Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ezt már aligha lehet fokozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Bevallom, én tegnap óta alkalmanként – pontosabban a lehető legalkalmatlanabb pillanatokban – felröhögök, amikor eszembe jut a legújabb agymenés. Hogy ugyanis a gólyatáborba nem szabad óvszert vinni, mert az eszköz hiánya hatékonyan meg fogja akadályozni azt, hogy intim kapcsolatot létesítsenek egymással a frissen felvett hallgatók. Az van, hogy nagykorú, felnőtt emberekről beszélünk. Olyanokról, akiknek jogukban áll eldönteni, hogy kivel dugnak – mert szeretkezni biztosan nem fognak, az valami teljesen más dolog -, merthogy talán a kereszténykonzerv világnézetbe nem fér bele a kamatyolás. Már csak szólni kellene azoknak, akik ezt a végtelenül okos dolgot kitalálták, hogy egyrészről ebbe biztosan nem ugathatnak bele, másrészről viszont az óvszer hiánya sem impotenciát, sem frigiditást nem okoz. Ellenben azok, akik nagyjából válogatás nélkül csereberélik idegenekkel a testnedveiket, csodás kórságot adhatnak és kaphatnak óvszer nélkül. Nem a Bibliából kellene tájékozódni, hanem mondjuk egy biológia tankönyvből, az sokat lendítene a helyzeten. Még ennél is hatékonyabb lenne, ha nem övezné titok a szexualitást gyermekkorban, ellenben valami felkent szakértő – és persze a szülők – elmagyarázná a gyereknek (mindig az életkorának megfelelő módon), hogy a szerelemnek nincsen köze a dugáshoz, és érdemes kipróbálni azt a semmihez nem hasonlítható érzést, amikor azzal az emberrel egyesül valaki, akit ismer kívül-belül, akiben megbízik és akit szeret. A szex nem egy tornagyakorlat, hanem a lélek olyan extázisa, amihez semmi nem fogható. Szerintem. Térjünk át komolyabb témákra.

Az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik – mondta Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Pesti Vigadóban, ahol állami és kulturális kitüntetéseket adtak át augusztus 20. alkalmából.

Zsigó Róbert beszédében kiemelte: sorsunk és feladatunk, hogy megőrizzük és gyarapítsuk azt a mérhetetlen mennyiségű szellemi és kulturális értéket, amelyet ezer év alatt gyűjtött és gazdagított az előttünk járó nemzedékek sora.

Hozzátette: ez az a közös szellemi és kulturális értéktár, amely bennünket magyarokká tesz és összekapcsol, éljünk bárhol is a világban.

Zsigó Róbert és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár augusztus 20. alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Magyar Bronz Érdemkeresztet, Móra Ferenc-díjat, Pauler Gyula-díjat, Szinnyei József-díjat, Bánffy Miklós-díjat, Bessenyei György-díjat, Csokonai Vitéz Mihály-díjat, Martin György-díjat, a Népművészet Ifjú Mestere díjat és Pro Cultura Hungarica díjat adott át. (MTI)

Annyira szépen mondta Zsigó Róbert, de annyira, hogy egyből el is gondolkodtam ezen a gyökerekhez való visszatérés című eszelős képzavaron. Az én fejemben az úgy van, hogy van egyszer a gyökér a föld alatt, abból nőtt ki mondjuk egy fa, aminek van lombja, ágai, ha olyan fa, akkor virága és gyümölcsei is vannak. Vagy nincsenek. A lényeg, hogy a gyökér és a növény egy egység, egymás nélkül elpusztulnak. Az nem úgy van, hogy a fa gondol egy nagyot, és elballag a sarki fűszereshez, majd pedig visszatér a gyökereihez. A következő töprengenivaló pedig a szellemi és kulturális érték, és annak a gyarapítása. Pontosabban az, hogy mit tett ehhez hozzá az elmúlt 14 év, ami ugye azonos Orbán Viktor második eljövetelének időszakával. Hogy ők vajon mivel gyarapították a közös kultúránkat. Vidnyánszky Attila, Demeter Szilárd, Tóth Gabi, Ákos, Mága Zoltán, Nagy Feró, Zalatnay Cini, Ismerős Arcok, Pataky Attila, akik hirtelenjében jutnak az én eszembe. És – hogy legyen valami aktuális is – a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám a magas színvonalú munkájáért. Alig hiszem, hogy ezt lehet még fokozni. Bár nem kizárt, hogy Fásy Zsülike meg Kossuth-díjat kap hamarosan, és akkor meg is vagyunk.

Erősen vártam, hogy az olimpia után mit fog kezdeni magával kedvenc portálom – igen, az Origo -, mert ugye bő másfél éven át naponta tudósítottak a világháborúról, ami mindjárt kitör. Azt is onnan tudtam meg – olyan négyszer hetente -, hogy Ukrajnának vége, illetve mindjárt győz Oroszország, és Vlagyimir Putyin fehér paripán lovagol be Kijevbe. De aztán a békepáva körbeturnézta a háborúzó feleket, erről minden és mindenki beszámolt, adták még a kaputelefonon is, tehát a hívek is értesültek róla. Talán valamit benéztek, talán rosszak voltak az információk, talán túldimenzionálta önmagát a csúti, de a béke nem tört ki, Ukrajna még mindig nem szűnt meg létezni, Putyin pedig nem áll nyerésre. De Orbán Viktor szava egyfajta dogma, ő a hívek szemében nem tévedhet, mert ha ő téved, akkor megszűnik forogni a Föld, a fényből sötétség lesz, a folyók visszafelé kezdenek folyni, a fideszesek maradék két agysejtje pedig elpusztul, úgy pedig nem találnak el a szavazófülkékig amikor a kötelesség szólítja őket. De ugye azt mégsem írhatja a portál, hogy hurrá van, vége a háborúnak! Mármint persze írhatja, de mi van, ha megtudják a szektások, hogy mégsem? Így aztán az összenőtt lábujjak és duplán kiosztott mellbimbók mellett a slágertéma a majomhimlő. Hogy az úgy jön, van, készüljünk fel rá, mert megállíthatatlan. Remélem, majd normális tájékoztatást is terveznek legalább a hívek körében, nehogy karanténba helyezzék magukat ijedtükben. Értem én, hogy rettegésben kell tartani a népet és azt is értem, hogy kizárólag Orbán Viktor akadályozhatja meg az új járványt, de azért jó lenne elkerülni a pánikot.

Egyéb iránt jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.