Október 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És röhögve előzzük be a kanyarban Ausztriát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,716,901 forint, még hiányzik 1,283,099 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Még szinte el sem kezdődött a hét, máris mit kell látnom az Indexen? Hát ezt:

Pengeélen táncol a forint, most dől el minden

Ha ez így megy tovább, kezdhetünk barátkozni a 400 forint feletti euróval.

Nem tudom, talán az én szemem káprázik mostanában, de én már vagy egy hete 400 forint felett látom az árfolyamot. Kezdtem is megszokni, ezek szerint folytathatom a megszokást? Ez biztosan nagyon jót tesz majd az inflációs adatoknak is, de oda se neki, majd jön Nagy Márton és elmagyarázza, hogy pont így akarták, vagy pont nem így, de Matolcsy György elszúrta. Aztán jön a fővezér és elmeséli, hogy amint elnöknek választják Donald Trumpot, egyből úgy meg fog izmosodni a magyar fizetőeszköz, hogy vállára kapja a gazdaságot és röhögve előzi be a kanyarban Ausztriát. Vagy Ausztráliát, mert az mégiscsak messzebb van.

2017 óta több mint ezermilliárd forint értékben ígért el vagy fizetett ki a magyar állam támogatásokat akkumulátoripari beruházásokra. Az ágazat Magyarországra telepítése azonban nemcsak ezért költséges, hanem azért is, mert a nagyobb gyárak működéséhez komoly infrastruktúra-fejlesztésekre is szükség van, amelyeket szintén a magyar állam fizet.

A tizenhárom beruházás összértéke 260 milliárd forint, azokat egyetlen kivétellel önállóan vagy egy konzorcium részeként a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. vagy V-Híd kivitelezheti. (Telex)

Biztos vagyok abban, hogy ez csak a korrupciós-jéghegy csúcsa, ezernyi módot találnak még arra nerencék, hogyan tudnak minél nagyobb hasznot kipréselni ebből az egyébként is csúful kifosztott országból. Ám ez a példa is jól mutatja, milyen módszereket alkalmaznak, és magyarázatot ad arra is, miért éri meg üzletelni a kínaiakkal, miért jó az nekünk, ha a gazdaságot, az országot kiszolgáltatják az akkugyáraknak, ha elszennyezik a földeket, vizeket. Hát ezért. Mert sok pénz van benne. Rengeteg pénz. Abból nem, vagy csak nagyon keveset lehet lopni, ha működő egészségügyet, jó közoktatást építenének, soha nem volt, és soha nem is lesz a kleptokraták érdeke az országlakók sorsának jobbra fordítása. Számukra ez a rántotthús alakú földdarab nem más, mint egy sikeres vállalkozás, a lakói sem mások, mint azok a rabszolgák, akik megtermelik nekik az ellopható pénzt. És ez nem is fog változni, nem is tud változni, mert ez a rezsim lényege, erre épül, ebből és ezért működik.

Az uniós csúcson frontális támadás zajlott a magyar szuverenitás ellen, Brüsszel vélhetően újabb területen próbál beavatkozni a magyar belpolitikába – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában vasárnap.

Kovács Zoltán elmondta: a csütörtökön kezdődött csúcstalálkozón Orbán Viktor miniszterelnök a magyar soros elnökség programját és egy versenyképességi paktum elfogadását kívánta megbeszélni, ehelyett zajlott a „frontális támadás Magyarország szuverenitása és a kormány ellen„. (MTI)

Kovács Zoltán talán elszundított, talán nyaralni volt, de valamiért jókora késéssel adta elő a kötelező hazugságokat. Persze az is lehet – és ez a valószínűbb -, hogy igyekeznek frissen tartani a traumát a szektatagok fejében. Ez még így érthető is, de talán azt még ők maguk sem hihetik komolyan, hogy ezzel ki tudnak húzni másfél évet a választásig. Amúgy pedig mindenki tudja, akinek van egy parányi agya, hogy nem a magyar szuverenitást bírálták az Európai Parlamentben, hanem Orbán Viktort és díszes kormányát. Mégpedig okkal és joggal. Az uniós parlamentben történteket még csak-csak megmagyarázhatják a híveknek – ha nem is túlságosan sokáig, de talán egy darabig még igen -, de az itthon is egyre hangosabb kritikát már nem lesz ennyire egyszerű másra kenni. Lehet persze azzal próbálkozni, hogy Brüsszelből akarnak kormányt váltani az ellenségek, de ahogy fogyatkozik a szektatagok tábora – és az bizony erősen csökken -, úgy fogják egyre kevesebben elhinni azt, hogy nem a kormány és nem a kormányfő tehet a kialakult, és folyamatosan súlyosbodó helyzetről, hanem valamiféle külső ellenség.

A fegyverkező, és háborús szellemben uszító, ellenséges propagandán alapuló, ezenkívül gazdasági és kulturális elzárkózásban megnyilatkozó, ma már valóban hidegháborús jellegű európai külpolitikából amennyire csak lehetséges jobb kimaradni, mivel a gazdasági semlegesség – következetes – gyakorlata révén Magyarország akár a következő évek egyik legnagyobb nyertese is lehet. (Origo)

Ezt Orbán Viktor mondta az Origo szerint, én pedig csukott szemmel hiszek nekik (nyitott szemmel már nem feltétlenül). Mármint azt hiszem el, hogy ezt maga a miniszterek elnöke mondta, és nem egy iszaprészeg kőműves a sarki kocsmában. Ha ez valóban a szektavezér szájából hangzott el, akkor nagyobb a baj, mint azt eddig gondoltam. Holott sem naiv nem vagyok, sem pedig optimista olyan kérdésekben, melyekbe belelóg a csúti keze. De az a hihetetlen unió-gyűlölet, az a perzselő rosszindulat már talán túlzás. Az rendben van, hogy nem tetszik a pártvezérnek a kritika, azt soha életében nem viselte jól. De ez még mindig nem jelenti azt, hogy szabadon hazudozhat és gyalázkodhat, hiszen bárhonnan nézzük, Magyarország az Európai Unió közösségének az egyik tagja. Amit az unióról összehordott, az valójában egyetlen tagországra igaz; mégpedig Magyarországra. És nem, Magyarország nem lesz nyertese semminek sem a következő években, sem máskor. Mindaddig nem, ameddig a magyar emberek szebbik esze meg nem jön, és el nem zavarják ezeket az élősködőket. Mégpedig egyszer és mindenkorra.

Most pedig jó ébredezést, szép napot és kibírható hétfőt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.