Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A Kremlben már faragják a márványszobrot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ujujuj, bazdmg! Ujujuj! Szombat délelőtt óta eltelt ugyan két nap, de én most is csak remélni tudom, hogy inkább mindenki az olimpiát nézte akkor, és nem Júdás Neo legújabb, világot megváltó agylövéseit szenvedte végig élőben. Bár utólag is nehéz kikerülni, ahányszor az M1-re kapcsolok, folyamatosan ismétlik a világmegváltó géniusz jóslatait a közpénzből pártmédiát fogyasztóknak. Biztos, ami biztos. Az biztos, hogy garantáltan voltak, akik lemaradtak róla, vagy eleve nem is tudták, hogy a nagy szómágus éppen ezen a hétvégén tartja aktuális észosztását a tusványosi falunapon az alufóliasisakos a szalmakalapos, mélymagyar, keresztény értelmiségieknek és nem értelmiségieknek is. Ez a megkülönböztetés azért indokolt, mert a beszédében ő maga jelezte, hogy majd most idegen szót használ, hogy értelmiségi szó következik; tehát nem románul karattyolt, hanem értelmiségiül. Azt mondta: konnektivitás. Igaz, hogy nem először halljuk, de mindenképpen érdemes megjegyezni, mert innentől kezdve garantáltan a propaganda szállóigéje lesz. Nincs különösebb jelentősége, de nem tudom, miért nem lehet ezt magyarul mondani, ha már annyira megy ez a nagymagyarkodás minden fronton, de így biztosan jobban hangzik, mint az összekapcsoltság. Mindegy.

Nála ez igen ritka, mert többnyire a falusi folklórt és tájnyelvet részesíti előnyben, miközben ő maga olyan magas intellektuális és szellemi magasságokban leledzik, ahova a rajongói szerint (és nemcsak szerintük) csak nagyon kevesen képesek eljutni. Szerintem a feleségem egy szimpla jógafoglakozáson 2 perc alatt képes ebbe az állapotba beleringatni magát, de ezt most hagyjuk, nem ide tartozik. A lényeg, hogy a Nostradamust megszégyenítő jóslatok tudományos és fantasztikus, hiperokos, modernkori koronázatlan királya előadta magát. De nem ám akárhogy most sem.

Másfél órán keresztül brekegett és nézett a képzeletbeli varázsgömbbe, hogy onnan kiolvassa a jövőt. Mindenkiét, bizony ám. Még azért gyúrni kell, hogy utolérje Fidel Castro elhíresült, 1986-ban Havannában, a Kubai Kommunista Párt III. kongresszusán elmondott leghosszabb beszédét, amely 7 óra és 10 perc volt. Nem baj, van ideje még bőven, egyelőre senki nem nagyon tudja megakadályozni abban, hogy ne azt tegye, amit éppen szeretne. Egy bemindezett indián sámán sem tudta volna jobban ámulatba ejteni a törzsfőnökeit, az kurvaélet, de talán még Merlin, a nagy varázsló is megvakarta volna a fejét e műsor láttán. Pedig ezek aztán tényleg tudtak valamit. Még az is lehet, hogy Drakula gróf is felszisszent a konkurencia hallatán, pedig nála nagyobb vérszívó eddig nem nagyon volt Erdélyben. Hát most már ebben sem lehetünk biztosak.

Szóval a Mátrix lett az új(ra) megnézendő filmszéria a szektatagoknak, hogy megértsék, miről hadovált amikor arról beszélt, hogy piros meg kék pirulák bevétele közül kell választania a tátott szájúaknak. Szerintem az van, hogy ha Mari néni vagy Pista bácsi meghallgatta ezt a szóáradatot, rendesen összezavarodhattak szegények, nem is kérdés. Szinte látom, ahogy Gizike összekeveri a koleszterines pirulát a vérnyomáscsökkenővel, és arra ébred, hogy a háziorvosa szorongatja szegényt, pedig ő csak meg akarta tudni, mi lesz a film vége. Nyugalom nénik, bácsik, nyugalom! Ez csak a szokásos kábszi duma volt, hogy nagyobbat szóljon, és még fantasztikusabbnak hasson a nagy előadás. Mindenesetre miután elhagyta a helyszínt a nagy mesélő, én azért körbenéztem volna, hogy nem csatolta vissza a nagy hevületben a régi határokon túli területeket az anyaországhoz, mert ettől bármi kitelik. Simán el tudom képzelni, hogy ez lesz a legújabb projekt, a Vodafone, a reptér és egyéb húzóágazatok megvétele után: hogy visszavásárolja a román államtól az elcsatolt területeket.

Majd meglátjuk. Nemcsak azért, mert ettől bármi kitelik, hanem mert bármikor van az a pénz Kínában, amit ez szó nélkül felvesz, ha kell, a mi kontónkra, hogy magának bármit megvegyen, ami éppen megtetszik. Mert az állam ő, és kész. Mi meg a cselédséd és a jobbágyság vagyunk, akik ezt lehetővé tesszük, vagyis a biorobotok, ha már a Mátrixot emlegette. 

Ezen felül amint azt megtudhattuk, nem is olyan sokára megkínálja a határon túli magyarokat is a jó kis családtámogatással, ami már itthon is rendkívül jól bevált. Mert csak. Pontosabban nem mert csak, hanem jó vastag szavazatokért cserébe. Mert ugye lassan itthon elfogy a szavazói keménymag, és matematikailag Nagy-Magyaroszágon (bizony, hiszen azok még mindig hozzánk tartoznak elméletileg) van még potenciál bőven. Hej, de szeretnék én is határon túli magyar lenni! De tényleg. Irány Kelet, a Nyugatnak harangoztak.

És miután a mesék és a fikció világába repített minket Münchausen Júdás, ejtsünk pár szót az agresszív törpékről, mint új embertípusról – mondta Magyarország elsőszámú agresszív törpéje. Majd azzal a lendülettel olyan orosz narratívát adott elő, hogy szerintem a Kremlben már faragják neki meg Péter miniszternek a márványszobrot a halhatatlanok csarnokába. De milyen agresszív törpék? A szokásos Nyugat-halál és elkárhozás monológot adta elő, miközben változatlanul tartja magát ahhoz, hogy a Kelet a sztár. Az, hogy Magyarországon minden lerohad a szó legszorosabb értelmében, arról egy árva kanyi kurva szót nem ejtett. Az nem érdekli, azt leszarja, azt már szétbarmolta. Immár jöhet az egész világ. Oda neki mindent, elvtársak! A 3 T. Tiltott, Tűrt, Támogatott. Az egyáltalán nem zavarja a kedves vezetőt, hogy ez az irányvonal abból a Szovjetunióból származik, amit éppen az ő segedelmével rehabilitál Vlagyimir, de kicsire nem adunk. Őt csak megtűrik. Mondjuk ebben az egyben igazat bírt mondani, hiszen szerintem senki nem érti, mi a faszért nem dobják ki mindenhonnan, ahol elkezd ténykedni és szart kavarni. Miközben arról pofázik, hogy Oroszország hiperracionális (magyarul: elnyomó diktatúra) és ez bassza az Unió szemét, mert ott ők meg nem tudnak rendet rakni, ezért inkább háborúznak ellenük. Mármint az ukránokon keresztül, és ezért kell Trump urat támogatni, mert ő elhozza majd a békét, mint az ifjú Jedi a birodalom összedőlése után. Arról nem esett szó, hogy mi van, ha nem hozza el.

Cserébe kaptak a pofájukra gúnyolódás tekintetében a liberális, slim fit szerkós, latte-avokádós, mindenmentes politikusok, hogy Magyar Péter és társai is meghallják. Akikkel szemben fel kell kutatni a buggyos inges, palócnadrágos, harcsabajszú fiatalokat, akik képviselik a nemzetikeresztény sztájlót és legyőzik a punkokat és hippiket, akik el akarják törölni a disznótorost és fokhagymás lángost, valamint a koleszterinben gazdag zsíros ételeket zabáló dagi magyarokat. Hát hajrá! Amúgy meg Gazsi egészen meggyőző ízelítőt nyújtott az új öltözködési trendből: partvis bajusz, szalmakalap, magyar válogatott mez és sportcipő. Ez lesz a nemzeti dresscode, emberek, lehet szépen átöltözni!

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A címlapkép egy korábbi tusványosi rendezvényen készült, már akkor sem fenyegette a slim fit (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.