Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Most van ok a szerénységre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Állítólag – meg amúgy is – itt a tavasz. Olyan, amilyen, de itt van, a miénk. Tudtam én, hogy nem nyugszik a kormány, ameddig el nem éri a célját. Ha ez a cél az volt, hogy az összes uniós ország összes uniós polgáránál nehezebben, rosszabbul, szegényebben éljünk, akkor ez a cél már meg is valósult. Most van igazán ok a büszkeségre! Vagy a szerénységre? Az ibolya melyik is? Már egészen belekavarodtam Orbán Viktor aranyköpéseibe. Mondhatni, tetőtől talpig leköpdöste már az országot, ám sajnálatos módon mindig kiderül, hogy nem mind arany, ami fénylik. A vezér tekintete is fénylik, ha némileg véreresen is, és ha egyedül van is ezzel az országban, de rendkívül elégedett. Legalábbis ez derült ki tegnap, amikor szavalt ő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján. Kezdésnek fontosnak érezte leszögezni, kiemelni és aláhúzni – hátha van felvétel az MTI-nél hírszerkesztőnek jó pénzért -, hogy a gazdasági miniszterek remek állapotban vannak. Hogy mi van, kispajtás? Ki a bánatot érdekel Varga Mihály és Nagy Márton szervezetének működése? Amúgy jelzem – mint aki többek között orvos sem vagyok -, hogy Nagy Márton állapotában nem lennék annyira biztos, nem tűnik annyira fittnek, mint amennyire nem ártana fogynia. De ez az ő dolga, rám annyi tartozik belőle, hogy legyen jó szakember. Vagyis nagyszerű lenne, ha jó szakember lenne ő is, a közepes képességű könyvelő is, ennél csak az lenne jobb, ha a sufnijogász-kocafocista-vállalkozó nem rabolni és uralkodni akarna, hanem országot irányítani, és nem a megbízhatóan szervilis káderekből rakosgatná össze a kormányát, hanem kiemelkedően profi szakemberekből.

Akkor talán nem kellene azt hazudozni a 400 forintos euro árnyékában, az európai bérek feléből, harmadából az uniós árakkal ékes megélhetési költséget kigazdálkodni kénytelen (és képtelen), elszegényedő, lerohadó országról, hogy húdejó nekünk! Orbánnak és bandájának biztosan jó, mert ott aztán nem szempont, hogy mibe kerül egy kiló krumpli, egy csomag vaj, egy kenyér, egy gyerekcipő, fogorvos, buszbérlet, de mindenki más ezzel küzd. És mindenki más vesztésre áll. Ezen a miniszterek elnöke által elsütött álnépi álbölcsességek sem segítenek. Az legalább némi derültségre adhatna okot – ha még lenne kedve bárkinek vigyorogni ebben az országban -, hogy Havasi Bertalan szerint a miniszterek elnöke hivatalból mindig egészséges. Itt utalnék vissza Nagy Mártonra, csak be kell szorozni kettővel. Vagy négyzetre emelni, már ha elbírja valaki. És komolyan ezek vezetik az országot. Mármint elméletben.

Gyakorlatban megtörtént az országos kompetenciamérés a középiskolákban. Az előző eredményét még nem sikerült közölni, de hát csak egy év telt el azóta. Idén az történt, ami tavaly is, összeomlott a rendszer. Ebből egyértelmű, hogy a kompetenciateszt teljes siker, a kormány megbukott rajta. Ez van, amikor a jó szakembereket elüldözik, helyettük indiai akkumulátorgyári munkásokra és a miniszterhelyettes úr unokahúga lányának a vőlegényére bízzák a dolgot. Annak az eredménye pont így néz ki. És keveset kockáztatok, ha leírom, hogy hamarost elkezd valaki ordítani, hogy terheléses támadás érte a szervert, a wifit és Manyikát, a takarítónőt. Nagy mágus ez az öreg Soros. Ott ül a gép előtt, szól neki a Gyurcsány, hogy most terheljen, és az öreg terhel, a rendszer összeborul. Talán érdemes lenne megkérdezni néhány unatkozó hetedikest, hogy ráérnek-e megberhelni úgy a weboldalt, hogy az működjön. Szerintem pár extra ötösért megcsinálják fizika órán, amit amúgy is a tesitanár tart. Az erre szánt százmilliókat meg vidáman el lehet lopni. Beszélek én is hülyeségeket, az már régen megtörtént. A másik javaslatom, hogy kompetenciamérés helyett vigyék el az osztályt templomba, aztán az Opera büféjébe, hogy legalább ott pörögjön a bolt.

Szijjártó Péterről jó ideje nem esett szó, pedig serénykedik ám ő erősen. Búvárruhában – vagy annak tűnő valamiben – pattant fel a nemkormányzati nemmagán nemluxusrepcsire, és egyenesen az Amerikai Egyesült Államokba röppent, ahol is kocogott egy jót a hűs, hajnali szmogban. Imádhatják a testőrei, sajtósai, fotósa, hogy amikor más emberek alszanak, ők futkoshatnak Mipetink után, nehogy a rajongótábor lemaradjon a celeb rezdüléseiről.

Azt mondják, New York sosem alszik. Hajnali 3-ra egy kicsit azért elszunyókált 💤🏃‍♂️ (Facebook/Szijjártó Péter)

Nekem is feltűnt már, hogy a világ legnagyobb városaiban úgy tud futkosni Lavrov kacagógerléje, hogy soha, senki nincs a környéken. Ez valami különleges csoda lehet. Amúgy nem is értem, miért nem Kazahsztánban szaladgál. Ha már amúgy is én fizetem az utat, beérném valami olcsóbbal is. Mondjuk Dunakeszi lenne az ideális. Alighanem futás közben találta ki azt az elmésséget is, hogy „Mind a békének, mind a jó magyar–amerikai kapcsolatoknak a neve Donald Trump nevével egyenlő.” Szerintem ezt majd az USA polgárai szem előtt fogják tartani, amikor új lakót választanak az idősotthonba. Elvégre nincs is annál komolyabb szempont, mint Orbán Viktor szíve vágya. Sőt, ha tehetnék, egyenesen a csútit választanák elnöküknek. Én pártolnám is a dolgot, ezt az országot már amúgy is kifosztotta, lelakta, tényleg ideje lenne áttenni a méretes ülepét valahova máshova, lehetőleg jó távol tőlünk. Viheti – sőt! Kifejezetten vigye – magával az összes udvaroncát, ide értve a legújabb tanácsadó testületét is. Szerintem ez az ország egészen jól ellesz Stumpf István, vagy éppen Bakondi György nélkül is. Menjen mindenki, aki az elmúlt 5 évben fideszesnek vallotta magát, mi majdcsak elvegetálunk valahogy nélkülük is. Csak az ellopott pénzt kérjük távozás előtt leadni a ruhatárban. Köszi!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.