Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A világtörténelem legfurább hídpénze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárnak külön is, aki tisztázta a dolgokat a gyermekvédelemben lévő problémákkal kapcsolatban:

„Veszélyes a gyerekekre, jobb, hogy önként távozott”. Ez a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár véleménye azokról a gyermekvédelemben dolgozókról, akik nem írták alá a kifogástalan életvitel ellenőrzésére vonatkozó adatlapot. Fülöp Attila szerint aki megtagadta az együttműködést (ez a gyerekvédelmi főigazgatóság adatai szerint az intézményben dolgozók több mint 6 százaléka), „valami olyat akart elrejteni, amiből kiderülhet, hogy alkalmatlan az állami gondozásban lévő gyermekek nevelésére”. A Belügyminisztérium államtitkára írásban küldött kérdéseinkre válaszolt, a személyes interjút nem vállalta, így visszakérdezésre sem volt lehetőségünk. (Népszava)

Parádés! Egyszóval azt mondja a kivénhedt rendőr szárnyai alatt működő informatikus, hogy aki nem járul hozzá a szar fizetéséért, hogy a segge lyukába is belenézzenek, hogy vadidegenek átkutassák a szekrényt, benézzenek a fehérneműs fiókba, számonkérjék rajta, hogy miért van otthon két üveg sör a hűtőben, vájkáljanak a legintimebb magánéleti dolgaiban, zaklassák a családtagjait, szomszédait, ismerőseit, szóval aki ezt nem tűri el, az veszélyes a gyerekekre. Talán egyszerűbb lenne a kismillió államtitkárt és helyettes államtitkárt, minisztereket, parlamenti képviselőket és a miniszterek elnökét, a köztársasági elnököt, a komplett Alkotmánybíróságot, az Állami számvevőszék összes tagját átvezényelni a gyermekvédelembe, legalább valami hasznosat is csinálnának. Igaz ugyan, hogy ők tutira nincsenek ilyen gusztustalan vegzatúrának kitéve, azt konkrétan tudjuk is, hogy Orbán Viktor úgy lehet miniszterelnök, úgy kezelheti az ország összes titkát, pénzét, úgy hozhat mindannyiunk életére kiható döntéseket, úgy köthet más országokkal titkos paktumokat, úgy vehet fel a mi kontónkra akármennyi hitelt, hogy még csak nemzetbiztonsági átvilágításon sem esett át soha. De ez nem gond természetesen. A gyermekvédelemben dolgozók legbensőbb magánügye, az igen, az mindenkire tartozik. Várom már, hogy a közpénzből fizetett politikusok is beszámoljanak étkezési, alvási, vásárlási, szórakozási, szexuális és alkoholfogyasztási szokásaikról.

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek. (Portfólió)

Ez most biztosan nem az a helyzet, amikor Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz. Inkább az van – ami egyébként máskor is lenni szokott -, hogy Orbán Viktornak nincs igaza, és ez így marad a jövőben is. Ez eddig még nem különösebben izgalmas dolog, nem is lenne semmi baj ezzel, ha csupán a csúti önérzete sérülne. A gond ott kezdődik, hogy az egész ország piszkosul rá fog faragni a pénz- és hatalom megszállottjának eddigi sündörgéseire. Nem lehet senki számára meglepő hír, hogy az Európai Unió lépéseket akar – és fog is – tenni a kínai nyomulás ellen. Ez különösen fájni fog Magyarországnak, hiszen Orbán híd akart lenni a kelet és nyugat között, erre be fogják vezetni a világtörténelem legfurább hídpénzét, amit nem az azon átkelők, hanem a híd fizet. Az EU integrációja ellen is mióta küzd a nagy hadvezér, természetesen eredménytelenül, mint általában. Az állami támogatások korlátozása sem jön jól, hiszen bevált technika volt eddig is a NER köreiben, hogy azon keresztül szívták ki a pénzt az államkasszából. Ez a lehetőség tehát szűkülni fog. Miközben a kormánypropaganda még azt ordibálja, hogy mindenki csodálja a káprázatos magyar gazdasági modellt, most kénytelenek vele szembesülni a drágaszép honpolgárok, hogy ebből megint nem igaz egyetlen egy szó sem. Az Európai Unió nem csupán nem veszi át, nem teszi a magáévá a zseniális magyar példát, de kimondottan és határozottan az ellenkezőjét csinálja. Ez mondjuk nem csoda, ha megnézzük a magyar gazdaság, és úgy általában az ország állapotát, egyértelmű, hogy totál mást kell csinálni, ha jót akar magának az ember.

Megtagadott barátság: a lengyel miniszterelnök bezáratja a Waclaw Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézetet

Donald Tusk lengyel miniszterelnök döntésére felszámolják a varsói Waclaw Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézetet – jelentette kedden a Rzeczpospolita lengyel napilap. (Magyar Nemzet)

A barátsághoz általában két ember kell. Mármint minimum kettő. A megtagadás nyilván nem ok nélkül történt, ebben könyékig benne van a keze a nagy árvízi irányítónak. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy ennek a bezárásnak bármi köze van a legendás lengyel-magyar barátsághoz, ugyanis az új kormány sorra zárja be azokat az intézményeket, melyek érdemi munkát nem végeznek, csak a pénzt viszik. Ha ez a boldog időszak nálunk is beköszönt egyszer, itt is lesz mit bezárni. Még a költségvetés is meg fogja érezni, hogy kevesebb pénz szivárog el teljesen feleslegesen.

Végezetül egy apró szolgálati közlemény. Kérem, hogy akit érdekel – és akit nem – vessen egy pillantást a havi bevételünket jelző diagrammra. Ha ő is azt látja, amit mi, és van rá lehetősége, akkor számtalan módot választhat a Szalonnázóra való előfizetéstől kezdve a banki utalásig és a Stripe igen egyszerű igénybevételéig. Jelenleg ugyanis nem az a cél, hogy elérjük legalább egyszer az optimális bevételt hanem az, hogy életben tudjuk tartani a portálokat és ne kelljen további kollégától megválnunk, mert abba belerokkanunk. Köszönjük, ha valaki mellénk tud állni.

Most pedig jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.