Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Idézőjelbe téve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt hiszem, a pártpropagandának sikerült végre csúcsra járatni a hülyeséget.

Sorra kezdett tárgyalásba a Fővárosi Közgyűlés vezetőivel Magyar Péter. A politikussal való egyeztetést mostanáig mindössze a kormánypártok frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra utasította el, a Fidesz–KDNP-frakció nem hajlandó olyan jelöltet támogatni, amely Gyurcsány Ferenc jelöltjét, azaz Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja. 

Ezzel szemben a baloldalon sokkal szívesebben látták Magyar Pétert, aki augusztus elsején tárgyalásokat kezdett Karácsony Gergellyel az együttműködésről. A főpolgármester-választást megnyerő politikus korábban többször nyilatkozott arról, hogy októbertől egy DK–MSZP–Párbeszéd–Tisza Párt–Kutyapárt együttműködést lát maga előtt.  (Magyar Nemzet)

Szomorú, hogy tőlem kell megtudnia a kormánypártnak és a pártpropagandistáknak, de ezt nevezik koalíciónak. Lassan írom, hogy a fideszesek is értsék: az országban mindenféle ember van, mindenféle világnézettel és elvárásokkal. Nem azért létezik többféle párt, hogy felbosszantsák a csútit, hanem azért, hogy minden polgárnak, aki méltóztatik elfáradni a szavazófülkéig legyen képviselete. Igaz ez a parlamentre is, csak ott ugye a többpártiság csak látszat, a valóságban Orbán Viktor egyedül is ücsöröghetne ott, vagy sakkozhatnának Kövér László haverjával az elnöki pulpituson, a végeredmény ugyanez lenne. A fővárosi közgyűlésben más a helyzet, senkinek nincs meghatározó többsége, az erőviszonyok megkövetelik, sőt, kikényszerítik az együttműködést. A budapesti polgárok elemi érdeke ez. Ha ezt a Fidesznek és Szentkirályi Alexandrának nem sikerült megérteni, akkor fel kell állni a közgyűlésből, vissza kell adni a mandátumot és kész. Nem túlságosan bonyolult. El kell menni dolgozni – mármint természetesen nem Szentkirályi Alexandrának, neki erre nincs szüksége, a pereputty jól megél a mi pénzünkből -, de az nem megy, hogy felveszik a fizetést és nem végzik el a munkájukat. Még az akkumulátorgyárban is annak fizetnek, aki dolgozik. Aki nem dolgozik, az ne is legyék ottan.

A Karanténvlog most kivételesen csupán egy témával foglalkozott, azonban ez bőven kimerítette az adásidőnket és joggal érezhettünk elemi felháborodást. A kormány által bevezetett családtámogatási intézkedéseket ugyanis Sík Endre “szociológus” hatástalannak tartja, sőt, szerinte mindez csupán propaganda. Mondta ezt úgy, hogy közben nem tudott vitatkozni a számokkal, a bő tíz év alatt megemelkedett termékenységi rátával. Sík azt is elismerte, hogy a vártnál mintegy 150 ezerrel több gyermek született az elmúlt bő tíz évben, de szerinte ez nem a kormány érdeme. A Karantén pedig találgatott, hogy vajon ihletett állapotba kerültek-e a magyar nők, vagy miféle csoda segített abban, hogy harminc év lejtmenet után pont 2010 után kezdett el növekedni a termékenységi ráta és született több gyermek kevesebb szülőképes nőtől. (Pesti Srácok)

Aki kedveli a falusi amatőr színtársulati előadásokat, az bátran tekintse meg a videót. Van ez a jóvágású propagandista, akit Szabó Gergőnek hívnak. És van Sík Endre, aki a Pesti Srácok firkásza szerint idézőjelben szociológus, amúgy főállású kommunista és magyargyűlölő. És itt fékezzünk egy nagyot, ha már amúgy is nyár van. Azt mondjuk nem tudnám megmondani, miért függene össze a nyár és a fékezés, de valójában nem is fontos. Tehát ott tartunk, hogy Sík Endre idézőjeles szociológus, aki amúgy közgazdász szakos diplomát szerzett, majd agrárközgazdaságtanból doktorált, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Bölcsészettudományi Karán szociológiát hallgatott. Előbb közgazdasági doktorátust, majd szociológiai kandidátust szerzett. Az MTA doktora szociológiából, 2007-ben az ELTE-n habilitált. Jelenleg a Debreceni Egyetem tanára és az ELTE Társadalmi Kapcsolatok Intézete Kisebbségszociológia Tanszékének professor emeritusa. Több külföldi egyetemen oktatott, Dubrovnikban, Prágban, Torontoban, New Yorkban. Na, szóval őt tette zárójelbe az elismert újságíró, akinek sajnos már nem emlékszem a nevére. Ebben a korban már az van, hogy korlátozott az ember szellemi kapacitása, így a jelentéktelen apróságok kihullanak a memóriából.

Ha már ilyen parádésan feltosztam az agyamat, ránéztem a KSH adataira is, hogy valóban szaporodásnak indult-e a populáció, és ez tényleg az áldott kormány színre lépésével hozható-e összefüggésbe.

Fene tudja, de nekem nem úgy tűnik, hogy Orbán Viktor második eljövetele után szaporodásnak indult volna a populáció. Valamennyi ingadozás mindig volt a termékenységi rátában, de olyan egetverő nagy emelkedés nem látszik. Főként, ha belekalkuláljuk, hogy az idei évben elég komolya csökkenésnek indult a születések száma. Én mondjuk azt sem értem igazán, miért kell ennyire erőlködni ezzel. Ha kevesebben leszünk, akkor mi van? Elveszik tőlünk az országot? Ha azt a rengeteg pénzt, amit a jobbmódúak támogatására, az egyház kitömésére, külhoni szavazatvásárlásra, stadionépítésekre, felesleges beruházásokra elszórtak (plusz amit elloptak) az ország fejlesztésére fordította volna a kormány, akkor most nem kellene rinyálni, hogy miből éljenek meg a családok és mi lesz az idősekkel. Komolyan, ki a fene akar gyereket vállalni egy olyan országban, ahol a korrupción és diktatúrán kívül semmi nem működik? Normális ember előre gondolkodik amikor családot alapít, és ameddig kilátás sincs arra, hogy ez valaha normális ország lesz, addig a többség erősen meggondolja, hogy nem felelőtlenség-e ide gyereket szülni. Ja, és ezen semennyi propaganda és hazudozás nem segít.

Amúgy pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.