Október 23,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A választópolgároknak lett elege a szerencsétlenkedésből, lustaságból, hozzá nem értésből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,767,750 forint, még hiányzik 1,232,250 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki azt hitte – mint én magam is -, hogy Orbán Viktor megtalálta valahol a … bátorságát, amiért a közelgő nemzeti ünnepen kiáll a tömeg elé, akkor mindenki igen nagyot tévedett. Én is. Nem tesz ilyet a hős utcai sarcos, a Millenáris Parkban fog hazudozni, ami körbe védve van és néhányezer embernél több nem fér oda akkor sem, ha amúgy a fél ország ott szeretné csókolgatni a nagy hadvezér kicsi, ám szorgos kezét. Nem is buszoztatják a helyszínre a rajongókat, gondolom, annyi embert össze tudnak szedni a közelben is. Jobb lett volna persze az ünnepi műsort otthon, a konyhában tartani, akkor legalább csak a szűk család és a testőrök lettek volna ott. Ők pedig aligha kezdenek el pfújolni, tehát a veszélyt minimális szint alá lehetett volna csökkenteni. Na mindegy, majd legközelebb biztosan ez a megoldás is sorra kerül.

Csodálatos üzenetke kering a neten. A forrását nem ismerem – a DK főhadiszállására tippelek, mert ha fideszes lenne, sokkal közönségesebb lenne a szöveg -, a tartalma pedig – persze csak az én véleményem szerint – meglehetősen szánalmas. Így szól:

Vedd már észre! Orbán leváltásának a legnagyobb akadálya Magyar Péter, mert szétzúzta az ellenzéki összefogást, mint MZP… És mindezt Orbán utasítására kezdte, csak közben megjött az étvágya, mint a Diákhitelközpontnál. 

Az elején szeretném leszögezni, aláhúzni és rávilágítani, hogy nem vagyok Magyar Péter híve, rajongója, még csak nem is kedvelem a pasast – ennek ellenre erősen szurkolok, hogy sikerüljön neki szétverni a rezsimet, mert az ország érdeke ez, és most nem válogathatunk az eszközökben -, de ez a kisded hirdetmény annyira bárgyú és hazug – ráadásként tipikusan az önbecsapás esete áll fenn. Amikor az ember hazudik magának is (meg persze másoknak is), mert csak úgy tudja igazolni a saját sikertelenségét, ostobaságát vagy egyéb gyengeségét -, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette. 14 évnyi Orbán uralomból 13,5 évig a többség azt sem tudta, hogy létezik Magyar Péter. Semennyi vizet nem zavart sehol, élte a nerencek szokásos luxuséletét, együtt táncolt az úri közönséggel. Ez idő alatt mit sikerült elérni az ellenzéki pártoknak? Meg tudták gátolni akár csak a fideszes kétharmadot? Keresztül tudtak vinni legalább egy javaslatot a parlamentben? Össze tudtak hívni legalább egy rendkívüli ülést, akár csak egy bizottságit is? Akár külön, akár összefogva. Nem, nem tudtak. Egészen konkrétan az égvilágon semmit, de semmit nem tudtak elérni a jó kis fizetésükön kívül. Nem Magyar Péter verte szét sem az ellenzéket, sem az ellenzéki összefogást. A választópolgároknak lett elege a szerencsétlenkedésből, lustaságból, hozzá nem értésből, mutyikból, alkukból, a jó helyekért vívott csatákból, helyosztókból. Magyar Péternek – akár feszül rajta a gatya, akár nem feszül – egyetlen egy szavazata van, mint mindenki másnak. Nem rajta múlott, hogy a DK és a Mi Hazánk támogatottsága a parlamenti küszöb közelébe zuhant, a többi párt pedig esélyt sem kap a bejutásra. Az emberek, a szavazók büntetik – okkal és joggal – az ellenzéki pártokat, nem az egy darab Magyar Péter. Mindent elmond erről az ostoba történetről, hogy az ellenzéki pártok – és az ő rajongótáboruk – most sem azzal foglalkoznak, hogy miként lehetne leváltani a rezsimet, hanem azzal, hogy hogyan tudnának megszabadulni Magyar Pétertől, mert a potenciális ellenfél ő, nem más. Sajnálom, amiért ezt kell mondanom, de szánalmas, amit az ellenzéki pártok és a híveik művelnek, és sem meggyőzni nem lehet őket erről, sem maguktól nem veszik észre. Róluk az a japán katona jut eszembe, akinek elfelejtettek szólni, hogy már régen vége van a háborúnak, ezért ő még hosszú évekig harcolt erősen.

Donald Trump is tudja, mitől döglik a légy:

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen.

Donald Trump olyan esetekre hivatkozott, amikor női sportolók sérülést szenvedtek egy náluk fizikailag erősebb transznemű versenyző miatt, és azt mondta, az ilyen sportolók tisztességtelen előnyhöz jutnak.

Teljes mértékben megállítjuk. Az nem történhet meg, hogy férfiak vegyenek részt egy női mérkőzésen” – fogalmazott.

A választói fórumon az elnökjelölt egyben arra is ígéretet tett, hogy megvonja a városok úgynevezett „menedékváros” státuszát, amelynek jegyében a helyi hatóságoknak nem kell együttműködniük a szövetségi hatóságokkal például illegális bevándorlók elleni fellépésben. Donald Trump utalt arra a georgiai egyetemistára, Laken Rileyra, akit az idén egy közelmúltban érkezett és a hatóságok által elengedett illegális bevándorló gyilkolt meg. (MTI)

Szerintem is hülyeség női versenyen biológiailag férfiak indulását engedélyezni, de azt azért kötve hiszem, hogy az amerikai embereknek jelenleg ez lenne a legnagyobb problémája. Az illegális bevándorlás okozta problémákat pedig eddig sem sikerült megoldania – mármint amikor ő volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke -, most sem valószínű a siker. Az emberek pedig már csak olyanok, hogy időnként gyilkolják egymást. Bennszülöttek nagyságrendekkel többször követnek el bűncselekményt bennszülöttek ellen, mint migránsok bennszülöttek ellen. Úgy tűnik, Trump kifogyott a témákból, vagy már teljesen megbuggyant. A múltkor azzal kampányolt, hogy a politikai ellenfelei be akarják tiltani az ablakokat és a teheneket. Ha ilyesmivel győzni lehet abban az országban, akkor én még csak látogatóba sem szeretnék oda menni, mert akkor ott igen buta emberek élnek. Olyat találok itthon is.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.