Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Zöldséghűtő a sminkszobában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem elég nekünk a kánikula, a gazdájukkal együtt teljes őrületbe süllyedő pártpropagandisták olyan élő horror-scifit rendeznek a híveknek, amilyet én például még nem láttam. Vagyis filmen lehet hasonlókat látni mindenféle zombi-apokalipszisekről, elszabaduló, majd az emberiséget az uralma alá hajtó mesterséges intelligenciáról, tömeges kipusztulásról, de ha az ember bemerészkedik a pártmédia posványába, és történetesen nem különösebben izgatja az olimpia sem, és az ahhoz kapcsolt őrület a transzneműnek hazudott boxolóról sem, akkor nagyjából csak a világvége-jóslatok maradnak. Bár azok legalább különféle megközelítésekben. Orbán Viktor látomásától kezdve a világrend változásról egészen odáig, hogy jönnek a libsik, és minden gyereket élve felfalnak. Nem is akkora csoda, hogy teljesen ideggyenge lesz, aki ezeket a híreket fogyasztja. Eddig a világháborúval stresszelték őket – szorosan a migránsáradat és a gyerekek átoperálása után -, aztán már atomháború lógott a levegőben, de miután ezek a rémhírek nem érték el a kívánt hatást, próbál a propaganda valami új irányvonalat találni. Még nincsen meg a nyerő téma, de szorgosan próbálkoznak. Közben azért itt van a  klímaváltozás, ami nem majd egyszer lesz, hanem már benne vagyunk a közepében, de azzal nem foglalkozik jó kormányunk. Ez nem is akkora csoda, hiszen létező problémákat nagyon alacsony hatásfokkal tudnak csak megoldani, az általuk kitalált álproblémák megoldása jobban megy nekik. Ráadásul a klímaváltozás nem olyan, mint a járvány, vagy az infláció, amikről tudni lehet, hogy véget fognak érni belátható időn belül. A klímaváltozás nem fog véget érni, ellenben egyre rosszabb lesz. Azt találták ki, hogy ameddig csak lehet, nem beszélnek róla, hátha akkor nem tűnik fel senkinek, hogy van.

Novák Katalin és családja végre méltóztatott kiköltözni a Sándor-palotából. Igazán nem lehet azt állítani, hogy elkapkodta a dolgot, hiszen öt hónapba telt a dolog. Nem tudom, mennyi cucca lehet őnagyságának, de ha a kényszer-lemondása óta naponta megpakolta volta a családi verda csomagtartóját, és személyesen hordja el a holmiját, mostanra már akkor is végezhetett volna. Az lehet a baj, hogy talán nincsen családi verda. Van olyan, hogy nem telik ilyesmire, én teljesen megértem a dolgot. De ha szépen megkérte volna a gazdáját, talán valamelyik koporsószállító fekete kisbuszt kölcsön adta volna, és akkor pikk-pakk ment volna a költözés. Az is elég nagy baj, hogy nem vihetett magával mindent, mert ugyan mi baszarintottunk ki az ablakon majdnem 300 milliót azért, hogy a ténsasszony komfortosan érezze magát az alatt az egy év alatt, amit hivatalosan ott töltött, de ott kell hagynia a zsákmányt, mert az állami tulajdon. Lett benne sminkszoba, mozi, zöldséghűtő 720 ezerért és a kedvencem, bográcsállvány 312 ezerért. Azt mondjuk én helyből nem tudom, mi a bánatos franc az a zöldséghűtő, pláne mi kerül ennyibe benne. Nálunk a hűtést igénylő zöldségek simán elférnek a normál hűtőben, kecskét meg nem tartunk, de ha tartanánk, akkor sem a hűtőből etetnénk. Még ha az egész család vegán, akkor sem érthető a dolog. Azt meg megtippelni sem tudom, hogy sikerült olyan drága bográcsállványt venni. Aranyból van? Iparművész készítette? Antik darab Mária Terézia hagyatékából? Igaz, engem nem kergettek az asztal körül süvölvény koromban a szüleim, ha nem 5,5 millióba kerülő ebédlőasztalhoz ültünk le vacsizni. Ahány ház, annyi szokás.

Közleményt adott ki Budapest Főváros Kormányhivatala arról, hogy ellenőrzést folytatnak Iványi Gáboréknál.

Mint írják, a kormányhivatal az óvodások és az ellátottak érdekében vizsgálja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményeit, mivel a közműszolgáltató értesítése alapján a MET, mint fenntartó huzamosabb ideje nem egyenlíti ki a közműszolgáltatások számláit, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint jelentős köztartozást halmozott fel. (24.hu)

Egyszerűen fantasztikus, hogy milyen hatékonyan működik a gépezet! Úgy tűnik, teljes erőből beindult az úthenger, összehangolt támadással akarják végleg eltörölni a föld színéről a renitens egyházi vezetőt. Miután lemarták a számlájukról az összes pénzt, most rácsodálkoznak arra, hogy nem tudnak adót és rezsit fizetni. Azt meg én például eddig nem is tudtam, hogy a közműszolgáltató a kormányhivatalt szokta tájékoztatni arról, ha valakinek tartozása van feléjük. Az nem meglepő, hogy a civilek összefogtak a kiszolgáltatott emberek érdekében:

A civil adományok adnak reményt, erőt és fedezetet, hogy ezeket a kritikus heteket átvészeljük! Az elmúlt két hétben több mint 71 millió forintot utaltak nekünk, és több mint 12 milliót hoztak el személyesen hozzánk.

Egyre nő a tartós élelmiszer-adományok mennyisége is! Ez az összeg nemcsak több heti működésünket biztosítja, de időt is nyerünk a drámai helyzet megoldására.

Hálásak vagyunk, ha továbbra is támogatják a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítványt! Kérjük, hogy csak a honlapjainkon és Facebook oldalainkon található számlaszámra utaljanak!

További információ: www.metegyhaz.huwww.oltalom.hu

Hétfőtől péntekig személyesen is leadhatják pénzadományukat 9:00-16:00 óra között a pénztárunkban a 1086 Budapest, Dankó u. 15. szám alatt.

A 1086 Budapest, Dankó u. 11. portáján adománygyűjtő dobozban helyezhetik el támogatásukat.

Tartós élelmiszert ugyanitt folyamatosan és köszönettel átveszünk.

Nagyon köszönjük minden ellátottunk és kollégánk nevében! (metegyhaz.hu)

Na, itt például biztosan jól jönne a zöldséghűtő, bármi is az. Vagy legalább annak az ára. Ha engem megkérdeztek volna, hogy inkább Novák nagyzási hóbortját szeretném-e támogatni az adómmal, vagy a rászorulók megsegítésére adnám, egészen biztosan a második opciót választottam volna. Szerencsére ilyesmi elő nem fordul ebben az országban, jó kormányunknak eszébe sem jut megkérdezni, mire költheti a pénzemet. Rohadékok. Mármint azok a zöldségek természetesen, amelyek nem férnek be a háromnegyed millióba kerülő hűtőbe. Hogy aztán az 5,5 milliós ebédlőasztalon végezzék.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.