Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A legborzasztóbb, hogy működik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Adolf Hitler – Mein Kampf /Harcom (1923).  Ez a mű a nácizmus ideológiai alapvetése lett, ha úgy tetszik, megkerülhetetlen tankönyve. Minden, amit lent felsorolok, Hitler könyvéből származnak, és szóról szóra idézek belőle. Akinek van hallása, látása, aki intellektuálisan nem süket és vak, annak ezt nem kell magyarázni.

Hitler könyve – nevezhetjük nyugodtan akár Bibliának is – szerintem használati kézikönyvként funkcionált Júdás hatalomra jutásában, de ha abban még nem is, a hatalma megtartásában mindenképpen. 

A fogalmak, a stílus, a megfogalmazás mind-mind a mai Orbán által előadott szónoklatokban és az őt éltető propagandában is tetten érhető.

Most olvastam el ezt a könyvet, és igen, a hideg verejték futkosott a hátamon közben. Nem elsősorban azért, mert a leírtak végül is meg is valósultak, hanem azért, mert ugyanez megy nálunk is, csak kicsiben. És az egészben a legborzasztóbb, hogy működik. 

Mondja valaki azt, hogy nem egy fasiszta diktatúra kiépülésének és működésének vagyunk statisztái. Ameddig Schmitt Pál máshonnan plagizált, addig Orbán a Mein Kampf című könyvet másolja és helyezi át a gyakorlatba. Velőtrázónak találom, ha kicserélem az Adolf által használt szavakat a mai megfelelőjükre, vélt és valós ellenségképekre. Néhány példa:

Marxista = kommunista

Nagytőke = Soros

Nemzetközi megrontó = Brüsszel, vagyis az Európai Unió

Német nép = magyar nép

Azonos vér = egy vérből valók vagyunk

Hazafias érzelmű = Fidesz-KDNP, mimagyarok

Nemzeti szocialista = nemzeti, keresztény, patrióta

Fiatal mozgalmunk = Fidelitas, Megafon

Propaganda = rogáni agymosás

Kisebb helyi csoportok = polgári körök

Feltaláló= Karikó Katalin, Krausz Ferenc 

Faji kérdés = „mi nem akarunk kevert fajúvá válni” (Orbán, Tusványos, 2023)

A folyton harcoló, küzdő, konfliktustól konfliktusig tántorgó, állandóan nacionalista és soviniszta szólamok mögé bújó kedves vezető rátapintott a lényegre. Úgy gondolom, és egyre inkább ez a meggyőződésem, hogy az emberek legsötétebb, leggonoszabb, legbetegebb érzéseit felszínre hozó, a politikáját nem értékek, hanem mindig kizárólag saját önös érdekek mentén űző despota az újkori fasizmust keltette életre kis hazánkban. Alább mindenféle kommentár nélkül részletek következnek ebből a könyvből. Aki úgy érzi, hogy nincs párhuzam a 14 éve tartó Orbán-rezsim működése és a világégést okozó weimari köztársaság nemzetiszocialista állampártja között, attól én kérek elnézést.

„Tudom, hogy az emberek megnyerésére az élő szó hatásosabb az írottnál. Minden mozgalom nagyarányú kifejlődését elsősorban a nagy szónokoknak köszönheti, nem a nagy íróknak.

Német-Ausztriának ismét egyesülnie kell a nagy német anyaországgal, éspedig nem holmi gazdasági ok miatt! Nem! Ennek az egyesülésnek még akkor is be kell következnie, ha az gazdaságilag közömbös vagy akár káros lenne, be kell következnie a vérségi kötelékeknél fogva. A német népnek addig nincs joga gyarmatpolitikai célokat követni, amíg nincs minden fia egy közös államban. Azonos vér egy államba való.

Népünk, amelynek fegyvertelenségét a versailles-i béke árgus szemei ellenőrzik, csak akkor tehet előkészületeket szabadságának és függetlenségének visszanyerésére, ha megsemmisítjük a hazaárulókat. Ne maradjanak meg azok, akiknek velük született jellemtelensége megengedi, hogy a közmondásos harminc ezüst pénzért bárkit is eláruljanak. Ezekkel, ha kell, hamarosan leszámolunk, viszont legyőzhetetlennek látszik ama milliók serege, akik politikai meggyőződésből ellenségei a nemzeti újjászületésnek, de csak addig, amíg ellenséges magatartásuk okozóját, a nemzetközi marxista világnézetet, szívéből és agyából kiirtjuk.

Ha tehát hazánk jövőjének kedvező alakulása attól függ, vajon sikerül-e megnyernünk népünk széles rétegeit, akkor mozgalmunknak ezt kell legfőbb és legfontosabb feladatának tekintenie. Pillanatnyi sikerekkel nem szabad megelégednünk, hanem cselekvésünket mindig jövőnkre való befolyása szempontjából kell irányítanunk.

A nagy tömeg nacionalizálása csak akkor sikerülhet, ha népünk lelkiségéért folytatott pozitív harcunk mellett népünk nemzetközi megrontóit kiirtjuk.

Azok a népek, amelyek nem képesek többé fajuk tisztaságát fenntartani, minden cselekvésükben elvesztik lelki egységüket.

Azokat, akik a nemzeti érzésű értelmiség körében szívük egész melegével viseltetnek népünk és annak jövője iránt, azokat, akik felismerik e tömegek lelkének megnyeréséért folytatott harcunk jelentőségét, mozgalmunk soraiban, mint annak értékes szellemi gerincét, a legszívesebben fogadjuk.

Szándékunk azonban nem az, hogy az amúgy is hazafias érzelmű osztályok táborát átalakítsuk, hanem hogy megnyerjük a nemzetellenes elemeket.

Ez a szempont mértékadó a mozgalom taktikájára nézve is.

Ennek az egyirányú, de éppen ezért világos állásfoglalásnak a mozgalom propagandájában is kifejezésre kell jutnia. Ha kellő hatást akarunk elérni, propagandánkat is kizárólag egy irányba kell folytatnunk, mert máskülönben a két tábor szellemi előképzettségének különböző volta folytán vagy nem érti meg az egyik, vagy pedig annyira természetesnek és ennélfogva unalmasnak találja a másik oldal, hogy egyszerűen elveti.

A szociáldemokrácia és az egész marxista mozgalom hódító ereje nagyrészt hallgató közönségének egységében és egyoldalúságában rejlett. Minél korlátoltabb és bárgyúbb volt látszólag gondolatmenete, annál könnyebben fogta fel és emésztette meg az a tömeg, mivel az előadott dolgok megfeleltek szellemi színvonalának.

Új mozgalmunk propagandatevékenysége éppen ezért igen egyszerű és világos: tartalma és formája szerint a tömeg ízlésének megfelelően kell beállítani, helyes voltának egyetlen

zsinórmértéke pedig a hatásos siker. Fiatal mozgalmunk gyakorlati munkájában azok a gondolatok szolgáltak mintaképül, amelyeket már a háborús propagandával kapcsolatban előzőleg megemlítettem.

Valamely zseniális gondolat egy ember agyában megszületik, aki viszont hivatva érzi magát arra, hogy gondolatait az emberiség közkincsévé tegye. Szóban hirdeti nézetét és lassanként szert tesz egy szűkebb körű hallgatóságra. Az egyéni elgondolásoknak a környezetre irányzott ilyen közvetlen és személyes átültetése az eszme terjesztésének legideálisabb és legtermészetesebb eszköze. Minthogy azonban az új tan híveinek száma állandóan gyarapszik, lassan lehetetlenné válik, hogy az eszme hordozója továbbra is személyesen hasson híveinek nagy tömegére és egyedül vezesse őket. Ezzel az ideális állapot megszűnik, és helyébe a szervezkedés szükségszerűsége lép. Lassanként kisebb helyi csoportok keletkeznek és ezek a politikai mozgalom keretén belül a későbbi szervezet csírasejtjeit alkotják.

Az első szervezeti sejtek alapításánál mindig tekintettel kell lennünk arra, hogy az eszme eredeti kiindulópontjának jelentőségét ne csak megőrizzük, hanem azt lényegesen fokozzuk is. A mozgalom kiindulópontjának eszményi, erkölcsi és tényleges nagyságát annál inkább kell fokoznunk, minél inkább szükségessé válik a mozgalom egyre több sejtjének szervezeti egységekbe csoportosítása.

Tegye a faji kérdést az egyetemes élet legfőbb kérdésévé, gondolkodjon a faj tisztántartásáról, nyilvánítsa a gyermeket a nép legértékesebb kincsének.

A tudományos nevelés terén harmadik körülményként a következőre kell figyelemmel lenni. A népi államnak a tudományban is a nemzeti önérzet nevelésének egyik segítőeszközét kell látnia. Nemcsak a világtörténelmet, hanem az egyetemes kultúrtörténetet is ilyen szempontok szerint kell tanítani. A feltaláló ne csak feltalálóként legyen nagy, hanem még sokkal nagyobbnak kell feltűnnie néptársi mivoltában. Minden nagy tett csodálatát nemzeti büszkeséggé kell változtatnunk.”

Én szóltam.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.