Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha kinyitod a pofádat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor a reggeli éhgyomor után még egy gondolat az építeni, bármilyen előremutató dolgot létrehozni, az országot emberhez és 21. századhoz méltó színvonalon működtetni nem hajlandó, ezért a rombolás érdekében bármit megtenni képes állampárt ügybuzgóságáról, illetve arról, hogy miért működik ez az egész tizenöt éve és miért romlik napról napra a helyzet. Olyan mértékű és olyan területekre kiterjedő a pusztítás, amit szorgalmasan tető alá hoznak, olyan sokadik példája ez is, amiről alant szó lesz a csakazértis-csakazértse, abszolút bármi áron, bárkivel szembemenve politizáló kormány szemrebbenés nélküli országrontásának, hogy már egy ideje csodálkozni és meglepődni is nehéz azon, hogy a társadalom kollektív fejét sem hajlandó megemelni arra, hogy egyáltalán nem titokban, nem lesütött szemmel, nem kezet tördelve, nem szégyenkezve, nem titkolózva, hanem ellenkezőleg, büszkén, a rivaldafényben, mellet döngetve húzzák rá a szaros lepedőt az országra, miközben egyre durvábban vegzálják mindazokat, akik akárcsak potenciális veszélyt jelenthetnek Orbán elvtárs élethosszig tartó teljhatalmára.

A példa. Február eleje óta, azóta körülbelül, amikor még távolról sem sejtették, hogy mekkora hullámokat vet és milyen szerteágazó következményekkel jár az undorító pedofil kegyelmi botrányuk (pedig ők ahhoz vannak szokva, hogy soha semmilyen disznóságuknak nincs érdemi következménye, de Novák asszonyságnak legalább nem volt pofája lakást kérni a gazdasszony és az élete végéig járó giganyugdíj mellé), pontosan tudják, hogy mi várható azzal kapcsolatban, hogy létrehozták és a Lánczi Tamás nevű alászolgának havi 5 millió forintos fizetésért cserébe a segge alá betolták a Putyin elvtársat és az ő elnyomórendszerét idéző Szuverenitásvédelmi Hivatalt. Februárban már tudták, hogy az Európai Bizottság bizony kötelezettségszegési eljárást indít ezzel a jogi (és erkölcsi) köpedelemmel szemben, hiszen az sérti az EU demokratikus értékeit, szembemegy az EU Alapjogi Chartájában foglalt több alapvető joggal, köztük a magán- és családi élet tiszteletben tartásához, illetve a személyes adatok védelméhez való joggal, a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságával, az egyesülési szabadsággal, az uniós polgárok választójogával, a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való joggal. Vagyis egy rakás mindennel, nagyjából mindennel, ami miatt Magyarország papíron ma is az Európai Unió része és hivatalosan nem Moszkva külvárosa.

Azt is pontosan tudják már egy ideje, ha máshonnan nem, a szintén Vlagyimirovics elborult világnézetéről ordító gyermekvédelmi törvény és más hasonló jogi fércmunkák sorsából (amelyek miatt közel 950 milliárd forintnyi kohéziós forrás lakat alá került), hogy a bármire kapható, szolgalelkű Lánczi nertársnak elfoglaltságot és zsíros megélhetést biztosító elrettentésügyi sóhivatalról szóló törvény miatt Magyarországnak járó újabb forrásokat is blokkolhat az EU, vagyis ezekben a szűkös időkben az ország olyan pénzektől esik el a csakazértis-csakazértse kormányzati gátlástalanságukból kifolyólag, amelyek arra lennének hivatottak, különösen ezekben a vérzivataros időkben, hogy ne kelljen eladósodni Peking irányába és ne dőljön össze annál is látványosabban az ország, mint amennyire már most is össze van dőlve.

Szerintem egy átlagosan egészséges, még nem teljesen cinikus, mindenbe belekeseredett ember azt gondolná, hogy ez tipikusan az az eset, tipikusan az a körülmény és helyzet, amikor egy emberszabásúakból álló kormány nem ragaszkodik mindenáron ahhoz, hogy meghosszabbítsa Bicskéig, Lovasberényig és Moszkváig a saját pőre, gennyes hatalmi érdekeit (ahogyan teszi másfél évtizede mindennel kapcsolatban, többek között a menekültügyi szabályok meghágása miatt kiszabott EUB büntetéssel, amely már közel 100 milliárd forinton ketyeg a minden egyes nappal újabb 400 millió forintra rúgó extrával, hanem egy lóhalálában összehívott rendkívüli parlamenti ülésen módosítja a kifogásolt jogszabályt. Mert ugye Magyarország az első és Navracsics miniszter már hányszor megígérte, hogy valamelyik nyár végére jöhetnek az uniós pénzek.

Nos, szabad szemmel és nem tegnap óta láthatóan az Orbán-kormány nem átlagosan egészséges emberekből áll, úgyhogy bizony meghosszabbítják. A Láncziék cseszegetésével szemben példaértékűen fellépő Átlátszó oknyomozó portál elleni meghosszabbított izmozás mellett azon jogászkodik nagy erőkkel, a függöny mögött az állampárt, hogy a helyzet orvoslása helyett, az uniós pénzcsapok megnyitásának előmozdítása helyett hogyan tudják rákiabálni a tőlük független sajtóra, hogy nem az orbánista narratívát visszhangozza a háborúról (bármelyikről, nem csupán az orosz-ukrán háborúról), és hogyan lehetne megvágni egyes sajtótermékek bevételeit, pláne felfüggeszteni a működésüket. Tehát miközben a magyar külügyminisztérium az orosz kémek átjáróháza évek óta, miközben az Orbán-kormány vízumkönnyítéssel tárja szélesre Magyarország és Európa kapuit az orosz és fehérorosz kémek előtt, miközben az ország világ szégyenére még mindig a véres orosz energiafüggőség és a kínai pénzügyi függőség rabigájában vergődik, Lánczi Tamás alászolga és az ország szuverenitása helyett a Fidesz védelme okán létrehozott hivatal a párt ökleként megy szembe az európai civilizációs forgalommal, de legfőképpen a magyar nemzeti érdekkel. Ami mint megannyi más esetben, most sem azonos az állampárt érdekével, de legalább ellentétes azzal.

Dezinformációkkal, mondvacsinált, homályos, európai értelemben értelmezhetetlen baromságokkal, hajuknál fogva rángatott vádakkal foglalkozó silány minőségű propagandaanyagaikból szerintem nem csak az látszik, hogy a Fidesz politikai érdekeit kiszolgáló zaklató szervezetként működő zaklatószervezetről beszélünk, hanem az is, hogy mekkora böszme, alávaló hazugságot hallgatunk tizenöt éve, hogy tudniillik nekik Magyarország az első. Látva az Átlátszóval szemben elvesztett per dacára folytatott szuverenitásvédelminek hazudott dzsihádjukat és Lánczi elvtárs szolgai vergődését, amit az igazságügyi minisztérium jogászkodásának eredményével fognak majd új szintre emelni, egyrészt gondolhatjuk azt, hogy valójában ez egy örömteli történet. Aminek az állhat a hátterében, hogy romlanak a számok, egyáltalán nem úgy állnak, hogy a nemzetvezető a mostani és a következő utáni pillanatot is magabiztosan uralni tudja, ezért aztán új, keményebb fokozatra kapcsol az elegánsan választási autokráciának becézgetett orbáni féldiktatúra.

Látva az Átlátszó példaértékű fellépését, ezzel az alávaló sóhivatallal való együttműködést megtagadó kiállását, azt kell mondanom, hogy nemcsak példát lehet venni erről a kiállásról, hát hiszen aki együttműködik ezzel az adóforintokból putyinista-orbánista politikai kampányokat folytató, bűzölgő szervezettel, az nem tesz mást, mint legitimálja a létezését, hanem azt is, hogy a független sajtó cseszegetése, kioktatása és ellenséggé nyilvánítása helyett magát ellenzékinek tartó politikai szereplőnek kutyakötelessége odaállni melléjük. Ha már a lehetetlen körülmények között elvégzett oknyomozó anyagaikból parlamenti felszólalások és közlemények sorát készítik futószalagon. Már akkor is késő volt komolyan venni ezt a vegzálási célzatú mocskot, amikor megtörtént az 5 millió forintos vezető kiválasztása. Már akkor teljesen érthető és világos volt az üzenet. Ha kinyitod a pofádat, akkor nagyjából két lehetőség közül választhatsz: vagy szolgálod és dicsőíted a hatalmat, vagy ha nem ezt teszed, akkor mindent elkövetnek azért, hogy eltűnj a süllyesztőben, és ehhez minden erőforrást, hátteret, támogatást biztosít a hatalom a kiszemelt verőembernek. Szó nincs ebben a történetben az ország szuverenitásáról az ezzel összefüggő érdekeiről, fejlődéséről, jogos és valódi biztonsági igényéről, a társadalom jólétéről. A hatalom érdekeit akkor is átverik ha kell ehhez a szuverenitásvédelmi hivatalhoz hasonló pöcegödrökön, ha az ország közben végérvényesen legatyásodik és tönkremegy. Nem hiszem, hogy az én életemben bármikor ennél nyomorultabb és reménytelenebb volt ez az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.