Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kapuzárási pánik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Meleg van, elgörbülnek a sínek, megolvad az aszfalt, túlmelegszenek a buszok, izzanak a kórtermek és a műtők, száz évet kell várni egy szakorvosi vizsgálatra, lassan egymást kell operálnunk, az iskolákban a takarítónő tanít, oviban közmunkás vigyáz a kicsikre, a legnagyobb kánikulában nem folyik víz a csapból, ha viszont esik az eső, akkor nem tud elfolyni, visz mindent. Ez oké, mert ez mind az állam működésképtelenségének a következménye. De hogy már a nyomorult felvételi pontokat se legyenek képesek összeszámolni, az túlmutat az általános összeomláson is. És akkor megint nem az történik – hiszen ez Magyarország -, hogy impotensék kiállnak karakánul és azt mondják; bocsi, hülyék vagyunk, hibáztunk, bocsánatot kérünk, kijavítjuk. Nem! Ezek megsértődnek és azt habogják, hogy értelmezési problémák miatt volt. És nem az van, hogy aki számolta, az nem tud számolni. Hanem az van, hogy a törvényalkotó (vagy aki ezeket a szabályokat létrehozza) olyan bonyolult rendszert hozott létre, hogy képtelenség követni, melyik egyetem melyik karán milyen pontokat lehet jóváírni és milyet nem. Mert már egyetemenként, karonként és szakonként mindenki maga dönti el, mit vesz figyelembe a felvételinél és mit nem.

A kurszki offenzíva 6. napján az ukrán csapatok már 30 kilométerre előrenyomultak Oroszország területén belül, az orosz–ukrán háború kitörése óta ez a legjelentősebb előretörésük, írja a BBC.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csapataik jelenleg az orosz–ukrán határtól 25 kilométerre fekvő kurszki Tolpino és a 30 kilométerre fekvő Obscsi Kologyez közelében harcolnak az ukrán csapatokkal. Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő szerint Kijev „megfélemlíti Oroszország békés lakosságát”. (Telex)

Jó, nem újdonság ez annyira. Ha elfognak a hatóságok egy bűnözőt, akik senkinek a jogait nem tartotta tiszteletben soha életében, aki gátlástalanul lopott, csalt, hazudott, félemlített meg, tett tönkre, vagy akár gyilkolt meg másokat, az azonnal a saját jogaira hivatkozik. Az érzéketlen, durva, gonosz emberre is jellemző, hogy ő egyáltalán nincs tekintettel senkinek az érzéseire és arra hivatkozik, hogy számára az őszinteség mindennél fontosabb. Aztán ha őt éri kritika, esetleg valaki ugyanazzal a  könyörtelen érzéketlenséggel mondja el róla a véleményét, azonnal halálosan meg van sértődve. Aztán nem kerülhető ki az a történelmi emlék sem, amikor a németek végigbombázták a fél világot, de nem is értették, őket hogy lehet bombázni, vagy éppen a japánok  traumáját, mert ők ugyan kegyetlenül öltek és kínoztak meg bárkit, de hogy ez velük is megeshet? Most ezt csinálja Oroszország is. Ők két éve irtják az ukrán embereket – civileket is, kicsi gyerekeket is -, de az orosz békés lakosságot nehogy már megfélemlítse valaki! Az ebben a nagyon nagy baj, hogy biztos vagyok abban, hogy ezt a békés orosz lakosság is pontosan így gondolja, eszükbe sem jut, hogy nekik is felelősségük van a dologban. Sőt, Zaharova terroristáknak nevezi az ukránokat, amiért orosz célpontokat támadnak.

Emlékszünk még arra, amikor létrejött a Szuverenitásvédelmi Hivatal? Az, amiről azt állította a pártpropaganda, hogy nem ám ávós módszerekkel dolgozó valamit kell elképzelni, merthogy még csak hatósági jogköre sem lesz Lánczi nertársnak, csak amolyan fegyvertelen szegénylegényként fog kószálni az erdőben, időnként virágot szed a tarka réten, csokrétába köti és átadja a rászorulóknak, majd pedig ágról ágra szállva dalolászik. Na, ehhez képest éppen ez a Hivatal az, amelyik szarik a közérdekű adatigénylésre – mert olyan, mint a csúti, csak a saját szuverenitását védi -, úgy kellett kiperelni az iratokat. Az Átlátszótól nem véletlenül rinyál a pártközpont, mert nem szeppennek meg a fenyegetésektől, most is beleálltak és kiperelték, hogy miben is mesterkednek nagyuramék. Ki is derült hamar, hogy Lánczi nertárs kissé túltolta a talicskát, mert mindenbe bele akarja ütni az orrát, amihez biztosan nincsen sem köze, sem joga, és amit bírói végzés nélkül jogállamban még egy hatóság sem tehet meg, nem hogy egy jogkör nélküli gittegylet. Cégek és magánszemélyek bankszámla adatai, könyvelési adatok, ügyvédi titkok és egyéb nyalánkságok.

Alakul ez, lassan már tényleg eljutunk valamelyik keménydiktatúra szintjére. Az Európai Unió kellős közepén. Én nem tudom, mikor fogja fel a populáció megfelelően nagy része azt, hogy milyen irányba tartunk, és mi lesz ennek a vége. Már az összes jogunktól megváltunk, és már a saját bankszámlánk is átjáróház lett. A következő lépés mi lesz? Akitől akarja, leemeli a pénzt Matolcsy, vagy egyenesen Orbánhoz kötik be azt is? Bevezetik esetleg a kötelező szülést is? Merthogy az orvosi adatainkba már kedvükre turkálnak, abban biztos vagyok. Ez már nem vicces és nem is dühítő, hanem konkrétan félelmetes. Ha rám törne a honvágy – ez még nem fordult elő, de soha nem lehet tudni -, elég csak belegondolni abba, miféle ország az, amit egykor a hazámnak neveztem, és máris sokkal jobban meg tudom becsülni azt az országot, amely befogadott és nem mászik bele a magánügyeimbe. Csak hát mindenki nem jöhet el onnan, nem is akar, de azért csak nem ártana még az előtt megálljt parancsolni ezeknek, mielőtt túlságosan késő lesz, és az Orbán-Kim dinasztia bezárja a vaskaput.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Ameddig rá nem ülnek a szánkra, amit mondjuk pont nem tudnak megtenni, de azért próbálkozhatnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.