Október 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A csádi tevefejőgép

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,716,901 forint, még hiányzik 1,283,099 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Annyi nagyszerű, de tényleg, az ország egésze szempontjából előremutató, példaértékű, az össznépi boldogságot jelentő esemény történt a héten, hogy még kiválasztani is nagyon nehéz, hogy melyikről essen szó a jóreggelt-pusziban. Az semmiképpen nem maradhat ki, hogy az Orbán-családnak tényleg mindenképpen érdemes volt sokasodni és szaporodni, a gyermekek – legalábbis kettő közülük már egészen biztosan – az ország üdvére és boldogságára vannak. Az egyik ugye Ráhel, aki mindjárt majdnem osztódással szaporodott, de az sajnálatos módon nem ment neki, így férjhez ment, és már ketten – plusz a dedek – állnak a mi lábunkon. A másik Gáspár, akinek egy kissé kacskaringós volt az útkeresése, mert először Afrikába ment tenni a jót, focizni tanította a kiskölköket, de aztán egy nap szembe jött vele Jézus (ezt ő mondta, nem én találtam ki), illetve apuci érte küldte a TEK-et (ezt nem ő mondta, hanem a kormány tagadta, tehát valószínűleg igaz lehet), és hazajött. Vagy hozták. Mindenesetre itthon sem csillapodott a Megváltóval való találkozás okozta sokk, naponta csacsogtak ők az angyalok nyelvén, így aztán szektát alapított Gazsi gyerek, hirdette a békét, a szeretet, majd pedig beállt magától katonának. Percekkel később kapott is mindenféle rangot, majd pedig titkos küldetésen, amolyan nemzeti jamesbondként ténykedni kezdett Csádban. A tevékenysége olyan sikeres és elismerésre méltó lett, hogy mostanra meg is teremte az első gyümölcsöt; magyar szakemberek segédletével megfejték géppel az első tevét. Hát mi ez, ha nem világraszóló nemzetközi siker? Naugye!

„A MÁV-járműparkot és a hazai vasúti pályát nem tudjuk varázsütésre megújítani – 30 év hátrányunk van, de nekiállunk” – magyarázkodott Lázár János építési és közlekedési miniszter szeptember elején, nem sokkal azután, hogy a nyári totális vasúti káosz betetőzéseként kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál. Arról a miniszter megfeledkezett említést tenni, hogy a 30 év hátrány ledolgozását már 14 éve megkezdhette volna az Orbán-kormány, de a jelek szerint az emberek Lázár Jánosnál kevésbé feledékenyek. A Publicus Intézet Népszava számára készült felmérése szerint ugyanis a kérdezettek kétharmada – 67 százaléka – úgy véli: ma már nem elfogadható magyarázat a vasút állapotára a súlyos örökség, a 30 éves hátrány. A Fidesz-szavazók türelme is fogyni látszik: ugyan még biztos többségben vannak azok, akik elfogadhatónak tartják Lázár János érveit, de negyedük már úgy véli, hogy nem hivatkozhatna erre a kormányzat. (Népszava)

Szóval minden területen ébredezik a társadalom. Nagyon helyes, éppen ideje volt. Sőt, már tegnap is késő lett volna. Nem csak a vasút, az égvilágon minden területen igaz az, hogy 14 éve lett volna a rezsimnek pozitív változást elérni. Ha ez nem történt meg – és bizony nem történt meg -, akkor már szánalmasan ostoba dolog visszamutogatni húsz évre, ahogy ötven, vagy száz évre is. Mindig azzal henceg a kormány, hogy ők a legrégebben hatalmon lévő párt, a legstabilabb kormány. Azzal már nem szoktak dicsekedni, hogy ennek ellenére önerőből semmit nem tudnak felmutatni. Semmi nem lett jobb, de minden rosszabb lett, mióta itt élősködnek az ország nyakán. Az a kevés gazdasági fejlődés, amit fel tudnak mutatni, nem a saját érdemük. A gazdasági környezet, a külső körülmények tették lehetővé a javulást, de még a sok pozitív körülményt sem tudták úgy kihasználni, mint bármelyik másik ország. Elég csak megnézni Romániát, akik később csatlakoztak csak az Európai Unióhoz, később jutottak forrásokhoz is, sokkal, de sokkal mélyebbről indultak, mint Magyarország, konkrétan éheztek és fáztak. Mostanra mégis megelőztek minket, pedig ott is van korrupció és minden rossz, ami nálunk is megtalálható. Elég volt csak annyi, hogy kevesebbet loptak, hogy az emberek a sarkukra tudtak állni, és bizony ki tudták harcolni a változást, amikor azt érezték szükségesnek. Mi meg itt tátjuk a szánkat másfél évtizede és várjuk a csodát. Reménykedünk abban, hogy tényleg működik a varázslat, akit Orbán Viktor kinevez mindegyminek, az onnantól kezdve érteni is fog ahhoz, amit csinálnia kellene. Lázár János – és mg igen sok nerenc – példája újra és újra bebizonyítja, hogy ez nincsen így. Már sem ez nem működik, sem pedig a visszamutogatás, a múlt súlyos örökségére hivatkozás nem hat meg senkit. El kellene kezdeni valóban dolgozni, de az nem megy. Nincsenek szakemberek, nincsen hozzáértés és nincsen pénz sem. És mostanra idő sincs már, mert fogy a türelem.

Zajlik az új KRESZ kialakítása, a körvonalazódó, még nem végleges javaslatról háttérbeszélgetést tartott az Építési és Közlekedési Minisztérium a munkában részt vevő szakértőkkel. Elhangzott több újdonság, a magyar szabályozásban eddig nem ismert elemet is bevezethetnek.

Ilyen például, hogy nemcsak a kezdő vezetők jelezhetik a közlekedés többi résztvevője számára, hogy több türelmet igényelnek, hanem az idősebb vezetők is. Csak nekik nem egy „T” betűt kell felragasztaniuk, mint a tanuló vezetőknek, hanem az „Idős a volánnál” feliratú matricát. Konkrét matricakép még nincs, de az elképzelések szerint a veszélyjelző táblákra hajazó piros háromszög alakuló matricák lehetnek majd, ha elfogadják a javaslatot. A felragasztása senkinek sem lesz kötelező, önkéntes alapon megy. (HVG)

Ez mekkora ötlet már! Szerintem is ez majd meg fog oldani mindent a világon. A magyar autósok egyből megértőbben, türelmesebben és belátóbban fognak viselkedni a matricázott autókkal, ahogy teszik ezt a tanulóvezetők esetén is. Nem ijesztgetik szándékosan őket, nem szívatják, nem szidják. Ha ez a nagyszerű javaslat elfogadásra kerül, mindjárt be lehetne vezetni egy másik matricát is, Apu drága autójával nagyképűsködöm, és Fittipaldinak képzelem magam – felirattal. Mert szerintem a hülyegyerekek, akik semmiért nem dolgoztak meg, ezért semmit nem tudnak megbecsülni, de azt hiszik, apu-anyu pénze okossá és ügyessé teszi őket, akik azt hiszik, a technika minden helyzetben megóvja őket a bajtól, ezerszer veszélyesebbek, mint egy idős sofőr.

Most pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.