Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Alkoholellenes lobbi a piros lámpánál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras reggelt kívánok mindenkinek! Nyár van, tehát meleg van, aki teheti nyaral, Orbán Viktor könyveket olvas, úgyhogy legszebb ideje előhozni a pincéből és leporolni a pártközpont kissé viseltes megmondóembereit. Mert kenyér már nincs, de cirkusz még van. Olyan, amilyen, de van. Nógrádi György, a neves közíró és valamiért biztonságpolitikai szakértőnek titulált hályogkovács a rádióban hirdette az igét arról, hogy mennyire nagyon haldoklik a Nyugat. Ami amúgy azóta haldoklik, mióta én az eszemet tudom, de persze már előtte is haldoklott hosszasan, aztán valahogy mégsem múlt még ki. Szemben mondjuk a magyarországi vasúttal, egészségüggyel, közoktatással, szociális rendszerrel. Szóval azt mondta Nógrádi mester, hogy most aztán tényleg vége van a Nyugatnak – Schmidt Mária ezirányú véleményére még várunk -, megették a migránsok. Kezdődött azzal a műsor, hogy a biztonságpolitikához mindenkinél jobban értő szaki mesélt az Angliában történtekről, amikor is a gyerekeket legyilkoló elmebeteg miatt törtek ki zavargások. Azt már nem részletezte ő, hogy a zavargások villámgyorsan átcsaptak rasszist-fasiszta hőzöngésbe, ám a brit társadalom az első sokk után nem igazán tolerálta a dolgot, és a legtöbb városban elzavarták az utcákról a zavarkeltőket, kiálltak a rasszizmus ellen. Mert minden gond és nehézség ellenére – mert azt nem lehet tagadni, hogy bizony rosszul kezelték a kormányok a helyzetet – a társadalom immunrendszere működik, tehát meg fog gyógyulni.

Mindjárt ez után szemléletes példákkal mutatta be az egyszerűbb agyszerkezetű hallgatóknak, mennyire nem kultúrlények ezek a migránsok. Például akkor is átmennek a zebrán, ha piros a lámpa, mert át akarnak menni, nem tisztelik a szabályokat. Nógrádi úr nagyon az idióta, a realitást tökéletesen figyelmen kívül hagyó magyar rendszerre van kalibrálva. Mert ugye nálunk piros lámpánál akkor is tilos átmenni, ha amúgy közel-távol nincsen egyetlen jármű sem, vígan és biztonságosan át lehetne kelni a túlpartra. Ez mondjuk a fővárosra pont nem igaz, mert ott zöld lámpánál sem lehet nyugodtan átkelni, az ideggyenge autósok semmi mást nem látnak a lelki szemeik előtt, csak hogy előbb érjenek a következő piros lámpához vagy dugóhoz, mint a másik autós. Ha történetesen a gyalogoson kell ehhez átgázolni, vagy a zebrán megállni, akkor oda se. Viszont a rendőrök nagy előszeretettel bírságolják azt a gyalogost, aki alaposan körülnéz és átmegy a lámpa színe ellenére. Na, ez más országokban – ahol az állampolgárt nem hülyegyerekként kezelik – úgy van, hogy ha minden feltétel adott a biztonságos átkeléshez, pirosnál is át lehet menni. Akkor is, ha ott áll egy rendőr. Itt, Spanyolországban is így van ez. Én is simán átmegyek a pirosnál, amikor ezt veszély nélkül meg tudom tenni, pedig esküszöm, a bőröm csak annyira barna, amennyire azt a spanyol napfény indokolja. Ellenben az autósok megállnak, ha azt látják, hogy valaki átmenne egy lámpa nélküli zebrán. És senki nem anyázik, nem dudál, így aztán nem stresszes. Sőt. Talán ilyen országban járt a neves író, aztán nem értette a szitut. Ezért érdemes tájékozódni, beszélgetni a helyiekkel. Hátha megokosodik tőle, és nem beszél össze ennyi agyatlanságot.

A borásztársadalmon belüli partnerségre a jövőben is szükség lesz, mert összeurópai, de inkább világszinten strukturális válság jelei láthatók – jelezte Nagy István agrárminiszter szombaton Somlóvásárhelyen. Csökken a fogyasztás, és a terei is szűkülnek, az alkohollenes lobbi nagyon erős – figyelmeztetett a tárcavezető. (Index)

Alkoholellenes lobbi. Végem is van. Az olyan lehet, mint az LMBTQ lobbi? Biztosan libsik azok is, mert minden rossz onnan ered. Megőrülök, komolyan mondom. Alkoholellenes lobbi. Mondja ezt a miniszter egy olyan országban, ahol az alkoholisták száma dobogós helyezést ér el évről évre. Hogy még ennél is jobb legyen a helyzet, nem csak alkoholfogyasztásban vagyunk a csúcson, de egészségtelen életmódban is. Amikor ott benne él az ember, fel sem tűnik, de ha egy másik országból nézzük, elképesztő mennyi az elhízott az országban. Közben meg minden görbe fánál van egy stadion, de az nem sokat segít a helyzeten, ugyanis ott a túlfizetett focisták rohangálnak, a nézők a pénzükért ülnek, zabálnak és isznak. Kár, hogy dagadtság ellenes lobbi nincs.

Végül – hogy a fideszeseknek nyugisabban teljen a nyaralás – nézzünk egy igazán örvendetes hírt:

Joe Biden visszalépése óta először készítettek megbízható és alapos közvéleménykutatásokat Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban. A New York Times által megrendelt kutatások szerint Kamala Harris demokrata elnökjelölt mindhárom csatatérállamban megelőzte Donald Trump republikánus elnökjelöltet. (444.hu)

Talán érdemes lesz elkezdeni összerakni Magyarország költségvetését, ami ugye Donald Trump győzelmétől függ. Mármint azon lenne jó agyalni, mi történik akkor, ha mégsem ő kerül ki győztesen a csatából. Mert ha így lesz, a következő választáson már aligha lesz jobb szellemi állapotban, mint Joe Biden, tehát lényegében ez az utolsó esély arra, hogy a markába kaparintsa a hatalmat. Addig is, ameddig vagy győz, vagy nem győz, Orbán Viktort idézget a beszédében. Mégpedig azt a remek kijelentését a magyar miniszterek elnökének, hogy ha Donald Trump lett volna az elnök, az orosz-ukrán háború ki sem tört volna. Én is nagyon valószínűnek tartom, hogy Putyin Trump szemöldökráncolására haptákba vágta volna magát. És ugye, ha ő nem rohanja le Ukrajnát, akkor valóban nem lett volna háború. Ami – a mi jó gazdánk szerint – azért van, mert az ukránoknak van pofájuk védekezni. Így valahogy.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.