Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kiválasztottak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Miközben Iványi Gáborékat – pontosabban azokat az embereket, akiket ők gondoznak, gyógyítanak, segítenek, oktatnak – az emberség, a társadalmi összefogás megint nem engedte elbukni, hétről-hétre a felszínen tartja a magyar kormányfő bosszúhadjárata ellenére, szerencsére van, ahol jól mennek a dolgok.

Az eddig ötmillió forintot kereső Lantos Csaba és Nagy Márton fizetése 27 százalékkal, 6,3 millió forint fölé nőtt, a többi miniszternek be kellett érnie a tavalyi átlagbéremeléshez illeszkedő 14 százaléknyi növekedéssel és bő 3,5 milliós járandósággal. Orbán Viktor havi jövedelme meghaladja a 6,5 millió forintot. (24.hu)

Miattuk tehát már nyugodtan alhatunk. Vannak persze még nyitott kérdések. Matolcsy György például tavasszal kénytelen lesz felállni a székéből – lejár a mandátuma, és nem újrázhat többé. A köztársasági elnök és a nemzeti bank elnöke nem maradhat korlátlan ideig a hivatalában, csak a miniszterelnök. De ő aztán igen. Reméljük, majd örökölhető is lesz a hivatala, nagy a család -, de ő már megalapozta a csodálatos fiacskája jövőjét, biztosan gondoskodott a sajátjáról is. Érdekes kérdés, hogy kit fog a helyére ültetni Orbán Viktor, aki természetesen erről is egymaga dönt, ahogy minden egyébről is. Nagy Márton már bőségesen bizonyított, hogy az arca igen nagy, amit sajnos a tudása messze nem indokol. Alighanem neki is víziói szoktak lenni, mint a gazdájának. Talán ő is úgy van vele, hogy nem igaza van, hanem igaza lesz, csak ugye a gazdaság az ez nem lesz, hanem van. Annyi hibát, mint amennyit a zseninek kikiáltott Nagy Márton eddig már produkált, még egyszer nem nagyon bír el a magyar gazdaság. Esetleg lehetne jegybankelnök Németh Szilárd, ő univerzális tehetség. Majd főz kondérban pacalt, elég nagy az aula, elfér. Aztán lehetne még Ráhel, Tiborcz, netán Gazsi, szintén alkalmasak lennének, ahogy Mészáros Lőrinc is. Sőt, ő kimondottan, hiszen a semmiből lett egy kósza évtized alatt az ország leggazdagabb embere. Az csak csalóka látszat, hogy nem tud egy összefüggő mondatot produkálni úgy, hogy annak értelme is legyen, ahogy az is csak külsőség, hogy bármilyen drága ruhát rángat magára, látszik, hogy rendes melós. Amivel semmi baj nem is lenne, ha valóban rendes munkásember lenne, aki a szaktudásából és szorgalmából él meg, ahogy a többi is teszi. De őt kiválasztotta az úr (csak így, egészen kicsi kezdőbetűvel), és kinevezte banki széfnek. A legszebb az egészben, hogy talán egyedül ő nem tud erről az egész országban.

Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke az elmúlt napokban Pekingbe látogatott és tárgyalásokat folytatott Hszi Csin-ping kínai elnökkel.
Magyarország üdvözli ezt a látogatást és különösen örömtelinek tartja az olasz miniszterelnök azon kijelentését, mely szerint az egyre bizonytalanabb nemzetközi környezetben Kína egy megkerülhetetlenül fontos partner a párbeszédben.
Őszintén reméljük, hogy sem az Európai Unió, sem egyetlen uniós tagállam vezetője sem fogja megtámadni Olaszország miniszterelnökét a pekingi látogatása miatt.
Mi örömtelinek tartjuk, ha egy G7-es európai ország miniszterelnöke és a kínai elnök tárgyalóasztalhoz ülnek. A mostani rendkívül tevékeny nemzetközi helyzetben kizárólag a diplomáciai csatornák és a párbeszéd jelenthetik a megoldást. (Facebook/Szijjártó Péter)

Na, ezért nem kellene az utcáról – meg a focicsarnokból – összerakni a kormányt, a politika, pláne a szakpolitika hozzáértést kíván. Külügyminiszter diplomata is – mármint normáliséknál -, és érti az őt körülvevő világot. Mipetinket ilyen hülyeségek nem aggasztják, a valóság sem zavarja össze az ő fényes elméjét. Így aztán fel sem merül a magas homloka mögött tárolt szervben, hogy Giorgia Meloni egy ország miniszterelnökeként azt csinál, amit akar. Ahogy Orbán Viktor is azt csinál, amit akar, amennyiben ezt magyar miniszterelnökként teszi. De ez máris nem igaz abban az esetben, amikor éppen a soros uniós elnökség vezetőjeként kellene megállnia a helyét. Az a hat hónap nem az ő tündöklésének az ideje. Nem plusz felhatalmazást kapott, hanem éppen ellenkezőleg, a meglévő lehetőségei korlátozódtak. Most nem Magyarország érdekeit képviseli, bár a büdös életben nem tett ilyesmit, kizárólag csak a saját érdekei érdekelték. De hivatalosan magyar miniszterelnökként Magyarország képviseletében jár el – elég baj az nekünk – a soros elnökség vezetőjeként pedig az Európai Unió nevében jár el. És hiába hazudja, hogy nem így van, sajnos fél évig ez a tisztség nem választható le róla. Röviden: igen, Petike! Meloni megteheti, a gazdi meg most nem teheti meg. Januárban majd igen, addig nem. Pont.

Facebook/Patrióta Európa Mozgalom

Végre már értem, honnan ez a folyamatos acsarkodás az Európai Unió ellen. De ha ez a fideszesek számára ilyen komoly ártalmakkal jár, miért nem fogja Orbán Viktor az összes miniszterét, párttagját és szavazóját, és miért nem költöznek el közösen egy szép sztyeppére? Ott nincsen fa sem, amire fel kellene mászniuk, nyugodtan finghatnának a fűben, senki nem fenyegetné a vallásukat és a férfiasságukat, szabadon szerethetnék egymást és önmagukat. Mi itt kicsit kevesebben maradnánk ugyan, de őszintén mondom, hogy túlélnénk. Mindenkinek jobb lenne. Mi felépíthetnénk egy normális országot, ők pedig élhetnének az evolúciónak azon a szintjén, ahol éppen tartanak. Szóval hajrá, ez lesz a jó megoldás!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.