Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Semmi új, csak a megszokott mocsár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Megérkezett az árvíz, így aztán itt van az ideje annak is, hogy össztűz alá vegyék Karácsony Gergelyt. Még Tarlós Pista bácsit is bevetették a csatába, mert nincs is annál hitelesebb, mint egy bukott, lényegében elzavart volt főpolgármester véleménye, aki előtte is, azóta is Orbán hátsója mögött keres menedéket. Szóval most éppen az van, hogy Karácsony Gergely, Magyar Péter, Soros György és fia, a brüsszeli bürokraták, a liberálisok és a baloldal (Gyurcsány Ferenc felelősségét még vizsgálják) tehetnek az árvízről és annak minden következményéről. Ezzel szemben a Fidesz, a Fidesz kormány és személyesen Orbán Viktor a hőse a dolognak, amint apadni kezd a víz, lehet szentté avatni, hiszen az az ő érdeme lesz. Egyszóval semmi új, csak amit már amúgy is megszoktunk réges-régen.

Nem csak árvíz van, de elkezdődött a tanév is. Azt ugye tudjuk, hogy a külhoni magyaroknak – ovitól az egyetemig – jár a 100 000 forint iskolakezdési támogatás a magyar adófizetők pénzéből. Ilyesmi a magyarországi magyaroknak nem jár, ők csak néhány nappal korábban kapják meg a szabad szemmel alig látható családi pótlékot. Azoknak a pedagógusoknak azonban, akik iskoláskorú gyermeket nevelnek, elméletben járna nagyjából 120 000 forint egyszeri támogatás, amit az életpályamodell is magában foglal. Tehát elméletben és járna, mert gyakorlatban sok helyen nem kaptak egy vasat sem. Erre ugyanis a központi költségvetésből kellene keretet biztosítani, ám ez nem történt meg, a tankerületeknek pedig nincsen erre forrása. Mondjuk másra sem, hiszen azok is el vannak adósodva rendesen. Nincs ezzel baj, ameddig a fontos dolgokra futja. Mint például a stadionok gyepének fűtése, a focisták fizetése, az egyházak pénzelése, a volt köztársasági elnökök eltartása, hurcolászása, külhoni magyarok édesgetése, egyházak kitömése és persze lopás, amennyi a csövön kifér.

Már annyi mindent megéltünk mostanában, de szerintem még robbanó csipogó nem fordult elő az emberiség, és a terrorizmus történetében, ez valamiféle innováció. Ha én jól értem az egymillió erről szóló hír között a lényeget – a többi hír mind az árvízről szól és arról, melyik politikus hol fotóztatja magát zsákpakolás közben -, a Hezbollah nevű terrorszervezet tagjai ezeken az eszközökön keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Ám valahol valakik – vagy a gyártás, vagy a kiszállítás során – robbanóanyagot helyezett el ezekben a készülékekben, majd most aktiválták, így rengeteg ember sérülését és halálát okozták. Az akció mögött az izraeli titkosszolgálatot sejtik, de ők nem vállalták magukra a robbantásokat, bizonyíték pedig még nem áll rendelkezésre. A dolog ott vett érdekes fordulatot, amikor kiderült, hogy egy magyar cég is érdekelt a kérdéses csipogók gyártásában, értékesítésében, vagy közvetítésében. Azt nem tudni, hogy a három közül melyik tevékenységben, ugyanis az érintett cég azt állítja, hogy ők nem gyártották, nem szállították, sőt, az életben nem is látták ezeket a készülékeket, csupán közvetítőként vettek részt az ügyletben. Ezzel szemben azonban:

A BAC Consulting Kft. ügyvezető-tulajdonosa azt nyilatkozta, nem ők gyártották a csipogókat, mindössze közvetítők voltak. Azonban a tajvani cég, melynek márkajelzése szerepelt a Libanonban felrobbant csipogókon, közölte: az eszközökön engedélyezték ugyan az ő márkanevük használatát, de azokat egy budapesti székhelyű cég, a BAC gyártotta. „A termékek tervezése és gyártása kizárólag a BAC felelőssége” – állt a tajvani cég szerdán kiadott közleményében. (24.hu)

Kovács Zoltán előkeveredett valahonnan – talán az árvízi védekezésből – és a Facebookján tájékoztatta a nagyérdeműt a kormány álláspontjáról:

⬇ Magyarország kormányának álláspontja a csipogó-üggyel kapcsolatban:
⚠️ A magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.
⚠️ A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek.
⚠️ Magyarország vonatkozásában az ügy nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent. (Facebook/Kovács Zoltán)
Én készséggel elhiszek Kovács Zoltánnak akármit, de abban azért engedelmével szeretnék kételkedni, hogy ez nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországra nézve. Szerintem pedig jelent, a terrorszervezetek nagyon szeretnek bosszút állni ilyen esetekben. És ha csak halvány gyanúja is felmerül annak, hogy egy magyarországi cég akár csak részben is felelőssé tehető a dologért, ki tudja, mit fognak lépni. Úgyhogy szerintem nem Kovács Zoltánnak kellene üzengetnie a senki által nem olvasott közösségi oldalán, hanem a magyar kormány megfelelő szerveinek kellene közbelépni, és megtenni a szükséges intézkedéseket. Igen szaporán. Én történetesen még remekül emlékszem arra, amikor az embercsempészek kis hazánkban vásárolták fel ész nélkül a feltöltős telefonkártyákat, mire nem őket, hanem a becsületes honpolgárokat szívatta meg a kormány. Ahogy az egyébként minden esetben lenni szokott. Simán be lehetett volna vezetni már régen azt, ami máshol is működött, hogy igazolvánnyal lehet vásárolni telefonkártyát. Nem tették, majd amikor beütött a botrány, állhatott sorba a fél ország, mert igazolnia kellett magát minden ilyen kártya tulajdonosának személyesen, aztán pedig minden évben újra. Azt nem tudom, azóta is így van-e ez, valószínűleg igen. Otthon az előfizetéses telefon vásárlása is kész tortúra, a kártyás telefon, vagy feltölthető kártya vásárlása is. Spanyolországban 10 perc alatt lett kártyám. Lemásolták az útlevelemet, aláírtam, hogy én én vagyok és mindenki ment a dolgára. Ez nálunk soha nem ment. Vagy a ló egyik, vagy a másik oldalán hevertünk a földön, soha nem a lovon. Úgy pedig nehéz haladni.
Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk az első beszólással, ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.