Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Akit ez nem háborít fel, az semmit nem ért az őt körülvevő világból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Orbán Viktor Mészáros Lőrinc egy újabb, közel 10 milliárd forint értékű magángépet is használ a luxusjachtja mellé, addig egy békéscsabai, halmozottan sérült fiatalokat nevelő intézmény bezárásra kényszerül, mivel nincs elég pénz annak további fenntartására. Demagóg húzás párhuzamba állítani és összekötni ezt a két tényállást? Lehet. De amikor az ember azt olvassa, hogy 10 000 x 1 000 000 forintos vadonatúj luxusgép bukkan fel a NER széfjének és famíliájának érdekeltségében, majd odarakjuk mellé, hogy egy rászoruló, hátrányos helyzetű fiatalokat ellátó intézmény fenntartására (bérköltségekre) a Mészáros gazdája által vezetett kormány csupán 12,7 millió forintot hajlandó biztosítani a szükséges 30 millióból, amelyhez az önkormányzat további 600 ezer forintot tesz hozzá, akkor azért ökölbe szorul a gyomra. Kezeljük helyén ezeket dolgokat! Tehát nincs havi 30 millió forint a költségvetésben arra, hogy megfelelő szakemberek foglalkozhassanak a sérült gyermekekkel, de valahogy van közel 10 000 millió forintja a nettó közpénzből dollármilliárdosra hízott gázszerelőnek arra, hogy a családja egy vadonatúj luxusrepülővel furikázzon. Hát milyen ország ez?

Persze aki nem követi a magyarországi politikai híreket, az talán nem tudja, hogy Mészáros Lőrinc nem egy magánember, nem egy saját tehetsége okán sikeres üzletember, aki mezei gázszerelő korában megvilágosodott, és egyik pillanatról a másikra az ország leggazdagabb emberévé vált. Pedig ez nagyon fontos: Mészáros egy olyan stróman, akinek minden valószínűség szerint a nevére íratták Orbán vagyonát. Orbán viszont nem a milliós fizetéséből tett félre egy kicsit a szűkösebb évekre, hanem valami egészen más történhetett itt. Orbán még ha 14 éve gyűjtöget, akkor se lehetne 10 000 millió forintja, hogy egy ilyen luxusgépet megengedhessen magának, még a pofátlanul megemelt miniszterelnöki javadalmazását is ideértve, a keresete egyszerűen soha nem fedezte volna ezt. Mindenki találja csak ki, hogy akkor ezek a pénzek mégis honnan érkezhettek, ha nem a magyar és az uniós adófizetőktől? Meg azon is elgondolkodhat a drága szavazó, hogy az EU vajon miért tart vissza milliárdos összegeket Magyarországtól. Nem, a valódi ok nem a rezsim migránsellenessége vagy éppen homofóbiája, hanem a nagyipari korrupció, ami átszövi és működteti a NER-t.

Persze, Orbán elmondta annak idején, hogy ő nem jóléti államot épít, hanem munkaalapút. Ez annyit jelent, hogy aki szociális ellátásra szorul, annak nincs szerencséje, így járt. Ezek az emberek legfeljebb imádkozhatnak azért, hogy legyen olyan családtagjuk, aki ezt meg tudja oldani, ha pedig nem, akkor azért, hogy legyen elég pénze valakinek a családban ahhoz, hogy megfelelő színvonalú magánintézménybe tudják elhelyezni a sérült fiatalt vagy felnőttet. Ugyanis jól láthatóan a kormány magasról tesz arra, hogy kik kerülnek utcára, kiknek az ellátása nem megoldott és kiknek az élete kerül ténylegesen is veszélybe. Erre tökéletes példa Iványi Gábor és egyháza kicsinálása, mint ahogy a békéscsabai intézmény pénzhiány miatti bezárása is. Eddig az azt igazgató szervezet finanszírozta lényegében a saját zsebéből, de ebbe is bele lehet fáradni, ami most következett be. Amikor ez megtörtént, akkor az állam nem vette át a feladatokat, hanem inkább feltette a kezét, mondván az állam normatív támogatást biztosít a feladatellátáshoz.

Ja, hogy ez nem elég? Biztosan ellopták a pénzt. Osszák be, ami van. Olyan ez, mint a paralimpikonok esete, akik jóval kevesebbet vihetnek haza egészséges társaiknál, miközben erre valódi magyarázat nincs. Miért ér többet egy ép sportoló olimpiai aranya, mint egy sérült sportolóé? Azért, mert a kormány jól láthatóan különbséget tesz ember és ember között, és azt jutalmazza, aki képes a saját lábán megállni, és adót befizetni az államnak. A fent említett intézmények lakói azonban nem adófizetők, nem hasznos tagjai a társadalomnak, kvázi „csak” a pénzt veszik ki az államkasszából, amely jól láthatóan nincs ínyére a kormánynak. Ők munkaképes embereket akarnak látni, akik szépen befizetnek az államkasszába, mert a befizetéseik egy részét aztán szépen, a NER törvényei szerint el lehet lopni, és lehet belőle hatvanpusztai palotát építeni, vagy közel 10 milliárdos magánrepülőgépekkel hetyegni amíg megtankolják a jachtot. Ez a hír persze alapvetően nem újdonság és meglepetésre sem igazán adhat okot, de mégis, ha nem számolnánk be ezekről, ha nem fejezhetnénk ki, hogy mennyire alávalónak tartjuk ezt az egészet, akkor mi magunk is végleg feladnánk.

Miközben egy pár tucat ember luxuskörülmények között utazhat és kaviáros pezsgőt iszogathat lényegében a mi pénzünkön, addig jelen állás szerint szülők tucatjainak telik aggodalommal a mostani időszak és fogalmuk sincs arról, hogy hol tudják majd elhelyezni a beteg gyermekeiket. Itt tart a családbarát kormány: az adókat nem a legelesettebbek megsegítésére vagy éppen az ország infrastruktúrájának fejlesztésére költik, hanem egy rakás tehetségtelen senki luxusára. Akit ez nem háborítja fel, az véleményem szerint arra sem érdemes, hogy a szavazófülkében bárki mellé is behúzzon egy ikszet, hiszen akinek a legalapvetőbb morális problémák azonosítása, helyén kezelése is nehézséget jelent, az képtelen felfogni az őt körülvevő világot és vele a politikát is. Szavazni nem kötelező.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.