Október 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nyugi, nem a németek fogják megmondani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,716,901 forint, még hiányzik 1,283,099 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyfelől bölcs kollégám nagyjából mindent elmondott azzal, hogy ennyi idősen, amennyi idős a magyarok miniszterelnöke (akire Kövér rákiabálta, hogy nem magyar, az ezúttal se vegye magára) már nem változik az ember. Okfejtése lényege az, hogy aki hatvan éven keresztül álnok, becstelen hazudozó volt, aki a piti bosszúját fontosabbnak tartja bárminél a világon, az ezután is pontosan olyan álnok, becstelen hazudozó marad. Orbán többek között soha nem fogja megbocsátani, hogy mennie kellett az Európai Néppártból. Kicsinyes bosszúálló volt, az is marad. Erre a következtetésre a felcsúti orákulum ama kijelentése nyomán jutott a kedves kolléga, miszerint egyenesen az Európai Néppárt szítja a háborút.

Nem feltétlenül ellentmondva ennek a diagnózisnak, de kapcsolódva hozzá, szeretnék némi teljesen indokolatlan megértést tanúsítani a beszélő iránt, akinek szerintem ennél jóval súlyosabb állításai is voltak tegnap reggel (és most a gazdaságot érintő zavaros lázálmait nem is hozom ide, mert szerintem mindent leírtam az új gazdaságpolitikája abszurditásáról, amit akartam), de én valahol megértem ezt a nyomorultat. Aki annyit értett meg Petőfiből, hogy bakfitty; akit két napon keresztül levegőnek nézett a belga főváros; akinek egyenesen a válla fölött áthajolva, mintha ott se lenne, nyomott csókot Meloni olasz miniszterelnök orcájára Macron francia államfő; aki magányosan, saját magával harcolva vonult a brüsszeli vörös szőnyegen és senki nem szólt hozzá egy büdös szót se, aki elintézte magának, hogy leginkább a megvetés és kiközösítés jusson osztályrészéül az európai vezetők körében, annak megváltás hazajönni és beesni a közszolgálati pártrádió mikrofonja elé. Az elmúlt tizenöt évben rengeteg példa volt arra, hogy elragadtatta magát, és túltolta zavart elméje ijesztő szüleményeit, a pártja propagandájának ragacsos hazugságait, de most egy másik helyzet van, hát fokozódik az elmeállapota. Legyünk megértőek (na jó, annyira ne!), már nem elég Gyurcsányt szidni, tudva, hogy lazán meglesz a következő kétharmad is, ezért szükségszerű, hogy nagyfater elszabadult.

Van egy igazán súlyos része a hagymázas víziói örve alatt multimilliárdossá hízott önjelölt országtulajdonosnak (legalább annyira súlyos, mint a Telex két nappal ezelőtti riportja Szijjártó Péterrel a mikrofon másik oldalán, aki esetleg nem látta, pótolja be, egészen megrázó), akiről nem győzöm hangsúlyozni, hogy most már visszatérően, egyre látványosabban kiesik a szerepéből. Nem úgy viselkedik, mintha az országnak ő lenne a miniszterelnöke, hanem mintha neki lenne egy országa, egyenesen mintha ő lenne az ország. Itt a napokban volt már szó arról, hogy egyáltalán nem az Európai Néppárt kompetenciája és lehetősége eldönteni, hogy Orbán Viktornak politikai értelemben mikor üt az órája, hogy neki és a kormányának mikor kell távoznia, ráadásul nekik van a legnagyobb szerepük abban, hogy ez az ember, akit a keblükön melengettek, akinek a mocskát évekig takarították, akinek elnézték az Európai Uniót romboló, elborultan korrupt politikáját, akinek a felelősségre vonása helyett, félrenéztek, amikor rendre hátba szúrta őket, mostanra olyan kijelentéseket enged meg magának, amilyeneket. Mert mit állít az elszabadult hajóágyú, ami annál is súlyosabb, hogy mindenkit háborúpártinak nevez, amivel szemben azt hazudja, hogy ő egyedül áll a béke pártján?

Az Európai Néppárt egy olyan Európát képzel el, ami rossz a magyaroknak. Ők bejelentették a saját igényüket. Valóban az a helyzet, hogy Brüsszel egy saját maga által kinevezett, helytartóként, megbízottként ideküldött kormányt akar látni a mostani kormány helyett. Azt mondták, ez a kormány menjen, ez a párt meg jöjjön. Az Európai Néppárthoz tartozik ez a Tisza-féle párt (sic!), jöjjön ez a párt és a régi kormány vigye magával azt a politikáját, ami nem tetszik Brüsszelnek, az új meg csináljon egy olyan politikát, ami tetszik Brüsszelnek. Engedje be a migránsokat, lépjen be a háborúba, fogadja el a genderideológiát és szüntesse meg a gyermekvédelmi rendszert Magyarországon. Ne adóztassuk meg a multijaikat, ne gyötörjük a bankjaikat. Hát ezt a magyarok majd eldöntik, ez még soká lesz, most még addig több mint másfél év van hátra. Én a kampány helyett most inkább azt mondanám, hogy dolgozzunk, és a brüsszelitől különböző politikánkat a gazdaságban és a külpolitikában is vigyük sikerre. Ez a mi helyes válaszunk. Bakfitty – mondaná egy Petőfi vers, nehogy már a németek mondják meg, hogy mi legyen Magyarországon!

Teljesen jogos az a felvetés, hogy rohadtul unalmas már ez a hazai gyártású Münchausen-sorozat, amely a pillanat uralásának, a pillanatnyi érdeknek rendeli alá egy egész társadalom jövőjét. Unalmas, hogy mindent szabad, mindent lehet a péniszhíradótól  kezdve a folyékony, egyetlen igaz kijelentést sem tartalmazó miniszterelnöki eszmefuttatásokig (csak egy példa: Brüsszel olyannyira a migránsok beengedését akarja, és olyannyira ezt követeli a Tisza Párttól, hogy új tervet tettek le az asztalra, ami a még nyitott kérdések ellenére az illegális bevándorlók kitoloncolásáról szól), akit legkésőbb a második kétharmada óta semmi nem kényszerít arra, hogy igazat mondjon. Igen, rohadtul unalmas, hogy a mindenáron hatalmon maradási pánikon kívül nem számít erkölcs, igazság, méltányosság, következmény, lehet parttalanul vádaskodni, bárkire bármit rákiabálni, mit sem törődve azokkal az erkölcsi minimumokkal, amelyeket jobb helyeken még a politika se vetett le magáról. Unalmas, én is belátom.

De az, hogy Orbán Viktor közel 15 évnyi uralkodás után azt tudja felmutatni, hogy egy rakás adat és mutató szerint Magyarországból az Európai Unió egyik legszegényebb országát hozta össze, miközben a családja, a haverjai, a gázszerelője milliárdosra hízott a magyarok pénzén, és ő MEGBÍZOTTKÉNT IDEKÜLDÖTT HELYARTÓNAK nevez egy olyan pártot, amely a korlátlan hatalommal és közpénzzel kitömött Fidesztől karnyújtásnyira van minden mérés szerint, amelyre több mint 1,3 millió magyar – nem az Európai Néppárt, nem Brüsszel, nem Soros – szavazott június 9-én, nem lehet se közömbös, se unalmas. Szerintem ebből nagyon elég volt. Abból, hogy az az evidencia, az az elfogadott, az a normális, hogy ha Orbán Viktor és kormánya kiutáltatta magát minden nyugati szövetségi rendszerből, amelynek Magyarország tagja, ha megvetik, amiért a szövetségeseit hátba szúrja, lop, csal, hazudik, akkor az az összes magyar embert érő támadás, Magyarországot érő támadás. Abból nagyon elég volt, hogy ha Orbán Viktor 2010 óta abból él, hogy keresztbe fekszik Brüsszelnek és ebből csinál belpolitikát, akkor az Magyarország érdeke, minden magyar ember érdeke. És abból végképp elég volt, hogy ha mindenki idegenszívű, idegen érdekeket szolgáló, a hazáját eláruló nem is magyar, aki ezzel szemben politizál.

Még egyszer: tökmindegy, ki az a Magyar Péter – felőlem bárki más is lehetne, de történetesen egy volt fideszes emberről van szó, aki évekig az Orbán-kormány diplomatája volt BRÜSSZELBEN -, a pártjára magyar emberek szavaztak. Egyelőre ők tudnak szavazni Magyarországon, bármivel riogat és kábít Szuverén Viktor. Se Weber, se von der Leyen, de még Daniel Freund sem tud Magyarországon szavazni, kizárólag a magyar polgárok, teljesen mindegy, hogy mit akar a magyaroknak az Európai Néppárt, a németek vagy bárki más. Az egykori közszolgálati rádió mikrofonja elől 15 év fideszes teljhatalmi szabadrablás után azt sugallni, hogy Magyart Brüsszel nevezte ki, bízta meg, ő idegenek helytartója Magyarországon, kvázi hazaáruló, ráadásul  úgy sugallni ezt, hogy közben te, a hazug sugalmazó Franciaországtól Olaszországig, Észak-Macedóniától Boszniáig, Spanyolországtól az Egyesült Államokig nemhogy találtál magadnak mindenhol egy-egy pártot/politikust, akinek leplezetlenül kampányolsz (a helytartózás után néhány levegővétellel lejjebb arról pofázol, hogy Donald Trump választási győzelméért imádkozol), de közben lehet tudni, hogy magyar közpénzből, illetve a közpénzmilliárdos gázszerelőd bankján keresztül finanszírozod is őket, szerintem tolerálhatatlan. Az alja, ami alatt legfeljebb Kövér László van. Valaki mondja már el Orbánnak, hogy a Tisza Pártra előbb szavazott sok százezer ember, mint hogy a Tisza Párt az Európai Néppárt tagja lett volna, vissza kéne térni a testmozgáshoz, nem kéne lefekvés előtt bezabálni és nyugtatóra inni.

Remélem, ez már a teljes széthullás előtti kétségbeesett szájhabzás és kapálózás. Remélem, ez már annak szól, hogy pontosan tudja az erős Oroszország leghűségesebb lobbistája, hogy a Tisza Párttal szemben csak a magyaroknak vannak és lehetnek is igényeik. Nekik viszont vannak. Azt várják tőle, hogy véget vessen ennek a morális züllésnek és szellemi polgárháborúnak. Elég volt a hazugságokból, az uszításból, a lopásból, az országot fojtogató illiberális bűzből. Nem lesz szép a vége, de vége lesz. És nyugi, nem a németek fogják megmondani, hogy mikor és hogyan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.