Szeptember 8,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Egy gatyában, hősiesen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Zajlik az élet, unatkozni nem marad idő. Idő, mely a Wagner-vezérnek elfogyott. Prigozsin magángépét ugyanis – legalábbis az aktuális hírek szerint – „baleset” érte, orosz légtérben véletlenül lezuhant, senki nem maradt életben. Ismerve az Oroszországban meglehetősen gyakori fatális véletlenek természetét, a valóságtól semennyire nem elrugaszkodott az a feltételezés, hogy bekövetkezett az, amire számítani lehetett, amikor Prigozsin Moszkva felé indult a csapataival. Putyin nem az a megbocsájtós-fajta, aki az útjában áll valamiért, az elég nagy valószínűséggel potyog ki mindenféle ablakokból, vagy egyéb baleset éri hirtelen. Például lezuhan a repülőgépe, mert nem jól tolerálja a becsapódó rakétát. Az meg majd hamarosan ki fog derülni, hogy a felbőszült zsoldosokat mennyi idő alatt irtják ki Putyin emberei. Már persze csak akkor, ha nem egy színházi előadást láthattunk valódi hullákkal. Sajtóhírek szerint tíz utas volt a fedélzeten, nyolc holttestet találtak. Szóval még nem érdemes ciánt inni a zsoldosvezér halálára.

Az IDEA Intézet felmérése szerint:

A nyár végéhez közeledve, vagyis a politikai uborkaszezon közepén, hosszú idő után újra 30 százalékos szint alá esett a kormánypártok támogatottsága. Augusztus elején a felnőttek 27 százaléka szavazott volna a Fidesz-KDNP-re, ami a teljes népesség körében a párt támogatottságának 3 százalékos, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 2 százalékos visszaesését jelenti az előző hónaphoz képest.

Az is kiderül a mérésből, amit eddig is tudtunk; az ellenzéki pártok semmit nem profitáltak a dologból, a Fidesztől elfordulók a bizonytalanok táborát gyarapítják. Ez mondjuk aligha fogja inspirálni az ellenzéki pártokat, pontosabban a képviselőiket, még három évig tuti a parlamenti hely, aztán lesz ami lesz. Akárki lesz is kormányon, meg fognak állapodni vele. Az már kicsit érdekesebb, hogy jelen állás szerint a DK, az őhazájuk, a Momentum és a Kétfarkú jutna be a parlamentbe, más nem. Nem szakértőként, teljesen laikusként az a magánvéleményem, hogy a DK nem nagyon tud tovább növekedni, ha csak valami csodát nem tesznek. Az őhazájuk nyilván az anyapárthoz csapódna, így aztán nem nagyon veszélyezteti semmi a Fidesz következő győzelmét, már amennyiben nem változnak a dolgok. Legfeljebb a kétharmad necces, de rendeleti kormányzás esetén az sem számít. Persze semmi nincsen kőbe vésve, még változhatnak a dolgok. Az valószínű, hogy a Fidesz is látja a támogatottság csökkenését, ezért csinálják a cirkuszt, ezért a harsány megtisztulási folyamat Pesty László dicstelen szólójával. Nyomják a sikerpropagandát is ezerrel, Orbán Viktortól Nagy Mártonig harsog a trombitaszó, hogy már mindjárt vége a kétszer hét szűk esztendőnek, már csak egy kicsit kell türelemmel lenni mimagyaroknak és jó lesz, az infláció gyakorlatilag megszűnik létezni, a bérek emelkedni fognak és meg lesznek ők védve mindentől is. Azt pedig nem kell annyira feszegetni, hogy amennyiben a szárnyaló inflációról a háború tehet, akkor hogyan sikerül a kormánynak csökkentenie (ami helyből hazugság, az infláció természetes módon csökken) a háború kellős közepén, és ha sikerül nekik a mutatvány, eddig vajon miért nem tették meg. Azt pláne nem kell feszegetni, hogy miért háromszorosa a magyar infláció az uniós átlagnak. Csak. Soros miatt.

Megint kordont bontott a Momentum, ám most a rendőrök nem avatkoztak be, csak végignézték az eseményt. Tehát most erre kaptak parancsot. Ha így haladunk, legközelebb be kell állniuk segíteni, következő lépésként pedig Orbán Viktor is kigurul egy erővágóval, majd elmeséli a rádiójában, hogy hát ő eddig nem is tudott a kordonról, de borzasztóan elítéli. Mert számára a demokrácia mindennél fontosabb, mindig is így volt ez. Már várom, hogy amikor a Kétfarkúak padot vagy járdát festenek, a helyi kiskirály és a rendőrség ecsetekkel és festékkel felszerelkezve szállnak ki a helyszínre.

A Magyar Nemzet alkalmazottja egészen vicces írást hozott össze, természetesen elfogulatlanul, szigorúan szem előtt tartva a valóságot. A mű eredetileg a balatoni turizmus alakulásáról akarhatott szólni, de amúgy mórickásan a végeredmény az lett, hogy mennyire szemét a magyarellenes, hazaáruló baloldal. Közben néhány logikai bukfenc is beépült a cikkbe, mutatom:

A baloldali politika és a velük jó viszonyt ápoló sajtó karöltve folytat imázsromboló kampányt a Balaton ellen. Nem véletlen, hogy a Balatoni Kör elnöke már jogi lépések megtételét emlegette a záporozó negatív állítások miatt. Összeállításunkban azt mutatjuk be, hogy a baloldali politikusok milyen képtelenebbnél képtelenebb szövegekkel hergelnek a nagy tavunk ellen. Miközben az idei adatok igenis jól alakulnak.

A következő bekezdésben pedig:

a média egy részében zajló lejáratókampány olyan méreteket ölt, hogy az komoly gazdasági károkat okoz a tó körüli vállalkozásoknak, ezáltal a nemzetgazdaságnak. Az elnök ezt tűrhetetlennek nevezte, s szavai szerint jogi lépéseket kellene tenni.

Talán el kellene dönteni, hogy melyik alternatív valóság az irányadó, A komoly gazdasági károk vagy a jól alakuló adatok? Mert így együtt a kettő eléggé mókás. Igaz, már a cikk címe sem kismiska, miszerint a Balaton ellen hergelnek a gonosz baloldaliak. A Balaton szerintem egy tó, az ellen nem nagyon lehet hergelni. Ráadásul egy olyan tó, ami eddig nagyjából nemzeti tulajdonban volt, mostanra már nem annyira. Ez nem tetszik sok embernek, és bizony joguk van ahhoz, hogy szót emeljenek a kártékony magánosítás ellen. Tartok tőle, hogy itt messze nem a tó védelméről, hanem a NER védelméről van szó.

Jut is eszembe a NER védelméről! Gondolkodóba estem én. Az oké, hogy Navracsics Tibor átmenetileg hazánkban állomásozik, mert jól teszi, most nincsen kitől kérni a pénzt Brüsszelben. Gondolom. Hanem hogy vajon bicajjal ment Veszprémből a kormányülésre? Futólag ránéztem neki a közösségi oldalára, és szemet szúrt, hogy először a veszprémi kálvária dombon merengett ő:

Facebook/Navracsics Tibor

majd pedig a kormányülésnek nevezett pártgyűlésre rombolt be

Facebook/Navracsics Tibor

ugyanabban az ingben, gatyában, ugyanolyan érdekesen elhelyezett övvel. Ha bicajjal vagy gyalog ment, akkor érthető a dolog és még a hátizsák is indokolt. Ha szolgálati autó fuvarozta a Karmelita bejáratához, akkor inkább képmutatásnak tűnik. Jó, mondjuk aki nem eléggé képmutató, annak már régen nincsen helye sem a kormányülésen, sem a Karmelitában, sem a királyi udvar bármelyik sarkában. Szóval jól van az úgy.

Jó ébredezést, hőguta mentes szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.