mindenkinek az a szabadság, hogy úgy élhesse az életét, ahogy az neki jó mindaddig, ameddig másoknak nem árt. Márpedig azzal senkinek nem ártanak a Ferencek, ha azt kérik, lehessenek Franciskák. És haladjunk is tovább a Mandinert idézgető Magyar Nemzetre, és mindegy, melyik pártlapból hozzuk az idézetet, a forrás azonos:

Magyar Péter európai parlamenti listájának (EP) jelöltjei körében népszerű az woke-életérzés – írta a Mandiner.

Gerzsenyi Gabriella és Bujdosó Andrea is a gendermozgalmat jelképező szivárványos szimbolikával mutatkozott a közösségi médiában

– szúrta ki a lap. 

A 11. helyen szereplő Bujdosó Andrea néhány éve például szivárványkarikás ideiglenes profilképet állított be a Facebook-oldalán. A Linkedin-profiljából pedig az is kiderül, hogy mélyebben tanulmányozhatta a woke-ideológiát, hiszen még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető.

A Magyar EP-listájának 6. helyén szereplő Gerzsenyi Gabriella ugyancsak küldött szivárványos üzenetet a követőinek: az Instagram-oldalára tavaly feltöltött képen a gendermozgalmat szimbolizáló színű felsőben pózolt. Lapunk korábban beszámolt róla, hogy Gerzsenyi a praktikusabb, mindennapi életet érintő dolgokban is balliberális nézeteket vall. (Magyar Nemzet)

Normális ember agya ezen a ponton fagy le. Hogy komolyan, szivárványos pólóban fotózták, és a profilképen szivárványos karika volt? Meg is őrülök! Mindössze egyetlen egy kérdésem van: na és akkor mi van? Akkor mi a büdös franc van, ha szivárványos a pólója – nekem meg olyan esernyőm van, bibibi -, ha fontosnak érzi, hogy minden embert azonos jogok illessenek meg? Ez már bűn fideszéknél? Tudom persze a választ, de attól még nem árt néha a normális oldalról is rápillantani erre a minden emberi értékből kivetkőzött őrjöngésre.

Tartok tőle, hogy ez még csak a kezdet. Most azt teszteli Rogán, hogy mennyire fogékony a társadalom a másság elleni hergelésre. Volt már ilyen kísérlet régebben, hatása is volt, de összességében néhány, alapvetően is agyhalott barom akciójától eltekintve nem sokat ért el a propaganda, pedig volt egy időszak, amikor a propagandamédia komplett szerkesztőségei rettegtek az asztal alatt attól való félelmükben, hogy kötelező lesz melegnek lenni, esetleg erőszakkal átoperálják őket ellenkező neművé. A próbálkozás hamvába holt, mégpedig azért, mert a társadalom döntő részét nem az foglalkoztatja, hogy a másik meleg, transz, vagy micsoda, hanem az, hogy lehet-e normálisan élni ebben az országban. A válasz is megvan; nem lehet. És ezen nem javít, de legalább sokat ront ez az új hulláma a kormányzati buzizásnak. De hát mit lehet tenni, ha jobb ötletük meg nincsen? Semmit. Ennyi telik tőlük, már csak azt lehet remélni, hogy nem sokáig kell már erőlködniük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.