Október 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Irány a 147 százalékos népszerűség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,691,677 forint, még hiányzik 1,308,323 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A pártközpontban valaki összekeverhette a szezont a fa..ommal, mert úgy fest, közvéleménykutatást akar nyerni a kormánypárt. Felőlem egészen nyugodtan, csak óvatosabban kellene csinálni. Nem nagyon, de legalább egy kicsit. Van még néhány hónap a választásig. Ha így halad a kormánypárttól teljesen, de igazán független Alapjogokért Központ, akkor január végére Orbán Viktor népszerűsége meg fogja haladni a 147 százalékot. Az meg még néhány hívőnek is szemet szúrhat.

Nem szokásom beleszólni mások dolgába, de ha ilyesmit tennék, azt javasolnám Szánthó Miklós brigádjának, hogy ne a rokonságot hívogassák, mert az ő válaszaik hamis képet fognak adni. Amúgy ha az a cél, hogy a lustább fideszesek el se menjenek szavazni, mert úgyis győz a főni, akkor jó úton járnak. Pláne, ha el akarják hitetni a karámlakókkal, hogy lehet szavazni Orbán Viktorra, aztán majd a szavazófülkében fognak tipródni szegények, mert nem lelik a listán.

Végül pedig: közvéleménykutatáshoz nem szokás kommentárt fűzni, sem bármelyik pártot vagy politikust ekézni. Azt meg kell hagyni a szintén teljesen független szakértőknek. Mert így még annyira sem vehető komolyan az Alapjogokért Központ, amennyire eddig sem volt az.

Orbán Viktort az aktív szavazók 61 százaléka szeretné miniszterelnöknek, míg Márki-Zay Pétert csupán 24 százalékuk – közölte az Alapjogokért Központ a legfrissebb közvélemény-kutatása eredményeire hivatkozva hétfőn az MTI-vel. A regnáló kormányfő népszerűsége korábban is hétről hétre 50 százalék fölött volt, baloldali kihívójának szimpatizánsi tábora viszont egyre csökken – írták.

A november 15. és december 8. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült, országos reprezentatív kutatás eredményei szerint a 2010 óta hivatalban lévő kormányfő népszerűsége töretlen: novemberben 52-56 százalék között volt, december elején pedig már a választási részvételüket biztosra ígérők 61 százaléka mondta azt, hogy őt szeretnék továbbra is kormányon látni.
    Megjegyezték, hogy „baloldali kihívójának” népszerűsége jóval alacsonyabb volt, ráadásul az utolsó adat felvételkor Márki-Zay Péter támogatóinak köre jelentősen csökkent: míg novemberben a megkérdezettek 26-28 százaléka szerette volna, hogy Márki-Zay Péter legyen Magyarország miniszterelnöke, addig december első hetében már csak 24 százalékuk.
    „Ennek hátterében az állhat, hogy a baloldal kormányfő-jelöltje az utóbbi időben számos, már-már az abszurditás és a szürrealitás határait súroló kijelentést tett: +ostobaságnak+ minősítette a rezsicsökkentést, kétségbe vonta a minimálbér értelmét, pozitív színben igyekezett feltüntetni a migrációt, és több alkalommal keltett a gyermekvédelmi népszavazással szemben is hangulatot úgy, hogy közben a kormánykritikus szavazók több mint fele is egyetért annak célkitűzéseivel” – fogalmaztak a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.