Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A centrális erőtérből centrifugális szétkenődés lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány kijelölte a miniszterelnököt a veszélyhelyzet magyarországi következményeinek elhárításáért felelős kormánytagnak. Nem most, több mint két évvel ezelőtt, csak most újra eszembe jutott, milyen megnyugtató is ez. Most, amikor az azóta is dübörgő veszélyhelyzet közepette legalább két hete eltűnt a nagy nyilvánosság elől a nagy elhárító. Pontosabban egy nyilvánosságra került fotó alapján megint valamelyik horvátországi szigeten tengeti napjait a mindenbe belefáradt doktor miniszterelnök uraság. Aki nem mellesleg EU soros elnöke is, és gondolom, jobban várja az amerikai elnökválasztást, mint a foci Eb-t várta június elején. Elfáradt a lelkem. Nagyot melózott, sokat szenvedett és harcolt, muszáj ilyenkor pihennie és feltöltődnie. Nagy a teher, ami az ő széles, szittya magyar vállait nyomja.

Az év eleji fiaskó amit a két asszonyság meg Balog püspök összehozott neki, kétségtelenül átírta az idei programját; hatalmas szar került a nemzet ventilátorába. Kénytelen volt álruhában, titokban végigjárni egy rakás fideszes vidéki szervezetet, és megnyugtatni a híveket, hogy minden a legnagyobb rendben van, nyugodjon le mindenki a picsába, amit láttak, az nem is úgy van, és különben is Gyurcsány. Ez a választási turné remek alkalom volt arra, hogy továbbra is varázsport fújjon az éber kómából esetleg felébredni akaró vakhitűeknek, megnyugvást adó kapaszkodó azoknak, akik ha csak egy hangyafasznyit is, de elbizonytalanodtak a látottak és halottak alapján.

És persze a Magyar-jelenség is rendesen összekócolta a békegalamb tollazatát, miután olyasmik hangzottak el róla folyamatosan élő adásban, amit egyébként sok mindenki tudott, de egy csomó embert nem érdekelt, nem hozott lázba. Csakhogy a jóember, aki egyenesen NER akolmeleget árasztó legbelsőbb köreiből teregette a szennyest, valahogy izgalomba hozta a populációt, amelyik elkezdett kicsit jobban foglalkozni azzal, amivel eddig nem. Ráadásul párhuzamosan az EU is felébredt az ő évtizedes Csipkerózsika-álmából és beélesítettek minden olyan szankciós mechanizmust, ami eddig csak a szavak szintjén, ilyen-olyan nyilatkozatokban jelent meg. Nem mellesleg az uniós menekültügyi szabályok semmibe vétele ügyében hozott bírósági döntés is mostanra lett jogerős (hol van már Varga jóminiszterasszonyság, akinek a védjegye volt, hogy képtelen értelmezni a jogállamiság fogalmát), ami nekünk így napi 400 millió forint kamatunkba kerül a 80 milliárd forint büntetés mellett. Nem nekik, nekünk. De a veszélyhelyzeti tábornok szarik erre is, nem fizeti se ezt, se azt, jól van az úgy. Azt teszi, amit mindig is tenni szokott: leszarja a törvényeket és játékszabályokat, ha azok rá negatív hatással vannak, ha meg előnyt akar kovácsolni magának, akkor magára írja a törvényeket, nem ügy.

Tehát a veszélyhelyzet elhárításért felelős kormánytag lebeg a tengerben, gondolom jókat zabál, iszik és döglik, miközben itthon mindenki felforr és megsül a 40 fokos melegben. Ami egyébként mindenkinek egyéni szociális problémája, az viszont kivágja a biztosítékot egyre több embernél, hogy a kórházakban viszont emiatt nem tudnak műteni, ellátni, gyógyítani. Ja, nem a meleg miatt, hiszen Kásler doktor 30 éve ötven fokban műtött, kesztyű nélkül operált, és Semmelweis idejében is a boncteremből mentek szülést levezetni az orvosok, sőt, régesrégen egy messzi-messzi galaxisban még steril szikék sem voltak, úgyhogy kuss.

Úgyhogy ameddig Júdás barnul és áztatja magát, addig Magyar Péter végigjárja az egészségügyi intézményeket és hőmérőzik. Persze ez meg a Feri csőrét bassza, aki meg Kötcsén hűsöl és mereng a balatoni pusztába, hogy milyen geci ez, aki tudjuk, honnan jött. Mert ez egy pentito és kész. Aki ellopta a show-t Feri elől, pedig már egy csomó EP-mandátummal álmodott, aztán lett belőle kettő. Szóval a centrális erőtérből centrifugális szétkenődés lett, vagy úgy is mondhatnám, hogy a fehér ruhák közé bekerült egy színes, és összefogott mindent. Most mindkét tömb bizonygatja a maga igazát, és próbálják legyilkolni a kiugrott ügynököt. Mondjuk akárhogy is nézem és számolom, a három érintett közül egyedül Magyar az, aki csinál is valamit a pofázáson kívül. Mert pofázni azt nagyon tud mindegyik, ha arról van szó. És most is erről van szó: pofázásról. Mert ugyanezt mondjuk Ferenc is megtehette volna, de neki valamiért ez nem jutott eszébe, a másik meg már hozott egy törvényt, hogy kórházi alkalmazottak nem pofázhatnak az intézmény állapotáról, úgyhogy téma lezárva. Pláne, hogy akár egy hajókötél vastagságú lánccal is lelakatolhatják a bejáratot, ha a kedvük úgy hozza, aztán legfeljebb letagadják, hogy bármi közük lenne hozzá.

Az más kérdés, hogy Magyar szerint a dolgozók könyörögnek, hogy történjen már valami, mert így nem lehet gyógyítani és pláne nem lehet gyógyulni, pedig az lenne a cél. És ahogy olvastam, egyre több magyar szorul ellátásra, mintegy harmincezren húztak sorszámot, hogy hátha előbb-utóbb rájuk kerül a sor a műtéti várólistán. Miután a Covid ezek nagy örömére több, mint negyvenezer honfitársunkat szabadította meg a földi léttől, úgy látszik, ők is vírusként folytatják azt a pusztítást, amit a világjárvány elkezdett 2020-ban. Nem kellenek a göthös, beteg sok esetben leszázalékolt, ellátásra szoruló mihasznák, vesszenek. Legalább nem kell nyugdíjat meg eltartási díjat fizetni, rohadjanak meg a 40 fokos kórtermekben. Majd megtanulják, hogy ne legyenek betegek. Azt a kurva magyar szittya úristenit neki! Hát mit képzelnek a hazaárulók?

A NER közben köszöni szépen, remekül van, Csányi Sándor is építi részben közpénzből a fizetős luxus magánkórházát, igaz, Kocsis Máté felesége már nem kapja a havi félmilliós apanázst a szuperkórházas projektcégből, mert eltakarították. Szuperkórház se lesz, érdemi munka soha nem folyt, egy kapavágás nem történt, de például a szokásos parasztvakító államalapítási dzsembori az idén is gigantikus lesz. Az akkor is meg lenne tartva, ha egy meteorit száguldana a Föld felé, és éppen a Kréta korba robbantaná vissza a bolygó élőlényeit. Mert ez nálunk becsületbeli ügy. A „a tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét. A nagyszabású csinnadratta 15 milliárdunkba fog kerülni úgy, hogy közben a fent említett tragikomédia zajlik idestova 30 éve az egészségügyben. Remélem, a fekvőbetegnek kinyitják majd az ablakot, hogy láthassák, mennyivel magasztosabb dolgokra költi azt a nemlétező pénzt a nagyúr, amit mondjuk az ő gyógyulásukra is költhetne. 

Nehéz időket élünk, gazdasági stop, infláció, háború és béke. Egy a lényeg, hogy Júdás köszöni szépen, baromi jól van, böfög és szellent kedvére a mi nyomorúságunk vámszedőjeként, és élvezi a falusi suttyóból világtényezővé fejlődött, megkerülhetetlen földi istenségeket megillető kiváltságait. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.