Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szóvirágokból kötött csokrétákkal végrehajtott szőnyegbombázás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Elérkezett hát az a csodálatosan szép nap, amikor gondos kormányunk 15 milliárd (15 ezerszer egymillió) forintot vág ki az ablakon a saját szórakoztatására. Ebből 5 milliárd forintot közvetlenül a levegőbe lövöldöznek – állítólag ennyibe kerül a tűzijáték -, még valamire biztosan költenek valamennyit, a többit pedig ellopják. Ez nálunk amolyan nemzeti szokás, az identitásunk része. Ők lopnak – vagyis nem, mert rabolnak -, mi tűrjük, sőt, van olyan is, aki tapsikol hozzá. És ha már nemzeti pénzégetés és a cifra rongy rázása, akkor elmaradhatatlan kellék a cukrozott taknyos-nyálas-féltéglával mellet döngető-üvöltve magyarkodó beszédek egész sora. Lesz belőle annyi, mint petárdából a Duna felett, csak ebben még annyi sincs, hogy egy pillanatra rá lehessen csodálkozni. Olyanok ezek a szónoklatok, mintha a tűzijátéknak csak a szar részeit tartanánk meg; drága, de csak zaj és füst, látvány nincs.

Sanszos, hogy idén is ki kell rugdosni a meteorológusokat, mert viharokat jósolnak augusztus huszadikára. Éppen itt az ideje, hogy végre rendet vágjon a kormány ebben a kérdésben, mert nehogy már az időjárás szabotálja az ünneplést, és egyben veszélybe sodorja a keresztény gyökereinket és persze az identitásunkat. Az amúgy csak nekem fura, hogy az elméletileg legnagyobb nemzeti ünnepen Orbán Viktor minden évben beássa magát valahová, ahelyett, hogy elvegyülne a nép között? Nem azt mondom, hogy nekem hiányzik, mert eddigi életemben még nem volt olyan pillanat, amikor azért kaptam volna levegőt, mert torkon ragadott a vágy az ő láthatására, csak úgy megjegyeztem. De ha a kocafocista nincs is, Kovács Zoltán akcióba lépett, és a közösségi oldalán tájékoztatta a populációt a miheztartásról. Így aztán ha más nem is, de az oldal 31 ezer követőjéből azok, akik éppen arra kószáltak, máris okosabbak lettek:

‼️A Szent István-napi rendezvénysorozat előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik, augusztus 20-án – amikor a legtöbb kiemelt rendezvény lesz – fizikailag is együtt ülésezik.
‼️A 2006-os tragikus kimenetelű augusztus 20-ai rendezvény az akkori szervezők és döntéshozók felelőtlenségének következménye volt. Ez most nem fordulhat elő, hiszen az operatív törzs számára minden információ rendelkezésre áll, döntéshozók alkotják, akik bármely rendezvényhelyszínen be tudnak avatkozni, szükség esetén le is tudják állítani a rendezvényt – ez igaz a kedd esti tűzijátékra is.
‼️A szakemberek megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést, amit természetesen minden lehetséges formában és csatornán meg is oszt.
‼️A kormány és az operatív törzs számára – a korábbi évekhez hasonlóan – természetesen most is az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságosan ünnepelhesse Magyarország születésnapját.
(Facebook/Kovács Zoltán)

Csodálatos! Biztos vagyok abban, hogy ha az operatív törzs egyfeszt ülésezik, akkor sem a villám nem csap bele semmibe, sem pedig a szélvihar nem tördel le ágakat. Vagy ha igen, akkor az emberek annyira megokosodnak, hogy eszükbe jut az, amit a nagyszüleik mondtak, de akár az iskolában is tanulhatták; viharban soha ne állj fa alá. Ez az operatív törzs ülésén múlik, nem kétséges. Nem úgy, mint Gyurcsány idején, aki hol az ártatlan járókelék szemét lövette ki, hol pedig nem ülésezett a megfelelő időpontban, és ezt kihasználva kitört a vihar is. Sohatöbbébaloldal, mint azt valamennyien tudjuk. Tényleg nem hagynak ki egyetlen alkalmat sem, hogy csesztessék az előző kormányt, és fényezzék magukat. Szánalmasan kisstílű társaság. Holott foglalkozhatnának például azzal a kazalnyi problémával, amit ők hoztak az ország nyakára. Az meg már csak nyelvtannáciskodás, hogy a magyar nyelvben nincsen írásjel a mondat előtt, az a spanyolok szokása.

Kitartás, még holnap is el kell viselni valahogy a szóvirágokból kötött csokrétákkal végrehajtott szőnyegbombázást, de majd csak túléljük valahogy, aztán jöhet az atomháború és a majomhimlő. Népünk bölcsei addig is kihasználták a rendelkezésükre álló időt és teret, továbbá azt, hogy nem lehet őket megdobálni záptojással, így hakni jelleggel beszédeket tartottak mindenhol. És még ha csak ennyit tettek volna, de ráadásul milyen nagyon okosakat is mondtak! Kövér László főként:

Az elmúlt tíz esztendő 2012 és 2022 között Magyarország történelmének egyik legsikeresebb évtizede volt – hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában tartott előadásában.

    A házelnök elmondása szerint statisztikailag igazolható, hogy száz évre visszamenőleg nem volt olyan tíz egybefüggő éve az országnak, mint amilyen ez az évtized volt. Ez az időszak gazdasági, életszínvonalbeli gyarapodást hozott a magyaroknak – szögezte le.
    Az évtized mindenféle területen, a kulturális élet tekintetében, a védelempolitikában és a nemzetpolitikában olyan sikereket hozott, amelyekre vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon messze találhatók példák a magyar történelemben – mutatott rá Kövér László.
    A házelnök szerint a fejlődést ebben az időszakban a koronavírus-járvány sem tudta meggátolni, és bár voltak nehézségek, azokból „egészen jól kikeveredtünk”. A háború viszont olyan csapást mért egész Európára és benne Magyarországra is, amelynek végső kimenetelét, következményeit ma még nem látni – fűzte hozzá. (MTI)

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy az ember ennyire nincs képben, vagy ennyire szemérmetlenül hazudik. Azt én kételkedés nélkül elhiszem, hogy az ő családjának, és még néhány családnak – például amelyiknek Mészáros a vezetékneve – baromira jó volt ez a tíz év, gennyesre gazdagodtak. A gond csak a maradék 9,5 millió emberrel van. Talán jó lenne lerángatni őket a rózsaszínű felhőcskéről, mert azt gondolják, az ott a valóság.

Jó ébredezést, szép napot, felejthetetlen tűzijátékot kívánok mindenkinek. Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.