Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szügyig eladósodva, minden irányból hitelekkel megtámasztva gazdasági semlegességről ordibálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlök ma is mindenkit a kormány, elnézést, a Júdás által 2025. márciusáig újra meghosszabbított tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben és háborús veszélyhelyzetben teljhatalommal uralkodó, mindenféle demokratikus vagy jogállami (számukra értelmezhetetlen fogalmak) normákat már csak tankönyvekből ismerő gazemberek aszállyal, szegénységgel, az állami szolgáltatások összeomlásával és sok egyéb NER ténykedésével összefüggő szélsőséges szélsőségekkel sújtott országában.

Mondhatnám, hogy félelem és rettegés Magyarországon, de nem mondom, mert talán mostanra már tudja ezt mindenki, aki egy kicsit is hajlandó átfogni a tudatával azt, amit a bőrén érez. Konkrétan a katasztrófakormányzást, a maffiamódszerekkel, ámde törvényesítve ellopott közpénzeket magáénak érző szervezett bűnözői társaság idestova másfél évtizede tartó ténykedését. Az alatt a másfél évtized alatt, ami nem volt elég nekik arra, hogy nemhogy rendbe tegyék, de elégséges szinten működtessék például az egészségügyet, az oktatást vagy a közlekedést, vagyis azokat az ágazatokat és területeket, amelyeknek a tisztességes működtetésére tőlünk rendre beszedik az adónak nevezett hozzájárulásokat. Ehhez képest rohad valamennyi. Ez van akkor, amikor valaki mindenfajta kontroll, számonkérés, felelősségre vonás hiányában bármit megtehet és meg is teszi, mert nincs semmiféle ellenállás, ami ebben megakadályozná. Ebből kifolyólag azt csinál az ország vagyonával is, amit akar. Vesz belőle repteret, telekommunikációs gigacéget, irodaházakat, szállodákat, hajókat, luxusrepülőket (szevasz, Lölő!), földeket meg a fasz tudja még micsodákat, és azt jól hangzó lózungok közepette úgy adja elő a szarba vett közönségnek, hogy legalább nem lopják el az a külföldiek. Köszönjük szépen, igazán megtisztelő, hogy ezt a nemes feladatot elvégzi helyettük, a mocskos idegenszívűek helyett Júdás Viktor kormányzó uraság, egyúttal gondoskodik az egyáltalán nem szűk klientúrájáról is, amelyik ezért cserébe napi szinten kényezteti az ánuszrózsáját és gondoskodik annak higiéniájáról. Tényleg nagyon köszönjük!

Úgyhogy ja, ami minket illet, bizony bebaszott a mennykő. Ezt onnan lehet tudni, hogy Varga Mihály nertárs két nappal ezelőtt megint blöffölt, és amikor teríteni kellett, akkor derült ki, hogy nincsenek lapok a kezében. Ezzel szemben nagyon úgy néz ki, hogy a valóságnak jó lapjárása van; a sokadik leosztás után is rendre ő viszi a nyereményt. A Pénzügyminisztérium minapi közleményére gondolok tehát, amelyből az derült ki, hogy minden idők legnagyobb nyolcadik havi hiányával (414 milliárd) zárt augusztusban a magyar államháztartás, augusztus végéig az államháztartás központi alrendszere 2857,7 milliárd forintos hiánnyal zárt; a központi költségvetés 2862,1 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 172,8 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 168,4 milliárd forintos hiányt mutattak. Szóval sikerült megint valami olyat villantani, ami szinte emberemlékezet óta nem volt Magyarországon, konkrétan rekord hiányt loptak hoztak össze a világ legjobb, legokosabb Júdás-kormányának szakemberei, és ezt meg is magyarázták (értsd: „szezonális tényezők” okozták a bajt), mert abban ők nagyon jók. A magyarázkodásban, a terelésben, a kifogások keresésében, a másokra mutogatásban. 

Akkor lefordítanám közérthetőbb nyelvezetre, hagyjuk a varázslást a szavakkal. A német és a kínai  gazdaság lassulása miatt a mi szuverén és saját lábon álldogáló szegényházunk konkrétan úgy dől össze, mint a World Trade Center ikertornyai 2001-ben. Jó, mi most még csak a nagy port érzékeljük, de nemsokára durván érezni fogjuk, ahogy ránk omlik az egész katasztrófa kormányzásuk összes szarsága. A képlet egyszerű: bevétel mínusz kiadás egyenlő plusz vagy mínusz eredmény. Ha ez huzamosabb ideig mínusz, akkor van a baj. És most nem baj van, hanem kurva nagy baj. Mert ezek a bevételt ellopták, elszórakozták, elmulatták, eldorbézolták, és rohadtul hiányzik mindenhonnan. Szuverénül átszivattyúzták a nagy pénzeket a saját számláikra, és élvezik a hozadékát. Ha szóvá teszed, tudod, ki vagy: liberális, bolsevik, hazaáruló. Ha meg netán véletlenül magyarázkodásba bocsátkoznak, akkor meg Soros, Brüsszel, Gyurcsány, a háború és a szankciók miatt van minden. Meg a szezonális tényezők miatt, persze. 

Azt nem tudom, hogy Bayer arca ezek számon hallatán mondta-e fel a szolgálatot és bénult le, ahogy arról kiselőadást tartott a párttévés propagandaműsorában (jó, tudom, lefagyott Tusványos fele a légkondis autójában), az enyém mindenesetre már régóta hempereg a porban attól, amit ezek művelnek. Hogy azt mondja Júdás a kötcsei falunapon: a gazdasági semlegesség hoz sikert. Ezt a legújabb marketing dumát és propaganda csatakiáltást sikerült kiizzadniuk Rogánéknak. Ezt a lózungot fogják durrogtatni most minden csatornán, értelme kurvára nincs, de legalább jól hangzik. Lássuk be, ez bőven elég az egybiteseknek, aki amúgy lófaszt se értenek semmihez, nemhogy a gazdasághoz. Finanszírozási, gazdasági, piaci, beruházási, technológiai semlegesség. Ez jön most minden csövön, amilyen mennyiségben kifér. Mondom én, hogy amishok leszünk. Tehát amikor az ország egy gazdasági, politikai és védelmi szövetség tagja, a tagságnak (majdnem) minden előnyét élvezi, konkrétan amikor háború dúl a szomszédban, de minket véd a NATO, mert különben összeszarjuk magunkat, ezek semlegességről pofáznak. Ilyen körülmények között a magyar honvédek élükön Orbán Gazsival Csádban fogják kavarni a szart. Gyanítom, hogy a túlterhelt Wagner zsoldosokat kell megtámogatni, akikre most Putyinnak van nagy szüksége a különleges ukrajnai katonai művelettel párhuzamosan, amelyben több mint két éve nem sikerült még mindig legyőznie a nácikat. És akkor nem beszéltünk a kínai gigahitelekről, meg japán, meg katari, meg a franc tudja, milyen hitelekről, amiket suttyomban felvett ez a tudathasadásos, küldetéstudatos korrupt alak a mi kontónkra, és közben a semlegességről ordibál. 

Most kell semlegesnek lenni. De nagyon. Mikor máskor? Ha mondjuk ugyanezt az USA elnökeként hadoválná, akkor is minimum furcsán hangzana, de úgy, hogy Európa templomának egereként, szügyig eladósodva, mindenhonnan hitelekkel megtámasztva tudunk csak létezni, szerintem ez több mint zavarba ejtő. Ön- és közveszélyes. Az ön semennyire nem érdekel, a köz annál inkább. De nyugi van, a libernyákcipelő utcai harcos tudja fokozni a nép szórakoztatását. Nemrég még a slim fittel gúnyolódott, most meg mit hallok? Elkezdett edzeni. Azt állítja, hogy kettlebellt ragadott, hogy ledobjon pár kilót. Biztos nincs semmi összefüggés a politikai eltorzulásával annak, hogy a kettlebelles edzésmódszer éppen Oroszországból származik, a lényege, hogy egy rögzített fogantyúval ellátott, lapos talpú vasgolyót kell emelgetni. Az orosz rendőrség, hadsereg és a különleges erők széles körben használják kiképzésre. Megnyugodtam, nem pánikolok, Júdás spongyabobra gyúrja magát, és ha kell, egyedül száll majd szembe mindenkivel, aki támadni készül. Mondjuk aki kicsit is ért a sporthoz, az tudhatja, hogy fogyni ettől nem igazán lehet, megszakadni viszont igen. Úgyhogy reménykedjünk a vasgolyóban. Azt nem kívánom neki, hogy az enyves kezével a fejére ejtse a golyót, de ha segítene a kijózanodásban, benne lennék, hogy a lábára ejtse. Hátha agyához kap, mert jobbat egyelőre nem tudok.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.