Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hátha most is elhiszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem különösebben nagy meglepetés ugyan, de nem lehet elég sokszor leírni, hiszen olyan régóta nem történt még csak hasonló sem, pedig annyira, olyan sokan és olyan hosszú ideje várunk rá; a Fidesz és a Tisza között a különbség a legújabb felmérés szerint is becsúszott a hibahatárba. Az Idea Intézet mindössze két százalékos eltérést mért. Rajtuk kívül jelenleg a DK és a Mi Hazánk tudná megugrani a parlamenti küszöböt, az összes többi párt alatta marad az öt százaléknak. Így nem annyira meglepő, hogy a világon mindenki ideges. A legidegesebb pedig – legalábbis innen nézve, ahol én vagyok – a Fidesz és a DK. Ennek örömére – szintén csak onnan nézve, ahonnan én látom – mindkét párt nagy erőkkel elindult a rossz irányba. Végtére is ők tudják, mi a céljuk, én ebbe nem szeretnék beleszólni.

Már nem hívja meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert sem az Európai Parlament (EP) külügyi, sem nemzetközi kereskedelmi bizottsága, hogy bemutassa az EU Tanács magyar elnökségének programját – értesült a Népszava megbízható EU-s forrásoktól. A pártcsoportok többségének véleményét tükröző döntések meglehetősen rendkívülinek számítanak, minthogy a soros elnökséget adó ország diplomáciájának vezetője legalább egyszer megjelenik az illetékes bizottság vagy bizottságok előtt. Annak ellenére így van ez, hogy az Unió külügyi- és biztonságpolitikáját állandó főképviselő irányítja, aki mellett egy tagállami külügyminiszter még az elnökségi félév alatt sem rúg labdába. (Népszava)

Ennél egyértelműbben aligha lehet megüzenni egy uniós ország kormányának, hogy egyedül maradt a hülyeségeivel. A dolog azért nem előzmény nélkül való. Peti miniszter elszavalhatta volna az Európai Parlamentben a propagandaszövegét szeptember végén, de nem tudta beilleszteni a programjába, mert az Amerikai Egyesült Államokba kellett utaznia, hogy legyőzze az Iszlám Államot, ami köztudottan a magyar kormánytól retteg leginkább, és hát minket közvetlenül érint a dolog, és megvannak a szükséges forrásaink, eszközeink, ismereteink és tudásunk a leveréséhez. A hisztiminiszter helyett Magyar Levente államtitkár ment volna, de sajnos neki is igen sürgős, és legalább annyira fontos dolga akadt, maga helyett Azbej Tristant küldte volna, de az Európai Parlament külügyi bizottsága nem annyira értette, mi a bánat köze lehetne a keresztények megsegítését tűzön-vízen keresztül megvalósító – merthogy a külföldre kószált fiatalokat már egytől egyig hazahozta, így most megsegít – jóemberhez, így aztán nem kértek belőle. A vége pedig ez lett, de oda se neki, lesz ez még rosszabb is. Amúgy is, bő két hónap, és vége a magyar EU soros elnökségnek, akkor meg mit erőlködjenek?

Szerencsére nem csak szép hazánkban tombol az elmebaj, Orbán Viktor legjobb haverja, akivel hűs nyári estéken lecsómelegítés közben szokott telefonon csacsorászni a világ mindösszes problémáinak megoldásáról, vagy elfelejtette bevenni a gyógyszereit, vagy rossz gyógyszereket kapkodott be, esetleg még a butykost is meghúzta, de hogy valami komolyabb baj van a fejével, az immár teljesen biztos. Mert egy választási kampányba elég sok ökörség bele szokott férni, de ekkora azért ritkaság:

Donald Trump korábbi elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt egy nevadai kampányrendezvényen arról beszélt, hogy a demokraták be akarják tiltani a teheneket és az ablakokat az épületeken.

„Csak úgy előállnak dolgokkal, és olyan dolgokat akarnak, mint például, hogy ne legyenek többé tehenek és ne legyenek ablakok az épületeken” – mondta Trump Las Vegasban, egy latinó szavazóknak tartott kampányrendezvényen. „Csodálatos dolgokat akarnak csinálni ezzel az országgal. Őszintén szólva, ezek őrültek, és nagyon sokat ártanak az országnak.” (24.hu)

Az egy dolog, hogy az előző választáson az amerikaiak egy szenilis öregember, és egy szemmel látható módon súlyos mentális zavarokkal küzdő öregember közül választhattak, de ameddig a mostani választásra az első belátta – még ha valószínűleg nem is önként -, hogy ő már sajnos nem alkalmas az ilyen komoly feladatra, és jobban teszi, ha pihenget és élvezi a nyugdíjas életet, a másik agg politikus szabadon tombol, és folyamatosan romlik az állapota. Hogy egy akkora országban nem találnak két egészséges, fitt, középkorú, minden szempontból alkalmas, értelmes, intelligens, hazájáért tenni akaró jelöltet, azt én soha nem fogom megérteni. De az szerencsére az ő dolguk, van nekünk sajátunk.

Orbán Viktor kénytelen volt összeszedni a nem létező bátorságát, és október 23-án nem inal el valami vidéki helyszínre, hogy a hermetikusan lezárt udvaron harsogja el ünnepi semmitmondásait, mert most Budapesten fogja ezt előadni. Aligha önként, és aligha véletlenül. A kormánypárt pocsékul áll, mindenképpen szólni kell a hívekhez és erőt kell demonstrálni, mert nem csupán nagy a baj, de még ráadásul napról napra romlik is a helyzet. A propaganda már nem képes kézben tartani az ország népét, nem találják az ellenszert a Tisza Párttal szemben, a kétharmadot már bukták és úgy néz ki, a jól bejáratott, eddig hibátlanul működő parlamenti álellenzéki bábfigurák is kihullanak. Az ország már térdre rogyott és jelenleg még csak remény sem látszik a javulásra. Ha csak nem történik valami – ahogy annak idején a migránsválság, majd pedig a háború kitörése Ukrajnában – nem lesz mibe kapaszkodni, nem lesz mire felépíteni a hazugságaikat. Akkor már csak a csupasz valóság marad, ami pedig nem éppen rózsás. Úgyhogy őfényessége ki fog állni a lépcsőkre és elkukorékolja, hogy ő az ország megmentője, csak ő tudja megvédeni az országot, csak benne lehet bízni, és hamarosan majd minden jobb lesz. 14 éve beveszik az emberek ezt az ócska dumát, hátha majd most is. Én pedig őszintén reménykedem abban, hogy most nem. Végre már nem.

Jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.