Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Építeni nem tudnak és nem is akarnak, ezért inkább mindent elpusztítanak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldást, békességet, emelkedett jó reggelt kívánok mindenkinek! Igazán megtisztelő, hogy a kollégák félreálltak, hogy én is odaférjek a reggeli,  napindító munkaasztal köré, igyekszem felemelkedni a feladathoz. Történelmi távlatból és idősíkokon keresztül szemlélve azt lehet mondani, hogy alig egy kicsit nem figyeltem oda, és már augusztusból is eltelt egy hét, ijesztően repül az idő, egyvalami azonban változatlan: a féldiktatórikus, korrupt államberendezkedésbe simuló illiberális békepártiság kormányának törése-zúzása a zord időjárási viszonyokra való tekintet nélkül. Se a nyár, se a kánikula, se az olimpia, se a politikai uborkaszezon nem jelent akadályt számukra az ország leépítésében, nyomorgatásában, kamionokkal való széthordásában. Ellenkezőleg. A lehető legkiválóbb alkalom annak a szétlopására, amit eddig nem sikerült, azoknak az aljadék húzásoknak a törvénybe fércelésére, amelyek előbb-utóbb ki fognak derülni, de ha netán most derülnek ki, akkor joggal bízhatnak abban a nertársak, hogy úgyse irányul figyelem rájuk, úgyis elsikkadnak, úgyis beleszarik az amúgy elég sok mindenbe beleszaró populáció. Márpedig amit ezek művelnek, annak a világon nemigen lehet párja; meggyőződésem, hogy ennyi kárt csak akkor lehet okozni, ha az ember szándékosan arra gyúr, hogy mindent elbasszon maga körül, mindent elpusztítson, ami működik.

Ugye máskor ebben az augusztus eleji időszakban jellemzően a csend és a lábszag uralja a NER által nyomorgatott magyar közéletet, most viszont még úgy is habzik a korrupciótól bűzölgő mocsár, hogy az általános rothadás kútfeje és legnagyobb felelőse, a felcsúti nemzetvezető Horvátországban áztatja a habtestét, vedel, zabál és neveli az igénytelen borostáját. Valamint olvas is állítólag, de minek? Felesleges, ha nem hajlandó tanulni semmiből semmit. Ha viszont eszik, iszik és szakállat ereszt, az legalább szinte azonnal meglátszik. A lényeg, hogy helyettünk, mimagyarok helyett is nyaral, pihen ez az aranyember, érezzük magunkat megtisztelve. Úgy értem, érezze magát megtisztelve a magyarok azon több mint kétharmada, aki idén nem/sem jut el nyaralni. Nem azért, mert nincs kedve, vagy mert utálja a nyaralást (lásd még: nem minden gyerek, aki nem eszik azért nem eszik, mert nem éhes), hanem mert nincs pénze, bazmeg. És azért nincs pénze, mert ezek legalább kormányozni tudnak.

Ámde nem akarom a szükségesnél jobban elragadtatni magam a sufnijogászok és bakelitközgazdászok kormányának országot felvirágoztató teljesítményétől, amelynek köszönhetően már a román minimálbér is fénysebességgel hagyta le a magyart (Románia szomszédságában nem dúl a háború; ja, de) és Mária országának régiós leszakadása is megállíthatatlannak tűnik, csak Nagy Mártonnak nem szólt senki, hogy a rossz filmet nézi, azoknak a fránya kiskereskedelmi adatoknak sem indokolt örülni, mint majom a farkának, mert semmi jó nem következik belőlük, és akkor még nem szóltunk a költségvetés drámai állapotáról, ami jelentős mértékben gátat szab a fellendülésnek, növekedésnek, bővülésnek, de legalább az uniós forrásokat is lelakatolták Brüsszelben. Ajánlom mindenkinek a Portfolio tegnapi, Egyre nagyobb bajban a magyar gazdaság, már a kormány is aggódik című cikkét azzal az aprócska észrevétellel, hogy ez a kormánynak nevezett valami, ami uralja, fojtogatja, pusztítja az országot, mindig csak saját maga miatt aggódik. Vagyis most sem azért aggódnak, mert szegény magyar gazdaság, szegény mimagyar emberek egy hatalmas szarkupac közepén üldögélnek kiszolgáltatva, hanem kizárólag amiatt aggódnak, hogy ennek a bajságnak vajon milyen hatásai lesznek a hatalmukra. Ha ettől eltekintünk, akkor ja, kurva nagy szarban van a magyar gazdaság, a növekedési kilátások penetránsak, költségvetési ösztönzésre szükség lenne, hogy a földbe állás helyett valami meginduljon, de a költségvetés padlón van.

Mindeközben eszembe jutott, hogy augusztusnak ezekben az első napjaiban szokott eltűnni úgy három hétre a nyilvánosság elől a világ körüli repülések és a levegőben töltött órák koronázatlan királya, a kerozinégető hisztériabajnok, Moszkva láncos ölebe, Szijjártó Péter. Miközben az összes olimpiai magyar sikerről azonnal megpróbálja az összes lehetséges bőrt lehúzni (nem mintha a legtöbb politikus nem ugyanezt csinálná, nem mintha nem tennének úgy, mintha az ő személyes sikerük lenne egyik vagy másik olimpiai érem), saját magáról nem posztol fotókat egy ideje, cserébe a legutóbbi rövidnadrágos, közpénzből finanszírozott NER-fesztiválon, az esztergomi MCC Feszten tartott, tragikomédiába illő előadásának részleteivel zsibbasztja a közösségi médiás követőit, de azért nagykanállal kavarja a szart. Arra gondolok, hogy két nappal ezelőtt Irán ezzel a nyomorulttal üzente meg Izraelnek, hogy támadásra készülnek. Legalábbis ezt állítja az izraeli külügyminiszter, ami azért érdekes, mert Szijjártó (vagyis a stábja) arról hétfőn beszámolt ugyan, hogy telefonon beszélt az iráni és az izraeli külügyminiszterrel, azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy ennek a telefonozásnak mi volt a fő témája. Hát ez: az iráni támadás hírét kapta meg és adta tovább. Szerintem az is megérne egy misét, hogy az univerzum legnagyobb békeharcosának és békemisszionáriusának alászolgája miért titkolózik egy ilyen fontos feladatról a hívei előtt, de ami igazán leleplező, hogy egyáltalán nincs magyarázat arra, hogy aki a béke pártján áll, akit az egész világ azért tisztel, mert orrvérzésig mantrázza, hogy legyen béke, az egyszerűen csak átadja az üzenetet (hogy pontosan miért ő, pontosan mi ebben a magyar érdek, azt most hagyjuk is), ahelyett, hogy lebeszélte volna az iráni haverjait az izraeli haverjai megtámadásáról. Milyen szájbatekert békepártiság ez, és ha ez békepártiság, akkor ezek után hogy lesz pofája (tudom, hogy lesz, de attól még felháborít a dolog) ennek a kreatúrának bárkire rányomni a háborúpárti jelzőt, ahogy a havi 5 millió forintért az Átlátszót vegzáló Lánzczi Tamás szuverenitásvédő rányomta ezt a kretén, ostoba faszságot az oknyomozó portálra? Azt már meg se kérdezem, hogy miért nem hallom Szijjártó felháborodott vernyogását az emberéletek miatti aggodalomról, miután az izraeli pénzügyminiszter azt bírta nyilatkozni, hogy indokolt és erkölcsös lenne hagyni, hogy 2 millió gázai éhen haljon, de a világ ezt nem engedi. Hogy is van ezzel a tetves szelektív békepártisággal?

Tudom, nem teszem a hülyét, minden világos. A takonygerinc nagyjából mindenre válasz. Mert miközben Szijjártó hadüzenetek kézbesítésével van elfoglalva a béke nevében , miközben a genderőrületről, a liberális genderlobbi támadásáról, egy szerencsétlen genetikai alapfelszereltséggel rendelkező algériai bokszolóról ordibál a propaganda és az aszály nemcsak az anyaföldet pusztítja el, de az agyakat is kemény próbára teszi, tényleg széthordják, lerohasztják azt, amit eddig nem sikerült. Például ahogy Hadházy Ákos rámutatott, a fideszes állam meghirdette 40 különleges helyen levő üdülőjét, amelyeket a csókosok vesznek meg potom pénzekért, majd állami pénzeket kapnak a felújításukra. Bizony. Így lett saját lába Tiborcz Istvánnak és a kedves nejének, hogy immár ők oszthatják az észt a magyar turizmusban és vendéglátóiparban. Kár, hogy semmi más nem megy ennyire flottul ebben az országban, mint az Orbán-dinasztia saját lábra állása.

Miközben a Fidesz külügyminisztere akkora tényező, hogy hadüzeneteket kézbesít, a főnöke meg akkor tényező, hogy elhitte magáról, hogy majd ő elhozza a világbékét, a mindennapok, a magyarok húsba vágó problémái ívesen vannak leszarva a trambulinról. Például ha egy szaktanár beteg, nem tudják megoldani a helyettesítést, elmarad az óra. Miért? Mert szűk egy hónappal tanévkezdés előtt közel 3000 beöltetlen pedagógus álláshely van az oktatásban. Ilyenkor a kivénhedt rendőrből lett mindenes miniszter mivel szórakozik? A még meg nem futamodott tanárokat cseszegeti, midőn azt találta ki korrupt, nyugdíjas rendőr létére, hogy az úgynevezett Nemzeti alaptantervből vizsgáztatná őket. Nincs elég bajuk a nyomorult tanároknak, még mindig nincsenek elég kevesen ahhoz, hogy összedőljön a rendszer, úgyhogy extra faszakodást kapnak az arcukba. Mert az elvtársaknak ez az életük értelme: ha építeni nem tudnak, mindent elpusztítanak, megmérgeznek, ellehetetlenítenek. Sebaj, a 400 forintos ünnepi sör majd kárpótolja a híveket augusztus 20-án, a világ legnagyobb, legfantasztikusabb tűzijátéka alkalmából. Az ő pénzükből van, az a minimum, hogy örüljenek neki. Hogy az ország segge kilóg a lyukas gatyából, ezek meg rázzák a rongyot bele az ország pofájába, miközben Ausztria helyett már Románia utolérése is kisebb csodának számítana, senkit nem érdekel.

A példákat, az adatokat napestig sorolhatnám, de én is kedvelem a keretes szerkezeteket, úgyhogy összefoglalom: ha valaki politikától függetlenül az egész életét arra teszi fel, hogy ártson a környezetének, akkor se tudna akkora pusztítást végezni, mint ez a NER-horda, amelyik arra kapott felhatalmazást, hogy jobb hellyé tegye ezt az országot. Már köpni se tudok, akkora a meleg és akkora az undorom. Mindazonáltal ami késik, az később lesz, innen folytatódunk. Vagy máshonnan.

A címlapkép illusztráció. Valamelyest. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.