Október 16,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Merő jószándékból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 668,625 forint, még hiányzik 2,331,375 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Érdekes fejlemény – vagy csak én csodálkozom erőteljesen ezen -, hogy mostanában Szijjártó Péter az orosz sajtón keresztül üzenget az Amerikai Egyesült Államok egyik elnökjelöltjének, most pedig az orosz sajtóból értesül arról, hogy az ő miniszterelnökÉT meg akarták merényelni. Az információ pedig nem a magyar titkosszolgálattól származik, hanem Alekszandr Vulintól, Szerbia miniszterelnök-helyettesétől, ő nyilatkozott az orosz sajtónak.

Ami a Nyugat által kevéssé kedvelt politikusok személyes biztonságának fenyegetését illeti, meg kell jegyezni: korántsem véletlen, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök meggyilkolására kísérletet tettek, Ibrahim Raiszi iráni elnököt megölték, továbbá gyilkossági kísérlet zajlott Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen is. Információt kaptunk arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítenek elő (Index)

A dolognak több vetülete is van. Például az, hogy a nagyon jól tájékozott szerb úr egyrészt tudja – de legalábbis erőteljesen célozgat rá -, hogy a merényleteket a nyugati háttérhatalmak hajtották végre, vagy rendelték meg. Másrészt tudja azt is, hogy Orbán Viktor ellen is merényletet készítenek elő. És ezt a tudását ő nem a magyar titkosszolgálattal osztja meg, nem is Orbán Viktorral, hanem az orosz sajtóval. Amely sajtó aztán természetesen közkinccsé teszi a kapott rendkívül értékes információt, amit meghall Szijjártó Péter és ugyancsak természetesen felkap a hazai sajtó. Azt kell mondjam, igazán ügyes próbálkozás. Már senki sem mondhatja, hogy Bástya elvtársat meg sem akarják gyilkolni. Gumicsontnak kissé kevésbé izgalmas, de sok kicsi sokra megy alapon ezzel is elmatat a szavazóbázis, hátha közben történik valami jó. Mármint olyan jó, hogy erősödik tőle a kormánypárt támogatottsága, merthogy eléggé mélyponton van, és még ráadásul zuhan is tovább.

Amiről azt gondolná az ember, hogy pusztán véletlen nyelvbotlás, netán szimplán emberi ostobaság, arról rendszerint ki szokott derülni, hogy kormányzati stratégia. Vagy ez van, vagy az, hogy a kormány környékén valamilyen módszerrel szaporítják az agyhalottakat, netán eleve csak olyanok kerülhetnek oda, fene tudja.

„Milyen jó, hogy ’56-ban nem segítettek bennünket, mert lehet, hogy mi is úgy jártunk volna, mint az ukránok” – mondta az Ukrajnát támogató nyugati országokról Somkuti Bálint hadtörténész, biztonságpolitikai elemző, a MCC kutatótanára pár hete az Ultrahang podcastjában (11:25-től van ez a rész).

A héten jelentették be, hogy Somkuti a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz tartozó Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet kutatója lett, főnöke Horváth József volt III/III-as titkosszolga. A kutatót a hivatal Facebook-oldalán megosztott videóban hidegfejű realistaként, a negyedik generációs posztmodern hadviselés magyar specialistájaként mutatták be, ő pedig azt ígérte, hogy Magyarországnak senki sem adhat mattot. (Telex)

Hát igen, ez valójában a Fidesz esszenciája. A diktatúra kiteljesítése céljából létrehozott Szuverenitásvédelmi hivatal, a mellé biggyesztett kutatóintézet egy olyan emberrel az élen, amilyet más országokban örök időkre eltiltottak a politikának még a közeléből is, és végül a lónak az ő kilógó lába. Ebből tudhatjuk, Orbán Balázs nem önmagától volt olyan feltűnően meglepő és mulatságos, hanem alighanem kapott ehhez segítséget. Abban én nem hiszek, hogy ezeket a dolgokat maguktól találják ki ezek az emberek – hiszen éppen a Fidesz szokott igen gyakran arra hivatkozni, hogy bezzeg minket cserben hagytak, bezzeg milyen bátrak voltunk, de a gaz Nyugat nem avatkozott be, csak ezért buktunk el, és ezért kellett olyan hosszú ideig Szovjet megszállás alatt élnie az országnak. Erre most nem kiderül, hogy meg kellene köszönnünk a Nyugatnak a dolgot. Jövő héten mi lesz? ’56 mégis ellenforradalom volt?

A sajtóban ma már olvasható olyan cikk vagy olyan cikkek, én magam találkoztam ilyennel, amelyek arról szólnak, hogy a világ hogyan pusztulna el egy atomháború esetén. Meglehetős precizitással, pontossággal írják le azt, hogy a világ hogyan pusztulna el egy atomháború esetén. És azt kell mondanom természetesen, hogy ez dermesztő, rémisztő és rendkívüli módon ijesztő. (444.hu)

Ezt nem akárki, nem Mari néni, a kisbolt eladója, nem is Józsi, a kőműves mondta, hanem a Fidesz kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás. Ez az a pont, ahol az ész megáll, az ember állkapcája leszakad, és alá kell dúcolni a tetőt, mielőtt követné az állkapocs példáját. Ezek szerint ezek ott egymással sem beszélnek? A kommunikációs igazgató nem tartja a kapcsolatot Rogán Antallal és Habony Árpáddal? Lehet, hogy nem is ismerik egymást? Soha nem is találkoztak, talán még egymás nevét sem hallották ebben az életben? Erősen nagy lehet a baj arrafelé, és ezt már akkor sem tudnák letagadni, ha nagyon akarnák. Olyan érzésem van, hogy teljesen szétcsúszott a propaganda, valaki a megbokrosodott lovak közé hajította a gyeplőt, és lesz ami lesz alapon történik minden. Az eddig precízen kimért, szavanként legyártott megszólalások helyett mindenki – vagy ha mindenki nem is, de többen – vagy engedélyt kaptak arra, hogy a saját eszük szerint beszéljenek, vagy nem kaptak engedélyt, de megfelelő utasítást sem, így lényegében magukra maradtak az intellektusukkal. Merő jószándékból és segítőkészségből azt javasolnám Menczer Tamásnak, ha ennyire felzaklatja a dolog, ne olvasson például Origót. Meg más pártlapot sem. A normális sajtóban nem fog találkozni ilyen sokkoló jóslatokkal, így máris meg van oldva a probléma. A tanács grátisz volt, és szívesen.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.