Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha elindul itthonról egy turistacsoport, azt is ilyen fene nagy rákészüléssel kíséri Szijjártó?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A hosszúra nyúlt hétvége nem tud elég gyorsan a végéhez érni, de csak elérkezett a péntek. Erre – és megtépázott idegrendszeremre – tekintettel ma megpróbálom meglelni mindenben a pozitívumot. Akár van benne, akár nincs. Ennek a törekvésemnek csak az szabhat határt, hogy tegnap elfelejtettem kávét venni, amire is éjfél körül eszméltem rá. Miután a környékemen fél tíz és tíz óra között zárnak a boltok, kilométereket gyalogolni az éjszakában pedig nem volt kedvem, ám reggel kilenc előtt semmi nem nyit ki, most kissé zsémbes vagyok. Ennek ellenére felröhögtem, amikor visszagondoltam a tegnap reggelre. Amikor is az első hír, ami jött bele a szemembe, hogy Szijjártó Péter rendkívüli bejelentést tett kakasszóra. Az úgy történt, hogy a nagy hírt az MTI hozta le, onnan csemegézett, aki, és a rendkívüli fontosságra tekintettel fel is kapta a hírnév az eredetileg Facebook-posztot:

Csütörtökön két magyar csapatért is idegenben szoríthatunk az UEFA Konferencia Liga selejtezőjében: 18 órakor a Paks lép pályára Csehországban, míg 20 órától a Puskás Akadémia kezdi meg a rájátszást a Fiorentina otthonában, Olaszországban – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtök reggel.

Tekintettel arra, hogy mindkét meccsre közel százas vagy azt meghaladó nagyságrendben érkeznek majd magyar szurkolók, kiemelt figyelmet fordítanak a mérkőzésekre – tette hozzá. Az Európa-Bajnokság és az Olimpia után tehát csütörtökön újra egy-egy sportesemény szolgáltat feladatot a magyar konzuloknak.

Annak érdekében, hogy minden kilátogató szurkoló akár már a helyszínen segítséget tudjon kapni baj esetén, két-két konzulunk személyesen is jelen lesz Firenzében és Mladá Boleslav városában a stadionokban – emelte ki a miniszter. (MTI)

Ez valami egészen, de tényleg fantasztikus! Mármint az, hogy száz emberrel ezen a szinten foglalkozzon a külügyminiszter személyesen, lehozza a hivatalos hírügynökség, megjelenik a sajtóban. Mintha a Holdra mennének, vagy feltárni az Amazonas még rejtett titkait, valami veszélyes küldetésre az emberiség, de legalábbis a magyarság nevében. De nem, ezek csak fociszurkolók. Megveszik a jegyet aztán mennek, ahová akarnak. Ha elindul itthonról egy turistacsoport, azt is ilyen fene nagy rákészüléssel kíséri Szijjártó? Na mindegy, vonjuk le a következtetést: ebben az országban az számít magyarnak és embernek, aki heteroszexuális (vagy annak hazudja magát), vallásos (vagy annak hazudja magát), Fidesz-szavazó és imádja a focit. Mindenki más mehet a bánatba, senkit nem érdekel.

Karácsony Gergely listás jelöltjei, polgármesterei egymásnak adják a rendőrség és a bíróság kilincsét – közölte a Fidesz budapesti elnöke, volt főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra azt írta, „mindeközben a főpolgármester hallgat”. A budapestiek magyarázatot érdemelnek és azt, hogy vállalja a főpolgármester a felelősséget – fogalmazott a kormánypárti politikus. (MTI)

Elsősorban nem is az a kérdés, hogy az MTI miért szemlézi a honvédelmi miniszterné közösségi oldalát, az talán érdekesebb, hogy mi a bánatért hoznak le egy olyan posztot hírként, aminek az égvilágon semmi értelme nincs. Ki adja a kilincset kinek, hogyan, miért? Kötelező mindenkinek tudni, kire gondolt őnagysága? Ha holnap a műkörmösnél hallott pletykákkal áll elő, abból is országos hír lesz? Azt már meg sem kérdem, mi köze van mihez annak, hogy Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt volt? Hiszen visszalépett a választás előtt, még csak meg sem mérette magát. Ezen túllendülve én már azt várom – de azt legalább nagyon -, hogy mikor fogják egymásnak adni a bíróság kilincsét azok a jelenlegi nerencek, akik hasznot húztak és húznak most is az ország kifosztásából. Én nem bűvészkedem a szavakkal, a komplett kormányra gondolok – ide értve Szentkirályi Alexandra szépnevű férjét is -, kiegészítve Mészáros Lőrinc kiterjedt családjával, Matolcsyékkal, a komplett Orbán- és Tiborcz-famíliával, Schmidt Máriával, Szánthó Miklóssal és még hosszan, nagyon hosszan sorolhatnám, hogy ki mindenkivel. Majd ha ők állnak bíróság előtt, az lesz az igazi hír. Alig várom. Addig hadd egészítsem ki Szentkirályi Alexandra posztját, hogy tudjuk, miről is van szó:

Ez pediglen a legújabb kedvencem:

Tényleg? És miben kellene engednie Brüsszelnek? Nem fog sokáig tartani az utazás? Azt is buszokkal tervezik, mint amikor az osztrák határra vitték a menekülteket, hogy lehetetlen helyzet elé állítsák Ausztriát és Németországot? Nem utálja még eléggé az Európai Unió összes tagállama a magyar kormányt? Csak úgy kérdem.

Több napos hír, de hozzám sajnos csak mostanában jutott el, pedig országos jelentőségű, fontos dolog. Kunhalmi Ágnes Masni nevű kutyájának most volt az ötödik szülinapja. Tegye fel szépen a kezét mindenki, aki úgy gondolja, örömmel támogatja az adójából a művésznő fenntartását – hiszen közpénzből kapja az extramagas fizetését -, hogy az a 99 éves nagymamájával és az ötéves kutyájával szórakoztassa őket! A politikus minimum 20 kórházi szakápoló bérébe kerül nekünk havonta – bár valószínűleg sokkal többe -, és pontosan annyi haszna van a létének, amennyit látunk.

Elnézést kérek, mégsem sikerült mindenből kihozni a pozitívumot! Haladéktalanul beszerzem a kávét, és akkor normálisabb leszek. Vagy nem. Most azonban jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.