Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Különös klímaváltozás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Annak a pedagógusnak titulált szerkezetnek külön is jó reggelt, aki hónapokon keresztül úgy beszélt egy kilencéves kis tanítványával, hogy az simán okozhat életre szóló lelki traumát – ha egy ilyen kicsi gyerek meg akar halni, az már messze több, mint intő jel -, és láss csodát, őnagysága továbbra is okíthatja a kisdiákokat szépre és jóra, csak éppen két faluval odébb. Így is kell! Pedofilokat az egyházakba és a gyermekotthonokba, idegroncs, kegyetlen gyermekbántalmazókat az iskolákba! Mert amit ez a nő művelt – és erről hangfelvétel készült, nem a kislány mesélt róla -, az bőven kimeríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Csak amit én hallottam – és mennyit hallhatott a gyerek, hiszen a felvétel csak egy napi szidalmat rögzített, a pedagógusok gyöngye azonban hosszú hónapokon át bántalmazta a gyereket -, annak alapján az életben nem mehetne többé gyerek közelébe. A verbális bántalmazás nem jobb, mint a fizikai. Sőt, sokszor sokkal pusztítóbb, a hatásai évekig, vagy akár örökre megmaradnak. De oda se neki, bizonyára jó elvtársnőről van szó, azokat megvédi a pártapparátus.

Ahogy a pedofil papot is, akit ugyan ki nem zárt, csak felfüggesztett az egyház, talán nyomozás is folyik ellene – aminek a vége remélhetőleg a bíróságon lesz -, de ameddig kifejtette áldásos tevékenységét, addig több gyermeket rontott meg – eddig öt áldozatról tud a pártmédia, merthogy a Pesti Srácok ment elé a kirobbanóban lévő botránynak és ők hozták le elsőként a pap történetét -, szóval ez a pap is elkötelezett fideszes volt. Akár csak az a másik pap, aki pornózott, orgiázott, ám ameddig ez legfeljebb csak a papi hivatással összeegyeztethetetlen, sokak szemében kissé aberrált viselkedés, ám lényegében magánügy, addig a pedofília az egyik legaljasabb bűncselekmény, amit csak el lehet képzelni. Érdekes, hogy sok esetben, amikor valaki ilyen képmutató, hazug életre rendezkedik be, utóbb kiderül, hogy a fideszes közösségben lelt otthonra. Ez nem igazán segít a kormánypárt hitelességének helyreállításában.

A kormány számára kiemelten fontosak a fogyatékossággal élők, ezért emelték a fogyatékosügyi érdekképviseletet a rendszerváltoztatás óta először államtitkári szintre – mondta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója kedden, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Kósa Ádám (a Belügyminisztérium fogyatékosságügyi államtitkára – szerk.) elmondta, az államtitkárság célja, hogy segítse a fogyatékossággal élőket az érdekérvényesítésben és elősegítse az akadálymentesítést az élet minden területén. (MTI)

Csodálatos szavak, sőt, egész kis csokor szóvirágokból. Milyen kár, hogy a legtöbb, amit a kormány tenni óhajt azokért a honfitársainkért, akik fogyatékkal kénytelenek élni, nagyjából ki is merül abban, hogy lett egy államtitkár, akinek az a remek ötlete támadt, hogy ideje lenne akadálymentesíteni. Mindez abban az országban, ahol a fogyatékossággal élők – mármint természetesen csak a súlyos fogyatékossággal élők – havi 35 214 – 43 342 forint közötti bőkezű összegű támogatást is kaphatnak, ha mind az ezerkétszáz feltételnek megfelelnek. Abban az országban, ahol annyit nem sikerült még elérni, hogy egy kerekesszékes ember el tudjon jutni A pontból B pontba, be tudjon menni egy bevásárlóközpontba, egy egészségügyi létesítménybe, használni tudja a tömegközlekedést, vagy akár csak egy bankautomatát. Sőt, odáig sem jutottunk el, hogy legyen rámpa a középületeknél a lépcső mellett, vagy hogy a járdák olyan állapotban legyenek, hogy lehessen rajtuk közlekedni. De oda se, államtitkár már van, ez volt a legfontosabb. Minden más majd megoldódik magától, mint a kánikula. Az is hogy elmúlt, hát nem? Kinek jut már eszébe a nem működő – vagy nem is létező – klíma? Naugye!

Az idén két fokkal melegedett Magyarország átlaghőmérséklete, ez példa nélküli és azt üzeni: a világ megváltozott, ehhez alkalmazkodni kell, többek között új zöldenergia-termelő létesítményekkel – jelentette ki az energiaügyi miniszter a Solar Markt Csoport naperőművének keddi átadásán, Szihalom határában. (MTI)

Ezt azért meg kellene beszélni néhány kormánytaggal, volt kormánytaggal és propagandistával, tovább Donald Trumppal. Tehát azokkal, akik szerint Greta Thunberg egy beteg gyerek, a méregzöld pártok el akarják pusztítani az Európai Uniót, a klímaváltozás csak egy mítosz, amit a liberálisok találtak ki egy pohár latte avocadó fölött borongva valamelyik romkocsmában. Vagy amikor pénzt lehet csinálni belőle, akkor klímaváltozás van, amikor az ország érdekében kellene valamit tenni, ami munkával és pénzzel járna, akkor nincsen? Azt pedig nehezen tudom elhinni, hogy egy év alatt emelkedett két fokot Magyarország átlaghőmérséklete, mert az így azt jelentené, hogy tíz éven belül kihal az ország.

Jövő tavasztól elektronikus belépési engedélyt kell kiváltaniuk azoknak a beutazóknak, köztük az európai uniós állampolgároknak, akik jelenleg vízum nélkül utazhatnak Nagy-Britanniába – közölte kedden a brit belügyminisztérium. A kötelem nem vonatkozik a letelepedési engedéllyel Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárokra. (MTI)

Az igen! Csak tippelek, de ezek a dolgok általában nem szoktak válasz nélkül maradni. A brit nyugdíjasok már azon is erősen felháborodtak, hogy nem élhetnek a Brexit után szabadon bármely uniós tagállamban. Ha majd még vízum is kelleni fog ahhoz, hogy kitegyék a lábukat a szigetországból, szerintem nem lesznek annyira nagyon boldogok. Főként, mert az eltelt időben a többségnek sikerült rájönnie arra, hogy nem jártak ők annyira jól a kilépéssel, mint amennyire rosszul jártak. De hát ők tudják, szuverén ország, úgy csellóznak ki önmagukkal, ahogy csak akarnak.

Én most nem tervezek sem csellózni, sem más hangszeren bosszút állni a zeneszerető embereken, ezért inkább jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.